Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Încă doi dărăbăneni vor deveni Cetăţeni de Onoare ai oraşului. VEZI despre cine este vorba

Consiliul Local Darabani a votat în cadrul ultimei şedinţe din 2015, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului pentru două personalităţi născute în urbea de pe malul Prutului, respectiv profesorul universitar doctor Gheorghe Cliveti şi poetul Victor Teişanu. Mai deţin acest titlu academicianul Leon Dănăilă şi profesorul universitar Gheorghe Moroşanu. Autorităţile locale urmează să stabilească o dată pentru a le acorda în cadru festiv titlurile celor doi dărăbăneni.
Fostul primar Dumitru Haha a realizat câte un referat pentru fiecare dintre cei doi dărăbăneni care urmează să fie desemnaţi Cetăţeni de Onoare ai oraşului Darabani. Gheorghe Cliveti, profesorul Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi este şi directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”. A făcut stagii de cercetare în Germania, Franţa şi Statele Unite şi a participat la numeroase conferinţe, simpozioane şi congrese de istorie naţionale şi internaţionale.
Citiţi şi: EXCLUSIV Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti: „Sunt dărăbănean 100%”

„Prof. univ. dr. Gheorghi Cliveti are o operă demnă de savanţii României tuturor timpurilor, atât ca valoare ştiinţifică cât şi ca întindere: 8 cărţi de autor, 4 cărţi în colaborare, 10 volume tematice coordonate, 25 de colaborări la studii şi peste 150 de articole şi studii de specialitate…Pot afirma fără modestie şi fără să greşesc că atât cât a scris şi publicat profesorul Gheorghe Cliveti, unii nu reuşesc să citească într-o viaţă de om, motiv pentru care propun ca o încununare a activităţii sale ştiinţifice acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului Darabani” a spus Dumitru Haha.
Dărăbăneanul Gheorghe Cliveti este OMUL care ne predă istoria şi în acelaşi timp o lecţie de viaţă, iar viaţa sa reprezintă o filă de istorie. Un om de o modestie şi o simplitate ieşite din comun, care ar merita cu vârf şi îndesat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Darabani. (Darabaneni.ro, 27.09.2011)

Victor Teişanu este poet şi jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A fost directorul Bibliotecii Orăşeneşti din Darabani până în 15 septembrie 2015, când s-a pensionat. Anul acesta a primit Diploma de Excelență pentru Activitatea Literară acordată de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași şi Medalia „Steaua Nordului” din partea Societăţii Culturale „Steaua Nordului”. A publicat, până acum, 10 volume de poezie. „De multe ori ne intersectăm cu oameni din oraşul nostru cărora nu le dăm importanţa cuvenită deoarece îi vedem pe stradă în fiecare zi şi adeseori îi şi comentăm pentru micile lor defecte inerente şi totodată omeneşti. O figură omniprezentă şi emblematică a urbei noastre este şi poetul Victor Teişanu” a afirmat în cadrul şedinţei de Consiliu Local, Dumitru Haha.
VEZI şi: Victor Teişanu: „Sărbătorile mele au fost lansările de carte”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”