Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

MADE IN ROMANIA Din cauza certurilor cu fosta nevasta, un cetatean din Mileanca nu are voie sa se apropie la mai putin de 50 de metri de PrimarieUna dintre cele mai originale pedepse, cu consecinţe amuzante şi incredibile, a fost aplicată unui botoşănean din Mileanca. Conform Botoşăneanul, ca urmare a unei hotărâri adoptate de Judecătoria Darabani acesta nu mai poate intra în Primărie şi nici nu poate merge la Botoşani sau Săveni pe drumul obişnuit. Timp de jumătate de an trebuie să găsească alte drumuri pentru a ajunge în cele două localităţi şi totodată să îşi amâne rezolvarea problemelor ce ţin de administraţia publică locală.

Dragoste cu separări

Viorel Sârghi are 45 de ani şi este divorţat de Stratica Ciobanu, cea de-a doua soţie, tocmai din 2004. Ulterior cei doi s-au tot împăcat şi au mai trăit împreună, cu oarece pauze, până în 2012, fără a se recăsători legal. La sfârşitul lunii mai a acestui an femeia a deschis un proces prin care a solicitat emiterea unui ordin de protecţie pentru fostul partener de viaţă. Procesul a fost unul fulger: a durat doar o săptămână şi în două înfăţişări s-a şi terminat. La prima s-a decis chemarea „la bară” a unui martor, Petru Ţurcanu, solicitarea, prin adresă, Postului de Poliţie Mileanca, de a comunica dacă au fost formulate plângeri împotriva bărbatului iar în caz afirmativ, să precizeze modul de soluţionare a acestora şi să întocmească o caracterizare a pârâtului, în timp ce reprezentantul Ministerului Public a trebuit să depună la dosar înscrisuri în dovedirea comportamentului agresiv al pârâtului.

Fostul soţ trebuie să păstreze distanţa la propriu faţă de fosta soţie

Viorel Sarghi Pe 18 iunie Judecătoria Darabani a admis cererea de emitere a unui ordin de protecţie. În baza legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie Viorel Sârghi (foto stânga) a fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 m faţă de reclamantă, faţă de reşedinţa acesteia şi de locul ei de muncă. De asemenea, i s-a interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu fosta nevastă. „Prezenta hotărâre este executorie, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. În temeiul art. 27 ind. 7 alin. 1 din aceeaşi lege, prezentul ordin se comunică de îndată Poliţiei Mileanca, jud. Botoşani, în vederea punerii în executare a acestuia”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Darabani.

Ex-nevasta lucrează însă la Primăria Mileanca

Viorel Sârghi a fost informat de Postul de Poliţie Mileanca de pedeapsa dată şi de interdicţiile care i s-au aplicat pe o perioadă de şase luni. El susţine că a fost luat prin surprindere de rapiditatea derulării procesului, că nu a avut timp să îşi pregătească apărarea şi că, probabil şi dacă ar fi avut timp, nu ar fi făcut-o deoarece religia pe care o are nu îi permite să se judece în astfel de procese, arătându-se surprins de faptul că soţia sa, care ar îmbrăţişa aceeaşi credinţă, a recurs la o asemenea acţiune. Bărbatul de 45 de ani recunoaşte că a mai avut unele contre cu soţia, însă că acestea au fost doar verbale şi… profesionale, având loc la Primăria Mileanca, locul de muncă al fostei neveste....Iar bărbatul nu mai poate intra în Primărie

De fapt, de aici pleacă şi marea problemă a bărbatului. Acesta este angajatul unei firme care în prezent cumpără teren de la oamenii din comună, iar pentru perfectarea actelor este necesară deplasarea sa la Primăria Mileanca, inclusiv la… Stratica Ciobanu. Ori el nu are dreptul să se apropie la mai puţin de 50 de metri de locul de muncă al acesteia. „Tragedia mare pentru care mă certam eu cu ei ştiţi care era? Veneam în Primărie şi nu găseam pe nimeni (…) Dar aici sunt cumătri, cumătrul lui cumătru şi asta-i treaba. Veri, nepoţi, nepotism… asta-i în Primărie la Mileanca (…). Eu când vin la Primărie am treabă la ea să scot un certificat fiscal sau ceva de genul ăsta. Eu vin cu omul şi nu vin singur niciodată şi «dă-mi cutare, dă-mi cutare». «Nu-ţi dau că nu ştiu ce». «Dar de ce nu-mi dai?» Şi ne mai clănţăneam noi, dar nu ne certam aşa cum se face o tragedie, că dura cinci minute şi poate discutam altfel”, a afirmat Viorel Sârghi. Acesta susţine că nu-l interesează viaţa personală a fostei neveste, că nu o vizitează şi nici nu o sună.

"Mi-ai spus că mă împuşti şi că îmi spargi capul”

Bărbatul este convins că un rol important în emiterea hotărârii în cauză îl are Petru Ţurcanu, secretarul comunei, dar şi vărul Straticăi Ciobanu. Ţurcanu şi Sârghi s-au întâlnit miercurea trecută, iar funcţionarul de la Primăria Mileanca l-a acuzat pe bărbat că are un comportament violent. „Mi-ai spus că mă împuşti şi că îmi spargi capul”, i-a spus Petru Ţurcanu, care a adăugat că fostul soţ al Straticăi Ciobanu a intrat cu un pistol în instituţie. Acesta a relatat că în urmă cu trei ani Viorel Sârghi a pătruns în Primăria Mileanca şi a rupt de nervi o imprimantă. „E airsoft, am venit cu el în teacă”, a răspuns Viorel Sârghi, care a recunoscut conflictul din urmă cu trei ani. „Atunci m-a înjurat, acum trei ani în urmă, şi am intrat în Primărie şi…”, a afirmat Viorel Sârghi, care a adăugat că a plătit toate stricăciunile provocate.

Femeia stă şi prea aproape de drumul spre Săveni.Ea mi s-a plâns mereu”, a spus primarul Ioan Ursachi despre relaţia dintre Stratica Ciobanu şi Viorel Sârghi, care a adăugat că reclamaţia femeii nu a fost singura de acest gen: „a avut o plângere din partea Consiliului Local”. „Da, este o casa Stratica Ciobanu hotărâre judecătorească. Dacă a fost cineva din Primăria martor chiar nu ştiu”, a mai afirmat Ioan Ursachi despre interdicţia aplicată bărbatului.

Am încercat să stăm de vorbă cu Stratica Ciobanu, numai că miercuri aceasta nu se afla la serviciu, fiind plecată cu alţi funcţionari şi cu primarul la Botoşani. Am încercat să obţinem un număr de telefon, dar ni s-a spus că nu deţine mobil. Femeia locuieşte foarte aproape de Primăria Mileanca, având casa la doar câţiva metri de drumul Mileanca-Săveni. „Sunt mai puţin de 50 de metri de la casă şi până la drum? Sunt! Eu pe unde merg la Săveni?” întreabă Viorel Sârghi. Răspunsul îl va afla probabil peste şase luni, când îi expiră interdicţia aplicată în luna iunie. (sursa: Botoşăneanul)


Te-ar mai putea interesa si:  Mileanca
9:15 pm Luni, 19 August, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare