Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Propunerea ca Biblioteca Orăşenească să poarte numele lui Victor Teişanu a fost respinsă de Consiliul Local Darabani FOTO&VIDEO

Majoritatea aleşilor dărăbăneni prezenţi la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local au votat împotriva proiectului de hotărâre privind atribuirea numelui poetului şi publicistului Victor Teişanu Bibliotecii Orăşeneşti din localitate. Cel mai vehement a fost independentul Dan Tîrniceru-Ifrim care a propus ca votul să fie secret şi aşa a fost. Teişanu a afirmat că respectă decizia forului din Darabani.
„În contextul propunerii d-lui Victor Teişanu pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Darabani, având în vedere că acesta a fost vreme de aproape 40 de ani bibliotecar şi director al Bibliotecii Orăşeneşti Darabani, contribuind decisiv la dezvoltarea colecţiilor şi buna funcţionare a acestei instituţii, ţinând cont de faptul că acesta este o personalitate marcantă a mediului cultural local, judeţean, zonal şi chiar naţional, membru al Uniunii Scriitorilor din România, propun ca odată cu atribuirea titlului de cetăţean de onoare, să fie atribuit numele de Victor Teişanu Bibliotecii Orăşeneşti Darabani” a citit bibliotecarul Ionel David expunerea de motive a primarului Corneliu Aroşoaie. David a mai precizat că a fost solicitat un aviz Comisiei de atribuire denumiri şi s-a primit un răspuns favorabil în acest sens pe 19.02.2016.
„Având în vedere că are aproape 40 de ani de bibliotecar, desfăşurându-şi activitatea mai mult în cârciumi, după cafele, şi probabil meritul lui de pus numele Victor Teişanu Bibiotecii Orăşeneşti Darabani, cred că pentru că a fost un mare colaborator al ziarului Clopotul, aş mai propune să punem şi Spitalului Orăşenesc Darabani denumirea Cosmin Dumitriu” a spus Dan Tîrniceru-Ifrim în cadrul discuţiilor privind acest proiect. Consilierul independent a mai precizat că, conform legislaţiei, votul ar trebui să fie secret. „Eu sunt contrariat de afirmaţiile emise de d-l coleg Tîrniceru, probabil d-lui trăieşte în altă localitate şi nu ştie de realizările pe care le are d-l Victor Teişanu…Părerea mea este că afirmaţia d-voastră este gratuită şi profund eronată” a spus preşedintele de şedinţă Lucian Florea. „Cea mai mare greşeală a mea este că văd” a replicat Tîrniceru.

Consilierii locali trebuiau să stabilească dacă acest vot este deschis sau nu, dar nu prea mai avea cine. În Sala de şedinţe mai rămăseseră doar 7 aleşi dărăbăneni. (foto sus). Ionel Nenişcă a mers pe hol să-i cheme pe colegii săi, primarul Aroşoaie apelând şi la preşedintele de şedinţă. „Veniţi să-i filmaţi pentru că ei chiulesc de la şedinţă” a spus Nenişcă. „Probabil asta este o replică a CL Darabani” a afirmat Tîrniceru. Chiar dacă secretarul oraşului, Paulică Zahariea, a lăsat să se înţeleagă că nu se impune vot secret, consilierii au votat împotriva votului deschis. În final, 6 consilieri au votat pe bilete pentru, 8 împotrivă, iar un vot a fost nul.


Primarul Aroşoaie a anunţat că în data de 23 aprilie vor fi acordate titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Darabani poetului Victor Teişanu şi istoricului Gheorghe Cliveti.
Citiţi şi: Victor Teişanu: „Sărbătorile mele au fost lansările de carte”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”