Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ISU pregateste autoritatile locale pentru situatiile de urgenta generate de seisme. Un bloc din Darabani va fi expertizatLa mijlocul săptămânii a avut loc la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani sesiunea de pregătire semestrială a membrilor şi consultanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La această acţiune coordonată de preşedintele CJSU Botoşani, prefectul Costică Macaleţi, au luat parte şi viceprimarul din Darabani, Relu Cricleviţ împreună cu arhitectul şef al oraşului, Gheorghe Dragotă.

Sesiunea de pregătire a reunit membrii şi consultanţii CJSU Botoşani, preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorohoi, Darabani, Bucecea, Flămânzi şi Săveni, dar şi arhitecţii şefi ai municipiilor şi oraşelor din judeţ. Manifestarea a avut ca scop perfecţionarea cunoştinţelor participanţilor privind identificarea, analiza şi evaluarea riscurilor în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă. S-a luat în discuţie situaţia clădirilor care prezintă risc major pentru populaţie în cazul producerii unui cutremur şi pregătirea resurselor umane şi materiale la nivelul instituţiilor/operatorilor economici privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de seisme sau fenomene meteorologice periculoase specifice sezonului rece (iarna 2013/2014).

Principalul punct al ordinii de zi a fost reprezentat de expertizarea construcţiilor mai vechi de 1978 şi în special a celor care au cel puţin trei nivele. În Darabani există o singură clădire de acest tip, blocul A cu două scări de pe str. Ion Vodă care urmează să fie expertizat şi luate măsurile care se impun” a precizat ing. Gheorghe Dragotă, arhitectul şef al oraşului Darabani. Despre fostele clădiri evreieşti care au peste 100 de ani, inginerul dărăbănean a menţionat că acestea nu reprezintă un pericol pentru populaţie în cazul unui eventual cutremur doarece au doar parter şi sunt legate una de alta, unele dintre ele fiind între timp expertizate şi consolidate. Autorităţile locale din Darabani au termen până în 15 decembrie să expertizeze blocul A şi să-l consolideze, dacă va fi cazul, Primăria urmând să încheie un contract cu o firmă specializată în acest sens.
Te-ar mai putea interesa si:  ISU “Nicolae Iorga” al Judeţului BotoşaniISUISU Botosanicutremurseism
12:04 pm Sambata, 16 Noiembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare