Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

PASTILA LUI BOBI Alo, starea natiunii mai intereseaza pe cineva ?

Sunt cunoscute reacţiile omului în condiţii de stres, am primit recomandările creştine de a întoarce şi celălalt obraz, de a nu răspunde provocărilor şi a menţine o stare de bine între oameni. Avem instituţii specializate pentru prevenirea acţiunilor antisociale, există servicii speciale care „ne respiră în ceafă” pentru a fi la curent în avans cu toate mişcările grupărilor infracţionale. De asemnea, presa relatează şi mediatizează orice pare posibil a nu fi bun. Avem campanii declarate în şcoli împotriva violenţei, organizăm competiţii şi cerem toleranţă tuturor participanţilor în spiritul de fairplay. Avem, facem, dregem…

Şi totuşi, copii mici de grădiniţă înjură, elevii de toate categoriile, fete şi băieţi, au  un comportament haotic, denaturat, unii studenţi se hrănesc din pariuri şi proxenetism. Ne vedem conaţionalii la televizor lăudându-se cu banii adunaţi, şi cum „Bunul Dumnezeu le-a dat o nouă maşină scumpă”. Naţiunea română se află în cădere liberă de mulţi ani la adăpostul neputinţei şi neglijenţei instituţiilor care ar trebui să ne apere drepturile, dar şi datorită unui popor prea întârziat în reacţii. Ce folos că realizăm statistici fără corecturi concrete, la ce folosesesc regulile noi apărute peste noapte după ce pe piaţă circulă infractori mână în mână cu instituţiile statului de prea mulţi ani de zile.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucatorul echipei CSS Giurgiu, a fost adus in stare de comă în urma unei bătai dintr-un club din Giurgiu. Autopsia realizată de Institutul National de Medicină Legală "Mina Minovici" a indicat drept cauză a morţii un traumatism cranio-cerebral puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură de craniu. La nivelul localităţii noastre avem contact cu acte de violenţă de orice tip. La modă s-ar părea a fi datul cu sticla în cap, am avut chiar şi înjunghiaţi. Personal, la un concurs şcolar într-o localitate a judeţului, am asistat neputincios cum pe stradă în amiaza mare nişte pui de rromi au lovit cu picioarele un elev al Grupului Şcolar Darabani neputând să acţionez în vreun fel. „Fiind cadru didactic nu am voie să folosesc violenţa în vreun fel” iar de cunoscut nu-i cunoşteam ca să-i reclam. Ce ar fi făcut dacă apelam la poliţie? Cel mai probabil se  evaporau. În ultimul timp isteţimea se confundă la noi cu şmecheria. Infractorii sunt toleraţi şi stau de cele mai multe ori „de vorbă” cu persoane influente, politicieni, directori de instituţii, patroni, fiind o cinste să-l ai în stânga sau în dreapta pe nu ştiu care bătăuş sau delincvent, încât te întrebi care-i unul şi care-i celălalt? Virtuţile se măsoară în maşini, număr de bodyguarzi, număr de blonde lângă tine, cash la vedere. Toate acestea sunt înregistrate de cei mici, încât se joacă „de-a maneliştii şi bodyguarzii”.

Se emit  tot felul de păreri, dar efemere şi fără efect. Pentru că toate acestea ţin de caracter şi de morală trebuie pus accent acolo unde cu precădere se formează: mediul familial, social, atât cât a mai rămas din el, şcoală, biserică dublate de „straja” poliţiei şi justiţiei. Oamenii de cultură şi de ştiinţă trebuie să se implice mai mult în a prezenta copiilor noştri un alt fel de a vedea lumea chiar dacă acum statul promovează în funcţii persoane şterse şi  lipsite de profunzime.(text: Mihai Rusu, foto:Caseworm's Blog)

7:01 pm Miercuri, 12 Octombrie, 2011

3 Comentarii la “PASTILA LUI BOBI Alo, starea natiunii mai intereseaza pe cineva ?”

  1. G.Em spune:

    felicitari, text bun, redactat corect, spune multe.

  2. constantin spune:

    In decursul istoriei noastre am avut parte numai de dictaturi.A fost intamplator sau au fost necesare?Stim noi romanii sa traim intr-o democratie?Stim sa facem legi democratice si apoi sa le respectam?Se pare ca nu.Democratia este dictatura legilor democratice.

  3. sorin ciobanu spune:

  4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare