Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Încă doi dărăbăneni vor deveni Cetăţeni de Onoare ai oraşului. VEZI despre cine este vorbaConsiliul Local Darabani a votat în cadrul ultimei şedinţe din 2015, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului pentru două personalităţi născute în urbea de pe malul Prutului, respectiv profesorul universitar doctor Gheorghe Cliveti şi poetul Victor Teişanu. Mai deţin acest titlu academicianul Leon Dănăilă şi profesorul universitar Gheorghe Moroşanu. Autorităţile locale urmează să stabilească o dată pentru a le acorda în cadru festiv titlurile celor doi dărăbăneni.

Fostul primar Dumitru Haha a realizat câte un referat pentru fiecare dintre cei doi dărăbăneni care urmează să fie desemnaţi Cetăţeni de Onoare ai oraşului Darabani. Gheorghe Cliveti, profesorul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi este şi directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”. A făcut stagii de cercetare în Germania, Franţa şi Statele Unite şi a participat la numeroase conferinţe, simpozioane şi congrese de istorie naţionale şi internaţionale.

Citiţi şi: EXCLUSIV Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti: „Sunt dărăbănean 100%”„Prof. univ. dr. Gheorghi Cliveti are o operă demnă de savanţii României tuturor timpurilor, atât ca valoare ştiinţifică cât şi ca întindere: 8 cărţi de autor, 4 cărţi în colaborare, 10 volume tematice coordonate, 25 de colaborări la studii şi peste 150 de articole şi studii de specialitate…Pot afirma fără modestie şi fără să greşesc că atât cât a scris şi publicat profesorul Gheorghe Cliveti, unii nu reuşesc să citească într-o viaţă de om, motiv pentru care propun ca o încununare a activităţii sale ştiinţifice acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului Darabani” a spus Dumitru Haha.Dărăbăneanul Gheorghe Cliveti este OMUL care ne predă istoria şi în acelaşi timp o lecţie de viaţă, iar viaţa sa reprezintă o filă de istorie. Un om de o modestie şi o simplitate ieşite din comun, care ar merita cu vârf şi îndesat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Darabani. (Darabaneni.ro, 27.09.2011)
 


Victor Teişanu este poet şi jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A fost directorul Bibliotecii Orăşeneşti din Darabani până în 15 septembrie 2015, când s-a pensionat.  Anul acesta a primit Diploma de Excelență pentru Activitatea Literară acordată de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași şi Medalia „Steaua Nordului”  din partea Societăţii Culturale „Steaua Nordului”. A publicat, până acum, 10 volume de poezie. „De multe ori ne intersectăm cu oameni din oraşul nostru cărora nu le dăm importanţa cuvenită deoarece îi vedem pe stradă în fiecare zi şi adeseori îi şi comentăm pentru micile lor defecte inerente şi totodată omeneşti. O figură omniprezentă şi emblematică a urbei noastre este şi poetul Victor Teişanu” a afirmat în cadrul şedinţei de Consiliu Local, Dumitru Haha.

VEZI şi: Victor Teişanu: „Sărbătorile mele au fost lansările de carte”
Te-ar mai putea interesa si:  Victor TeişanuLeon DanailaDumitru HahaGheorghe ClivetiGheorghe MorosanuUniunea Scriitorilor din RomaniaCetatean de Onoare al orasului Darabani
1:34 pm Vineri, 25 Decembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare