Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaniul a primit 60 mii lei de la Guvern, Concestiul 300, Paltinisul 200Guvernul României a alocat peste 2 milioane de lei pentru 20 de primării din judeţul Botoşani. Printre acestea se regăseşte şi Primăria Darabani care a primit de 5 ori mai puţini bani decât Primăria comunei Conceşti şi de 3,3 ori mai puţin decât Primăria Păltiniş.

Aceste sume de bani provin din fondul de rezervă a bugetului de stat şi au fost alocate prin Hotărârea de Guvern 1001 din 17.10.2011. Fondurile sunt destinate cheltuielile curente şi de capital ale Primăriilor localităţilor respective, iar autorităţile locale ar trebui să-şi achite datoriile cu aceşti bani. Oraşului Darabani i-au revenit 60 mii lei de la Guvern, în condiţiile în care Primăria din localitate are datorii de peste 1000 mii lei, 534 mii lei fiind neachitaţi pentru lucrările efectuate la şcolile de pe raza oraşului, iar 482 mii lei reprezintă datoria pentru iluminatul arhitectural executat în oraş în anul 2008. Miercuri, 19.10.2011, atât primarul Burlacu, aflat în Ucraina, cât şi Veronica Zahariea, şef Serviciu financiar contabil în cadrul Primăriei din localitate, susţineau că nu au fost informaţi oficial despre alocarea acestor bani.

Ca să fiu sincer, am primit promisiuni din partea deputatului Strugaru pentru 20 miliarde  de lei vechi, dar am auzit că ni s-au alocat numai 600 de milioane, chiar dacă hotărârea nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial. Eu le mulţumesc parlamentarilor noştri de la Bucureşti, că dacă nu erau ei probabil nu primeam nici un ban. Ei au dat bani unde au vrut. Eu nu am putere mai departe de judeţ”, a declarat joi, 20.10.2011, pentru Darabaneni.ro, Ghiorghi Burlacu, primarul oraşului Darabani. Dacă Darabaniul a primit 60 mii lei, vecinilor de la Păltiniş le-au revenit 200 mii lei, iar celor de la Conceşti 300 mii lei. La coada listei se află comuna Avrămeni cu 40 mii lei. „Nu poţi să stai să aştepţi cu mâna întinsă să-ţi vină ceva din cer, nici nu poţi să alergi cu oborocul după soare şi să încerci să-l bagi în casă. Explicaţia pentru care am primit această sumă de bani de la Guvern este că am făcut 6-7 drumuri la Bucureşti în cursul lunilor august şi septembrie” a spus Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.Senatorul Liviu Câmpanu recunoaşte că alocarea acestor bani are şi un substrat politic, dar spune că acest lucru s-a întâmplat în toate guvernările, iar în acest caz autorităţile locale sunt direct responsabile pentru alocarea banilor de la Guvern. „Factorul primordial în alocarea acestor sume de bani a fost analiza făcută pe documentele Primăriilor. Dacă Primăria a întocmit în aşa fel documentele încât să justifice necesitatea financiară, a primit bani. Dacă în schimb a făcut o adresă prin care a cerut 100 de miliarde, sigur că nu a primit. A contat foarte mult modalitatea prin care s-au solicitat aceşti bani. Marea problemă la Darabani este faptul că datoriile sunt foarte mari” a declarat pentru Darabaneni.ro Liviu Câmpanu.   
5:42 pm Joi, 20 Octombrie, 2011

7 Comentarii la “Darabaniul a primit 60 mii lei de la Guvern, Concestiul 300, Paltinisul 200”

 1. aurel spune:

  Minciuni spuse de Câmpanu.Păcat că dărăbănenii l-au ales.

 2. Cetatean spune:

  MUltumim deputatului si senatorului pentru implicarea si ajutorul acordat oraselului nostru. Sper sa vina timpul cand vor avea de platit toata NERUSINAREA, OBRAZNICIREA, IGNORANTA, NESIMTIREA de care dau dovada. Asa sa va ajute Dumnezeu .

 3. dragos spune:

  deputatul campanu si senatorul strugaru nu fac nimic pentru oras si pentru darabaneni.

 4. super mario bros spune:

  Inca mai sunt persoane ce cred ca senatorii si deputatii in Romania pun interesul national in fata celui personal? Deputatul Strugaru,dupa ce a cumparat si vandut cladiri si terenuri mai mult sau mai putin legal,satul sa joace in "liga judeteana" s-a gandit sa treaca direct in "liga nationala" unde ciolanul este mult mai mare plus ca are si imunitate parlamentara

 5. Eu spune:

  @aurel, @dragos Dar domnul primar le cere ajutorul vreodata?

 6. mister c. spune:

  Dragi cetățeni, voi nu ați înțeles nici acum că principalul vinovat de această situație este veșnica INCOMPETENȚĂ?

 7. aurel spune:

  Domnul Câmpanu a ajutat Păltinișul ,pentrua obține bani. Probabil se va muta la Păltiniș că de la Darabani a cam terminat de muls.

 8. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare