Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

N-AM CRAVATA MEA…Elevi si parinti nemultumiti de uniforme

Introducerea uniformelor la Grupul Şcolar Darabani nu a adus armonia şi entuziasmul dorit, ci dimpotrivă. S-a creat o întreagă tevatură la sosirea în mai multe tranşe a costumelor, elevii şi părinţii fiind nemulţumiţi atât de materialul, modelul, cât şi de mărimea uniformelor primite. Conducerea liceului spune că a avut doar rol de mediator în acest caz.

La începutul lunii martie o firmă de confecţii a prezentat în Sala de sport a liceului 10 modele de uniforme. Din 299 de elevi, 129 au optat pentru un model elegant de uniformă, negru cu gri. Perechea 3 (foto dreapta) a fost atunci fericita câştigătoare la prezentarea uniformelor. În momentul în care a început distribuirea uniformelor către elevi, aceştia au constatat că nu este modelul şi nici materialul ales de ei. De asemenea, părinţii sunt indignaţi că multe dintre mărimile pieselor nu corespund cu dimensiunile elevilor. „Am fost revoltată că fata mea a primit o fustă prea scurtă. Dacă era prea lungă, aş fi putut să o modific, dar aşa trebuie să mă duc din nou cu fata să-i ia măsuri. Nu este posibil să se aducă pantaloni mărimea 50 pentru copii. Nu este acelaşi material şi nici acelaşi model pe care l-au ales elevii. Nu s-a respectat nimic. Direcţiunea este vinovată pentru că nu trebuia să accepte uniformele în asemenea condiţii”, ne-a declarat mama unei eleve.

Am primit doar pantaloni şi vestă, sacoul urmează, dar nu ştiu când. Am dat atâta amar de bani, iar uniforma băieţilor este prea de doliu, vesta fiind neagră şi nu gri cum s-a prezentat iniţial”, a spus un alt părinte. Alţii consideră că ar fi trebuit să primească şi cămaşă în pachetul de bază al uniformelor. Unii dintre elevi sunt şi ei nemulţumiţi. „Materialul este foarte prost şi încă nu am reuşit să-mi schimb pantalonii. Nu am auzit nici un coleg să fie mulţumit de uniformă”, ne-a mărturisit un licean. „Nu este nici modelul, nici materialul ales de noi şi uniforma se şifonează foarte repede” a spus o elevă.
Pentru 220 de lei un elev primeşte o pereche de pantaloni, respectiv fustă, sacou, vestă şi cravată, iar dacă mai doreşte o cămaşă, maletă şi o pereche de pantaloni, respectiv o fustă trebuie să mai achite 60 de lei. Conducerea şcolii este de părere că uniformele sunt frumoase şi de calitate, iar elevii au fost delăsători când au avut posibilitatea să-şi aleagă un alt model de uniformă, decât cel stabilit în luna martie.

Noi am primit un prototip în luna mai. În acel moment am convocat o şedinţă cu liderii claselor. Prototipul a stat la mine în birou, elevii l-au văzut şi a fost  prezentat şi în Consiliul reprezentativ al părinţilor. După ce au spus că modelul este prea închis, i-am pus să-şi aleagă din nou o nouă uniformă de pe site-ul firmei de confecţii. Din 39 de clase, doar 11 au optat pentru un anume model. Nu a fost destulă bunăvoinţă din partea lor. Am făcut tot felul de anunţuri, toată lumea a fost informată, dar au lăsat lucrurile de pe o zi pe alta. Noi am avut doar rol de mediatori. Este normal ca din 1000 de elevi, unii să fie şi nemulţumiţi” a declarat pentru Darabaneni.ro Cristina Chiriac, director adjunct al Grupului Şcolar Darabani.Alin Prisăcariu, directorul liceului, dă asigurări că toţi elevii vor primi mărimea potrivită de uniformă săptămâna viitoare. „O parte dintre elevi şi-au primit uniformele în această săptămână, iar ceilalţi îşi vor primi uniformele săptămâna viitoare, după ce unele piese au fost date la redimensionat. Am asigurat o cameră specială în liceu, unde elevii să probeze uniformele. Nu văd nici o tevatură. Avem încheiate procesele verbale în care şefii claselor şi-au dat acceptul pentru acest model de uniformă. S-a întâmplat ca la alegeri. Unii nici nu s-au prezentat la vot, dar sunt nemulţumiţi de cel care a câştigat alegerile. Dacă unii elevi au luat uniforma în spate şi au venit peste trei zile spunând că le este mare, asta este o altă problemă. De aceea nu s-a reuşit să se împartă uniformele în două zile”, ne-a spus Alin Prisăcariu.

Ing. Corneliu Subotnicu, prof. de design vestimentar în cadrul Grupului Şcolar Darabani, a făcut pentru Darabaneni.ro o analiză a uniformelor. „Până acum nu mi-a cerut nimeni în mod oficial părerea despre aceste uniforme. Nu pot nici să condamn, nici să laud firma care a realizat costumele elevilor. E la limita rezonabilului. Aparent, produsul livrat nu este şi produsul prezentat iniţial. Sacourile se poartă bine, dar în timp fac un pilling (noduleţ care se formează pe suprafeţele expuse frecării îmbrăcămintei), dar asta nu constituie o problemă. În schimb, sunt cam uşoare. Puteau fi întărite mai bine. La uniforma fetelor, desenul liniilor este diferit de cel prezentat iniţial. Pliurile fustelor trebuiau să fie mai adînci, dar s-a mers pe economie. Orice producător încearcă să mai trişeze. Partea neprofesionistă a acestei firme este legată de organizarea în ce priveşte producţia şi desfacerea uniformelor şi nu este normal ca elevul să nu-şi primească costumul pe mărime” a spus ing. Corneliu Subotnicu.  
   


12:48 pm Vineri, 23 Septembrie, 2011

22 Comentarii la “N-AM CRAVATA MEA…Elevi si parinti nemultumiti de uniforme”

 1. anonim spune:

  a fost o bataie de joc. nimeni nu e multumit de aceste uniforme. chiar nu mai stim in cine sa avem incredere

 2. Magicu spune:

  Dpvd al conducerii, unii nu sunt multimiti. Dpvd al elevilor, nimeni nu e multumit pt toalele de bazar. Trebuia luat un model de sacou elegant, o culoare frumoasa care sa fie obligatoriu pt. toti elevii. Bej sau whatever, sa fie mai tineresc. Sa poarte sacoul obligatoriu si restu fiecare dupa cum are, camasa, tricou, maleta. Free will. Mai degraba m-as imbraca intr-un sacou care sta bine pe mine, chit ca dau 100-150 lei pe el. Chiar as veni cu placere la scoala cu el. Macar stiai o treaba. Da' asa..

 3. kOkEt spune:

  De-ar invăța ei, că n-au avut toți uniforme și au terminat școala fără probleme

 4. shoricica spune:

  oribile uniforme...atât culoarea, cât şi modelul care este complet inestestic!!! Mi se pare o discrepanţă evidentă între modelul prezentat şi modelul primit...fusta fetelor mi se pare mult mai largă în cazul modelului primit comparativ cu cel iniţial, iar despre partea de sus a uniformei băieţilor nici nu mai zic...E păcat, pentru că din punctul meu de vedere, uniforma ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru elevii unui liceu, ar trebui să fie un semn distinctiv faţă de alte persoane, în sensul bun al cuvântului.

 5. Mihaela spune:

  Cam asa stau lucrurile...uniformele primite sunt diferite de cele care au fost aduse ca si model.Eu am achitat si avansul si restul de bani si nu am primit nimic,nici o piesa din uniforma precum nu imi gaseste foaia cu masurile luate.Frumoasa organizare a acestei firme:|

 6. eu spune:

  bine k nu ati primit costume de morti , facute din carton k astia is in stare ssi de asta ...:)) oricum a cui o fost ideea cu teapa asta trebuie luat de gat ...

 7. DooB spune:

  asta e uniforma de inmormantare :)).

 8. stefancu stefan spune:

  inca din martie am zis ca e vorba de o afacere pe banii parintilor, se pare ca am dreptate cineva a facut multi bani si acu` il doare in cot . "CEAU... VA SALUT! " cum a scris un elev la bac pe foaiea de examen.

 9. petronela spune:

  e o bataie de joc adusa scolii..si a noastra , a elevilor...in lumea de azi trebuie sa te crezi mare dar cu anumite resposabilitati pe umeri ,in acelasi timp indeplinite.Bani in zlia de azi se fac cu truda , dar nu multi isi dau seama de asta...ei au incercat calea mai usoara..dam bani si de ..obraz nu spunem nimica , si ei profita de asta, sa le fie rusine ca au venit cu astfel de modele si culori , nici l-a inmormantare nu m-as duce cu ele..si un sfat la fuste lasati mai multa jupa sa nu se traga fustita..macar atat...si incercati alte culori ca eu nu merg la inmormantare merg la scoala..o zi buna;)

 10. jmecher de drb spune:

  we ghera indreaptati capu gay >:)

 11. SUBOTNICU CORNELIU spune:

  "ERATĂ" - UN ADEVĂR SPUS PE JUMĂTATE POATE FI UNEORI MINCIUNĂ. ARTICOLUL SE BAZEAZĂ PE NU! AM SPUS COMPARÂND CU ALTE UNIFORME CĂ PREŢUL ESTE ECHILIBRAT. AM SUSŢINUT CĂ REPREZENTANŢII FIRMEI S-AU COMPORTAT NEPROFESIONIST. TREBUIAU ÎN BAZA MĂSURĂTORILOR SĂ FACĂ LIVRAREA PE MĂRIMI. AM SPUS CĂ ŢESĂTURA ESTE O.K. FIIND DIAGONAL. AM SPUS CĂ NU AM ANALIZAT FUSTIŢELE ŞI CĂ APARENT PLIURILE AR FI PUTUT FI MAI ADÂNCI. NU AM FOST CHEMAT CÂND A VENIT FIRMA DAR CÂND A FOST PREZENTAT PRODUSUL ALES MI-AM DAT ACORDUL. RAPORTUL PREŢ CALITATE A FOST UNUL CORECT. NU AM AVUT OCAZIA SĂ FAC COMPARAŢIE ÎNTRE PROTOTIP ŞI PRODUCŢIA DE SERIE DECÂT ÎN FOTOGRAFIE. DAR AM MAI SPUS CĂ PĂRINŢII CU CARE AM INTRAT ÎN CONTACT ERAU MULŢUMIŢI. ŞI ERA BINE SĂ AMINTIŢI ŞI FAPTUL CĂ AM DISCUTAT ŞI DESPRE PROTECŢIA COPIILOR PRIN PURTATREA UNIFORMEI. SAU CĂ UNII COPII ŞI-AU FĂCUT SINGURI UNIFORME. UNIFORMA ESTE A LICEULUI IAR DACĂ FIECARE AR ALEGE CE MODEL AR PREFERA ATUNCI NU AR MAI FI UNIFORMĂ. DEONTOLOGIG CEEA CE SE SCRIE CĂ AM SPUS ORI ESTE SCRIS COMPLET ORI ESTE SCOS DIN ARTICOL. ODATĂ ÎNCEARCĂ CINEVA SĂ FACĂ UN LUCRU BUN ŞI DEOSEBIT PENTRU LICEU CU UN VOLUM DE MUNCĂ ENORMĂ ŞI SE GĂSESC DESTUI SĂ DISCREDITEZE CEEA CE FAC. AŞA CUM PENTRU MINE PE O PREZENTARE TRUNCHIATĂ A UNEI DISCUŢII S-A PUTUT DA NUME ŞI ACELE MAME ŞI ELEVE AU NUME. SUNT PENTRU UNIFORME ŞI DE ACEEA VĂ ROG DOMNULE DOCTOR SĂ RECONSIDERAŢI "DECLARAŢIA MEA". 8 OPINII NU REPREZINTĂ 1200 DE ELEVI.

 12. SUBOTNICU CORNELIU spune:

  CU SCUZE PT DL DOCTOR. NU AM AVUT ÎN INTENŢIE SĂ SPUN CĂ SUNTEŢI MINCINOS... CI DOAR FAPTUL CĂ NEPREZENTÂND TOATĂ "DISCUŢIA" NU REIESE DE NICĂIERI FAPTUL CĂ SUNT PENTRU UNIFORME. O ANALIZĂ CORECTĂ PREZINTĂ ATÂT PĂRŢILE BUNE CÂT ŞI PE CELE SLABE PT A PUTEA FI REMEDIATE. TRĂIESC ÎNCĂ CU IMPRESIA CĂ S-AU PREZENTAT NUMAI PĂRŢILE SLABE. DE ASEMENEA NU PREA REIESE DE NICĂIERI DE IMPLICAREA MEA "ZERO" ÎN ACEST PROCES... CU STIMĂ.

 13. Merticariu mihaita spune:

  jenant

 14. PT DL SUBOTNICU spune:

  DLE PROFESOR, TOATA STIMA, DAR 200 DE ELEVI II REPREZINTA PE TOTI CEILALTI PANA LA 1200? IAR ,,VOLUMUL DE MUNCA ENORMA PENTRU A FACE CEVA DEOSEBIT PENTRU LICEU\"(PE BANII ALTORA!!!) NU CRED CA S-A FACUT CHIAR PE GRATIS...APOI, ORICE PROCENT DIN 3 MILIARDE STARNESTE INTERESUL ORICUI, MAI ALES IN VREMURI DE CRIZA...CAT DESPRE RAPORTUL PRET-CALITATE...CU 280 DE LEI NE PUTEAM LUA CEVA MUUUUUUULT MAI BUN...PAREREA MEA...

 15. SUBOTNICU CORNELIU spune:

  DIN PĂCATE E O ACUZAŢIE GRAVĂ ŞI MAI ALES GRATUITĂ...CRED EU. ÎN URMĂ CU ANI CÂND SALARIUL MEDIU ERA 1700 LEI O UNIFORMĂ COSTA 400 LEI. SACOU PLUS PANTALON. LEGĂTURA PÂNZĂ. CALITATEA O ŞTIU CEI CE AU PURTAT-O. COMPARAŢIA O FACEŢI DVS. DUPĂ CE AU FACUT OFERTA AM FOST RUGAT SĂ CONTACTEZ ALTE FIRME DIN JUDEŢ. REFUZUL A FOST CLAR ŞI A FOST LEGAT DE: CANTITATE, TIMP DE EXECUŢIE, PREŢ... DECI PRESUPUNEREA DVS NU STĂ ÎN PICIOARE. DIN 1989 AM DEVENIT DEOSEBIT DE DESTRUCTIVI, SUSPICIOŞI ŞI MAI ALES PRAGMATICI. OARE CÂND VOM FI ŞI NOI UN POPOR CARE SĂ PUTEM SPUNE CĂ AM CONSTRUIT CEVA? ÎN INDUSTRIE, AGRICULTURĂ, ÎNVĂŢĂMÂNT, SĂNĂTATE, ETC... DE CE CEI DE ÎNAINTEA NOASTRĂ AU PUTUT ŞI NOI NU? DEMOCRAŢIA NE-A PERMIS SĂ COMENTĂM DAR OARE AM UITAT SĂ ŞI ASCULTĂM ŞI MAI ALES SĂ ÎNŢELEGEM....

 16. stefancu stefan spune:

  ce se aprind unii pe banii altora, patronul firmei care a facut uniformele asteapta sa ia toti banii si sa fuga in ibitza sa dea un tun, daca a mai prins cateva licee e destul sa stea cu burta la soare o viata, e vorba de bani totul se rezuma la bani, am facut in martie sau aprilie un calcul simplu sa deschid mintea unora dar am observat ca degeaba, faptul este deja consumat

 17. pt. stefan spune:

  calculele simple duc la rezultate simple. o expresie simpla a unui popor pe care cu onor il dezonoram spune cam asa... cine stie face singur , cine nu da lectii altora...

 18. DE CE E AŞA GREU... spune:

  LA ÎNCEPUTUL ANILOR 90 TOŢI ROMÂNII VOIAU PULOVERE TURCEŞTI, BLUGI TURCEŞTI PÂNĂ ŞI CHILOŢI TURCEŞTI. ATUNCI A CĂZUT INDUSTRIA CONFECŢIILOR. ÎN LANŢ AU CĂZUT APOI ŢESĂTORIILE ŞI ULTERIOR FILATURILE. MAI TÂRZIU CONFECŢIILE S-AU RIDICAT DATORITĂ CONTRACTELOR ÎN LOHN PRIN CARE CLIENTUL VENEA EL CU MATERIA PRIMĂ. ACUM MAREA MAJORITATE LUCREAZĂ ÎN LOHN. NU TREBUIE SĂ MAI CUMPERE MATERIE PRIMĂ DE LA PRODUCĂTORI. PRODUCĂTORII FIIND MAI PUŢINI ESTE DIFICIL SĂ APROVIZIONEZI CANTITĂŢI ÎNSEMNATE DIN ACELAŞI MATERIAL IAR SĂ FACI COMANDĂ ESTE RISCANT. DAR ASTEA SUNT PROBLEMELE PRODUCĂTORULUI. EL ARE OBLIGAŢIA SĂ-ŞI RESPECTE CONTRACTUL. ESTE DOAR O PRECIZARE PT. CEI CARE VĂD LUCRURILE ÎN CALCULE SIMPLE.

 19. pijamaua... spune:

  Ba, nu mai scrieti cu majuscule ca ma ustura ochii, reflexie de la calitatea materialului...P.S. - la BAC sa va vad in uniforme, ok ?

 20. NaYlaa spune:

  Eee atat de naspaa unifoarmaa , si materialul ee atat de nasol se sifoneazaa!:((Urasc uniforma!!!:(Vooi nuu?:P

 21. Anonim. spune:

  Uniformele sunt destul de frumoase dar .. materialul de la fusta de ex. se sifoneaza rapid.

 22. larysuka spune:

  uniforma e ok nu stiu de ce nu le place altora dar e mai frumos cand elevii vin cu diverse tinute care nu au nici o legatura cu scoala?

 23. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Fete și mașini frumoase, ingredientele unei întreceri automobilistice reușite, precum Moldova Classic Rally.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare