Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O valoare Dragut(a) handbalului românesc, made in Darabani


La cererea expresă a cititorilor darabaneni.ro (vezi comentariile la știrea "Handbalistul Didi Hrimiuc a semnat cu Steaua București!”), ne-am conformat și am luat legătura cu Ana Maria Dragut, o handbalistă originară din Darabani. Ana Maria s-a născut în data de 24 februarie 1990 în Darabani, familia sa locuind în cartierul Cornești. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. După ce participă la un turneu zonal cu echipa școlii, este remarcată de către profesorii LPS(Liceului cu Program Sportiv) Botoșani și în clasa a VIII-a este deja în rândurile sportivilor de la liceul botoșănean. ”A fost cea mai mare satisfacție a carierei mele. În acel moment am simțit că voi putea face pasul spre performanță în handbal”, ne-a declarat sportiva. Ana Maria are o prestație excelentă la LPS Botoșani și este selecționată în lotul de juniori al echipei României de handbal. Este imediat luată în vizor de către  Clubul Sportiv ”Urban” Brașov și din clasa a XI-a se transferă la Brașov, unde și termină liceul. Între timp participă la selecțiile lotului național de juniori. S-a consacrat pe postul de inter dreapta.  După numai un an de zile petrecut la Brașov, Ana Maria Dragut se transferă la clubul moldav HC Roman, unde avea să lucreze sub comanda actualei antrenoare, Alexandrina Soare.

 Din anul 2008 Ana Maria îmbracă tricoul echipei naționale de tineret. În prezent, handbalista este sub contract cu HC Dunărea Brăila, fiind antrenată de aceeași Alexandrina Soare. A jucat anul trecut la Campionatul European de Tineret din Ungaria, unde a fost titulară meci de meci, în toate partidele tinerei reprezentative. Apoi a participat în campania de calificare a naționalei de tineret pentru Campionatul Mondial din China, de anul acesta. Cu HC Dunărea Brăila, sportiva s-a clasat în liga națională de handbal, competiție încheiată în luna mai, pe locul cinci. Este foarte mulțumită de condițiile pe care i le oferă actualul său club, Dunărea Brăila, dar nu ar spune ”Nu” unei oferte din străinătate, avantajoasă atât pentru ea, cât și pentru club. Este foarte modestă și nu face publică marea sa dorință, aceea de a juca pentru prima reprezentativă a României. Se rezumă  în a spune, doar: ”Trebuie să muncesc mult mai mult pentru a prinde naționala mare”. Dorește să-și continuie studiile și se înscrie anul acesta la Facultatea de ”Comunicare și relații publice”, ne-a mărturisit sportiva. Nu uită de unde a plecat și că a deprins pasiunea pentru handbal de la profesorul din localitatea natală, Vali Dascălu. Este mult prea reținută în cuvinte. Pentru ea, vorbesc doar rezultatele.(Lucian Bălăucă)



8:32 pm , 05 Septembrie, 2010

4 Comentarii la “O valoare Dragut(a) handbalului românesc, made in Darabani”

  1. kvasile spune:

    FELICITĂRI !!! Ana Maria şi mult suscces în continuare. Te vrem la televizor, acolo unde ajung sportivii adevăraţi. Iar pentru d-l Dascălu, numai de bine şi să devii în curând antrenor la Sănătatea Darabani.

  2. md spune:

    Felicitari!!!mult succes in continuare.ANA MARIA a demonstrat inca o data ,ca atunci cand ne dorim cu adevarat ceva,reusim...bineinteles cu foarte multa munca si sacrificii,cine isi imagineaza ca performanta in sport se obtine usor...se inseala amarnic...dar, se poate.Asa ca toti cei care isi doresc sa ajunga intr-o buna zi ,,cineva'' ,sa-si urmeze visul...pt.ca nu conteaza din ce colt de tara vii,conteaza cu ce vii(talent,inteligenta ,bun simt).sau vorba cantecului,NU CONTEAZA CAT DE LUNG AM PARUL , IMPORTANT E CAT SI CUM GANDESC...(Pasarea Colibri-Vinovatii fara vina)cu respect ,md.

  3. anca spune:

    si eu sunt la hc dunarea braila junioi

  4. adelina spune:

    bv ana...mult succes..

  5. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare