Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Seful SVSU Darabani: „In oras nu se intra si nu se iese...Am pierdut evidenta zilelorGALERIE FOTO


Situaţia este critică la nivelul oraşului Darabani, care rămîne, în continuare,izolat de restul lumii din cauza nămeţilor. Conform ultimelor informaţii, autofrezele care lucrează la deszăpezirea DN 29 A Dorohoi-Rădăuţi Prut erau la orele 20:30 în Lişna. „Sper ca mâine dimineaţă să fie şi la noi” a spus Gheorghe Sîsîiac, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Darabani care odată cu deblocarea drumului naţional îşi doreşte să intervină şi în Bajura unde zăpada depăşeşte la această oră doi metri şi jumătate.

Încă de la orele dimineţii, Darabaneni.ro devenise online-center pentru oamenii disperaţi din zona oraşului Darabani. „Am nevoie urgentă să merg în oraş. Vreau să deszăpeziţi drumul” a fost mesajul Elenei Atudorei din Bajura. Însă şansele de a parcurge cei 4 km din Bajura până în Darabani erau practic nule la acea oră. Şi nu s-a schimbat nimic, între timp, deoarece porţiunea de drum naţional care leagă satul de oraşul Darabani este înfundat de nămeţi. În jurul orelor 10:00, ing. Constantin Irimia, şef Sector Darabani din Cadrul Companiei de Drumuri Naţionale a fost contactat telefonic prin intermediul unui şofer de pe unul dintre utilaje. „Nu pot să vă spun nimic. Tot ce știu este că DN 29A este blocat în întregime. Și eu am rămas înzăpezit la Păltiniș și nu pot să vă ofer nici un detaliu despre când se va remedia situația” a declarat pentru Darabaneni.ro, Irimia. “Inginerul este un fel de sclava Isaura, el îşi dă tot interesul, dar nu poţi să faci faţă acestui potop cu utilaje din epoca medievală” ne-a spus unul dintre şoferii dărăbăneni a cărei maşină este în zăpadă la Păltiniş de sâmbătă, orele 10:15.

 Din informaţiile pe care le deţin în prezent, s-au mobilizat şi utilaje din alte judeţe pentru deblocarea drumului naţional care leagă Dorohoiul de Darabani” declara la orele 17:10 în cadrul unei emisiuni la TeleM, Radu Judele, administratorul public al judeţului. Viceprimarul oraşului Darabani, Relu Cricleviţ, a precizat că utilajele acţionează în seara aceasta în toate zonele oraşului şi speră ca mâine dimineaţă să se circule în toate direcţiile, chiar şi pe un singur fir. “Pe arterele principale ale oraşului se va circula sigur” a spus Cricleviţ. Chiar dacă în evidenţele SVSU Darabani figurează, pe strada Câmpeni, un bolnav care face dializă, echipele de intervenţie nu pot să ajungă la el, din cauză că drumul naţional este impracticabil. “Poate că nu i-au dat încă drumul din spital” speră şeful SVSU Darabani.Salvatorii dărăbăneni şi-au propus să deszăpezească în seara asta str. Şcolii din Corneşti, Iasomiei şi Crinilor din Teioasa cu ajutorul utilajelor firmei TransGhe, plus Lişmăniţa, după ce tractoarele primarului Costel Nazare au făcut posibil accesul în satul arondat oraşului. “Mâine, dacă ne ajută Dumnezeu, sperăm să deszăpezim şi între blocuri, plus străzile secundare” a precizat Sîsîiac, care recunoaşte că nu poate ajunge, în acest moment, la Bajura unde nămeţii depăşesc pe alocuri şi 2,5 m, el reuşind să-l contacteze doar telefonic pe Gelu Aparaschivei, care deszăpezeşte în satul limitrof oraşului. Sîsîiac râde când este întrebat de câte ore este în zăpadă şi câte ore a dormit. “Am pierdut evidenţa zilelor, nu am cum să ţin evidenţa orelor. În ultimele 10 zile nu cred că am fost 24 de ore acasă” a conchis şeful SVSU. 
 
 
Te-ar mai putea interesa si:  SVSU DarabaniGheorghe SîsîiacRelu Criclevitzapadanameti
10:06 pm Luni, 17 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare