Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
ISU pregateste autoritatile locale pentru situatiile de urgenta generate de seisme. Un bloc din Darabani va fi expertizat

La mijlocul săptămânii a avut loc la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani sesiunea de pregătire semestrială a membrilor şi consultanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La această acţiune coordonată de preşedintele CJSU Botoşani, prefectul Costică Macaleţi, au luat parte şi viceprimarul din Darabani, Relu Cricleviţ împreună cu arhitectul şef al oraşului, Gheorghe Dragotă.
Sesiunea de pregătire a reunit membrii şi consultanţii CJSU Botoşani, preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorohoi, Darabani, Bucecea, Flămânzi şi Săveni, dar şi arhitecţii şefi ai municipiilor şi oraşelor din judeţ. Manifestarea a avut ca scop perfecţionarea cunoştinţelor participanţilor privind identificarea, analiza şi evaluarea riscurilor în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă. S-a luat în discuţie situaţia clădirilor care prezintă risc major pentru populaţie în cazul producerii unui cutremur şi pregătirea resurselor umane şi materiale la nivelul instituţiilor/operatorilor economici privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de seisme sau fenomene meteorologice periculoase specifice sezonului rece (iarna 2013/2014).

„Principalul punct al ordinii de zi a fost reprezentat de expertizarea construcţiilor mai vechi de 1978 şi în special a celor care au cel puţin trei nivele. În Darabani există o singură clădire de acest tip, blocul A cu două scări de pe str. Ion Vodă care urmează să fie expertizat şi luate măsurile care se impun” a precizat ing. Gheorghe Dragotă, arhitectul şef al oraşului Darabani. Despre fostele clădiri evreieşti care au peste 100 de ani, inginerul dărăbănean a menţionat că acestea nu reprezintă un pericol pentru populaţie în cazul unui eventual cutremur doarece au doar parter şi sunt legate una de alta, unele dintre ele fiind între timp expertizate şi consolidate. Autorităţile locale din Darabani au termen până în 15 decembrie să expertizeze blocul A şi să-l consolideze, dacă va fi cazul, Primăria urmând să încheie un contract cu o firmă specializată în acest sens.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”