Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Elevii din Rădăuți-Prut, Păltiniș și Viișoara au sărbătorit online ROMÂNIA-COLȚ DE RAI FOTO&VIDEO

Da, România este cu adevărat un colț de rai pentru că este patria, este pământul strămoșesc, pentru care s-au luptat și s-au jertfit înaintașii. De aceea trebuie să fim mândri și să le cinstim memoria, să luptăm în continuare pentru a păstra țara curată, liberă și mai ales unită ,,în cuget și simțiri” Și totuși, astăzi, când trăim momente atât de dificile, există elevi care, deși colaborează din punct de vedere didactic în mediul online, reușesc să realizeze activități dedicate unor evenimente istorice și nu numai, ne transmite prof. Cristina Ceică, consilier educativ al unităților școlare din Rădăuți-Prut și Viișoara.

Săptămâna trecută, elevi din  3 școli, Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, Școala Episcop Doctor Partenie Ciopron Păltiniș și Școala Dimitrie Brândză Viișoara, și-au unit forțele pentru a marca un moment atât de important pentru noi, românii, ziua de 1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ. Au fost îndrumați în realizarea cu succes a acestei activități de către doamnele profesoare Matei Ionela Carmen, Pușcașu Mihaela, Luchian Mirela, Matei-Popescu Luminița și Covaș Simona, cadre didactice la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut și Ceică Cristina Luminița, cadru didactic la Școlile Păltiniș și Viișoara.

Astfel, au fost realizate desene reprezentând tricolorul, stema, românași îmbrăcați în minunatele noastre costume populare, harta tricoloră a României, de către elevi din clasele V – VIII. La Școala Rediu, structură a școlii Rădăuți-Prut, micii patrioți din clasele I și a III-a au defilat țanțoși fiecare în casa lui, mândri îmbrăcați în costumele populare, cu drag confecționate de părinți și bunici. La Școala Primară Rădăuți –Prut, elevii claselor a II-a și a IV-a, au realizat un frumos proiect-tip filmuleț, numit sugestiv ,,O Românie a copiilor,, în care sunt prezentate lucrările fiecărui copil. Au întocmit referate, compuneri și poezii închinate Zilei Naționale, precum cea realizată de elevul Gherasă Daniel Ionuț, clasa a VIII-a, Școala Rădăuți-Prut, și, pe care a intitulat-o sugestiv - ,,ROMÂNIE – COLȚ DE RAI”
România-i casa mea
Și deloc n-o voi lăsa
O voi ajuta mereu
Și n-o voi lăsa la greu

România-i colț de rai
De la Ștefan și Mihai
Și cât o să mai trăiesc
Să simt aer românesc

Țara mea eu o iubesc
Căci este pământ ceresc
De la Dumnezeu lăsat
Pentru-ai noștri români creat

Mândră este țara mea
Și frumoasă ca o stea
Pe oriunde ai umbla
Alta nu găsești ca ea

Ascultați românilor
Ce-mi doresc pe viitor
Să păstrați acest pământ
Căci este un loc sfânt.

”Cum să nu îndrăgești acest pământ, cum să nu iubești această țară care ne dă asemenea copii talentați cu care, noi profesorii avem privilegiul de a lucra.
Talentate și mândre că sunt românce se dovedesc a fi și elevele Alupoaie Patricia și Ionescu Amalia care au recitat ,,Scrisoarea a III-a” de Mihai Eminescu și au intonat cântecul patriotic ,,Treceți batalioane române Carpații”.
 
Indiferent de condițiile în care se desfășoară activitățile didactice, fie față în față, fie la distanță prin intermediul sistemului online, acești elevi dovedesc faptul că sunt conștiincioși, harnici, inventivi, cu o imaginație bogată și, mai ales cu dragoste de țară și gata oricând să cinstească țara și pământul strămoșesc” a conchis prof. Ceică.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!!!!
LA MULȚI ANI, DRAGI  ROMÂNI!!!

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  Ziua Naţională1 Decembrie
9:09 pm Miercuri, 02 Decembrie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare