Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Peste 1000 de portii de ciolan cu fasole vor fi pregatite pentru darabaneni de Ziua Nationala

 

Autorităţile locale din Darabani au stabilit programul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, în care s-au implicat Primăria şi Consiliul Local din oraşul de pe malul Prutului, Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”, Clubul Copiilor din Darabani, dar şi Şcoala Populară de Arte din Botoşani. Cei prezenţi vor servi în final peste 1000 de porţii de ciolan cu fasole, sărmăluţe şi vin fiert.

Ziua de 1 Decembrie va fi celebrată la Darabani începând cu orele 10:00, când pe scena Casei de Cultură „Theodor Balş” din localitate vor urca elevii Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, cei de la Clubul Copiilor Darabani, dar şi Orchestra Şcolii Populare de Arte din Botoşani, instituţie culturală condusă de dărăbăneanul Liviu Andronic. „Noi, Primăria şi Consiliul Local Darabani, dorim ca Ziua Naţională să fie sărbătorită într-un cadru festiv, având invitaţi de la Prefectura Botoşani, Consiliul Judeţean şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe raza oraşului Darabani” ne-a mărturisit edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie.

Primarul oraşului a spus că pentru manifestările prilejuite de Ziua Naţională singurii bani publici care vor fi cheltuiţi sunt cei alocaţi de Consiliul Local pentru a premia 20 de familii de dărăbăneni care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Fiecare cuplu va primi pe lângă o diplomă câte 100 lei, aşa cum s-a procedat şi la sărbătorile de iarnă de anul trecut (foto jos). Începând cu orele 12:30, autorităţile locale împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Române vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor din localitate, moment la care au fost invitaţi şi 20 de oficiali din R. Moldova şi Ucraina.

În final, dărăbănenii sunt aşteptaţi la tradiţionalul ciolan cu fasole, vin fiert şi sărmăluţe, ultimele fiind destinate celor care ţin post. „Ultima parte e mai importantă. Nu am organizat nimic pentru cetăţeni anul acesta şi dorim să ne scoatem oleacă” a spus viceprimarul Relu Cricleviţ. „Vrem să ne simţim în largul nostru şi să dovedim că şi la Darabani, în ciuda tuturor greutăţilor, o dată într-un an ne putem întâlni cu cetăţenii, nu numai atunci când plătesc taxele şi impozitele sau când vin la vot” a declarat pentru Darabaneni.ro, primarul Corneliu Aroşoaie.
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniŞcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Consiliul Local DarabaniRelu CriclevitClubul Copiilor Darabani
11:12 pm Miercuri, 27 Noiembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare