Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dărăbăneanul Leon Dănăilă, la 84 de ani: „Îmi doresc să nu încetez să salvez vieți”

În fiecare zi se trezește foarte de dimineață, citește, se documentează, apoi pleacă la spital, unde face vizita și operează. „Doar marțea am o activitate intensă la Senat, astfel încât activitatea profesională medicală este neîntreruptă. La Senat particip la ședințele în plen ale acestuia, iar când este cazul, la ședințele în plen reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. De asemenea, particip și la activitatea Comisiilor de Sănătate și de Educație, unde se discută cele mai arzătoare probleme legate de aceste domenii și se dau soluții.”, spune academicianul și senatorul PNL, conform QMagazine.ro
Îmi doresc să continuu activitățile pe care le-am amintit anterior și să nu încetez să salvez vieți. Iar din punct de vedere politic, să realizez ceva mai mult pentru sistemul sanitar din România.
Peste 40 000 de operații reușite și o rată a mortalității redusă de la 51% la 4%
„Medicina din România a făcut progrese în ultimii 50 ani, materializate prin efectuarea unor operații din ce în ce mai complexe, prin dotarea spitatelor cu aparatură modernă (microscop operator, angeograf, chirurgie endovasculară, transplant de organe). În afara acestor dotări și practici noi, aș putea spune că și pe plan științific lucrurile au evoluat considerabil. Activitatea mea științifică, spre exemplu, s-a evidențiat prin lucrări de înaltă ținută, publicate în țară și în străinătate. Activitatea didactică s-a manifestat prin predarea cursurilor la Facultățile de Medicină și Psihologie. De asemenea, am avut o activitate intensă de conducere ca director al spitatului Gh. Marinescu și a Institutului de Neurochirurgie și Neurologie din București. Am publicat peste 54 de cărți, atât în țară, cât și în străinătate, în română și în engleză, care sunt în acest moment răspândite pe plan internațional. Și nu în ultimul rând, aș putea spune că am avut un aport la evoluția medicinei din România, prin efectuarea a peste 40 000 de operații, prin care am redus mortalitatea de la 51% la 4%.”
Doresc tuturor să îmi urmeze exemplul. Să iubească oamenii și să aibă puterea de a își sacrifica viața pentru viața semenilor, conform principiului care m-a ghidat și mă ghidează: Pentru mine viața înseamnă ceilalți, astfel cum apare și în interiorul muzeului meu de la Darabani. Din aceleași rațiuni și din dragoste pentru oameni, am donat Primăriei casa părintească din satul natal, alături de colecția de obiecte de artă pe care am achiziționat-o de-a lungul vieții, cărțile, diplomele obținute și multe alte obiecte ale copilăriei mele.
sursa: QMagazine.ro
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”