A fost lansată prima platformă de meditații gratuite pe Skype

O echipă de tineri lansează TeachU, prima platformă de meditații gratuite din România. Teachu.ro este o platformă de meditații, dedicată liceenilor din România. Platforma face legătura între mentori, profesori sau tineri cu perf ormanțe și liceenii care, fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur si simplu doresc să învețe ceva nou.
Meditațiile au loc într-un mediu sigur, pe Skype, prin conferință video și sunt complet GRATUITE, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși. La 3 săptămâni de la lansare, platforma deja numără peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 ore de meditații. Proiectul s-a născut în cadrul programului Creatori de viitor, într-o competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri ce trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor.
Una dintre ideile care a atras atenția juriului a fost TeachU, o platformă de educație nonformală prin care elevii să se ajute unii pe alții așa cum o fac, de altfel și în viața reală, când cei care se pricep la o anume disciplină îi asistă pe cei care se pricep mai puțin. Meditațiile au fost gândite astfel încât să fie de folos pentru școală, pentru concursuri sau pentru cei care pur și simplu își doresc să învețe ceva nou, și mai mult decât atât, să fie gratuite. Momentul lansării coincide cu o perioadă în care educația s-a mutat în online și, cu atât mai mult, este resimțită nevoia unui astfel de proiect. Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry.
Sursa: comunicat de presă
8:27 pm Joi, 28 Mai, 2020
Adauga un comentariu
Ultimele articole
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Despre schimbare, utopii și ipocrizie

Duminică, 18 mai, s-a încheiat un ciclu electoral prelungit, după anularea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024. A fost, fără îndoială, anul în care societatea românească a transmis cel mai clar semnal de respingere a partidelor tradiționale. Lipsa reformelor reale, corupția în expansiune, haosul economic și promovarea liderilor incompetenți au împins PSD și PNL către un minim istoric al încrederii publice. Să ratezi de două ori intrarea în turul al ... continuare »
DRUMUL DE LA DARABANI SPRE COTROCENI Simion câștigă, la limită, și turul doi

Pe 18 mai 2025, românii au fost chemați pentru a-și alege președintele, după ce în urma rezultatelor din 5 mai s-au calificat în turul doi Nicușor Dan (independent) și George Simion (AUR). Campania electorală a căpătat uneori forme absurde după ce candidatul AUR a participat doar la o dezbatere electorală cu contracandidatul său deși a promis că va merge la toate televiziunile. Prezența la vot în județele Moldovei a ... continuare »
VEZI cine a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale la Darabani

Pe 4 mai 2025, românii au fost chemați din nou la urne pentru a-și alege președintele, după ce alegerile din toamna anului 2024 au fost anulate. Campania electorală a fost una foarte tensionată și a căpătat uneori accente grotești. Aceasta poate fi una din explicațiile prezenței scăzute la urne, mai ales în județe altădată fruntașe. Prezența la vot în județele Moldovei a fost foarte redusă. La Botoșani s-au ... continuare »
Mențiune pentru Darabani la Olimpiada Națională de Istorie

În perioada 14-18 aprilie 2025, la Piatra Neamț a avut loc Olimpiada Națională de Istorie, care a reunit în orașul de sub Pietricica 350 de elevi și 49 de cadre didactice din toată țara. Școala dărăbăneană a fost din nou la înălțime, elevii întorcându-se acasă cu o mențiune și cu dorința de a continua să performeze.Marți, 15 aprilie, la Colegiul Național „Pentru Rareș” din Piatra Neamț era mare forfotă. Elevi din toată țară așteptau să dea ... continuare »
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Nu salvăm democrația votând mediocritatea

În ultimele patru luni, România a intrat într-un tumult electoral din care pare că nu mai are puterea să iasă. Cauzele sunt multe, unele punctuale, legate direct de situația geopolitică din regiune, altele mai profunde, ținând de modul în care am evoluat în ultimii 35 de ani ca societate, de respectul pe care l-am acordat educației, de relația complicată pe care o avem cu trecutul comunist. Democrația noastră firavă este mai amenințată ca oricând în ... continuare »


Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!