Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII O ALTFEL DE POLITICĂ înseamnă şi să ştim ce se întâmplă cu banii noştri

A trecut deja o lună de la înscăunarea noii administrații publice la Darabani și putem spune că și-a început mandatul în forță, dacă avem în vedere numărul mare de ședințe extraordinare ale Consiliului Local. A existat o oarecare stare de confuzie, normală, dacă avem în vedere că unii consilieri sunt la primul mandat, dar și faptul că alții care sunt învăţaţi să li se spună ce să facă, s-au bâlbâit când au fost abandonați de șefi. În această lună vedem cum se formează o anumită opoziție...

...Dintr-o dată, consilierii care până mai ieri erau la putere, și-au adus aminte brusc de zonele și problemele oamenilor pe care-i reprezintă. Acest lucru nu e rău, până la urmă orice formă de opoziție este bine venită și poate bloca presupuse măsuri abuzive ale puterii. Această primă lună de guvernare ne-a adus și primele surprize, care ne obligă să punem sub un semn de întrebare toate lucrările publice derulate până acum. Faptul că vechea administrație era dispusă să plătească 1 400 000 lei pentru reconstrucția Podului Boieresc din Teioasa, când am văzut recent că de fapt în realitate costă 700 000 lei ne obligă să cerem mai multe informații despre cum sunt cheltuiți banii noștri. De altfel, cei care acum fac opoziție nu le-a păsat că în urmă cu doi ani, dărăbănenii erau să fie furați cu 700 000 lei, bani cu care se puteau face multe alte lucruri. 

Nu mai este un secret pentru nimeni că administrațiile locale anterioare au avut mari probleme de comunicare, evidente și nu de puține ori auto-impuse. Dincolo de animozitățile personale, această lipsă de voință în a comunica cu cei care te-au votat, în a fi mai transparent, este dovedită de site-ul primăriei. Am văzut că au fost actualizate doar poza şi numele primarului, celelalte rubrici însă nu. Lista consilierilor este tot cea veche, iar la final este completată cu o poză cu vechea gardă care înconjoară cu mare căldură pe fostul primar Aroșoaie. Însă nu asta ar fi problema acum.Ceea ce a refuzat să facă cu obstinație vechea administrație, dar se așteaptă de la noua echipă de conducere este mai multă transparență. Dărăbănenii au dreptul să afle, iar administrația locală este obligată să-i informeze despre proiectele de hotărâre ale Consiliului Local, despre contractele de achiziții publice, despre licitațiile organizate pentru lucrări publice. Site-ul Primăriei Darabani este extrem de gol, iar un „altfel de politică” înseamnă, să le și arăți și să le explici dărăbănenilor pe ce și cum se cheltuie banii lor. Legea obligă administrațiile locale să-i informeze pe cetățeni, printre altele cu privire la firma care a contractat lucrările de aducțiune a apei la Bajura sau la faptul că modernizarea iluminatului public a fost împărțit în mai multe lucrări pentru a se evita organizarea de licitații.

Sperăm că, în cel mai scurt dărăbănenii, de unde or fi, vor putea monitoriza activitatea primăriei și se vor putea informa despre cum sunt gestionate fondurile publice. Aceasta nu este doar o obligație morală, ci una impusă prin lege. Așteptăm de la noua echipă din fruntea primăriei, să intre în legalitate și să umple spațiile libere de pe site cu informațiile de interes public. Este prima condiție pentru a spune că la Darabani chiar se face „o altfel de politică”. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniConsiliul Local Darabanisite
5:21 pm Sambata, 16 Iulie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare