Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Boboci, flori si politicieni…A inceput anul scolar! GALERIE FOTO


„Clasicul” 15 septembrie s-a transformat în vremuri de criză în 12 septembrie, zi în care a sunat pentru prima dată clopoţelul pentru elevii din România.

Dărăbănenii nu au făcut excepţie de la regulă şi s-au aliniat în dimineaţa zilei de luni la startul anului şcolar 2011/2012. Elevii Şcolii Generale „Leon Dănăilă” au început festivitatea de deschidere a noului an şcolar puţin după orele 9:00. După intonarea imnului naţional, s-a ţinut o slujbă religoasă oficiată de preoţii dărăbăneni Pînzariu şi Avîrvarei. Primarul oraşului le-a urat şi el copiilor succes în noul an şcolar şi nu a ratat ocazia de a informa asistenţa că nu el este autorul accidentului produs de maşina Primăriei din localitate în dimineaţa zilei de luni. După câteva rateuri ale staţiei de amplificare, cuvântul a revenit conducerii unităţii de învăţământ, reprezentată de prof. Cornelia Palamariu şi Diana Apachiţei, director şi director adjunct.

În noul an şcolar îmi doresc ca părinţii să fie alături de elevi şi profesori, la fel şi comunitatea locală. Vreau să obţinem cât mai multe lucruri frumoase. Nici până acum nu am avut rezultate rele, dar era loc şi de mai bine. Suntem un colectiv tânăr şi avem speranţe mari pentru viitor” a declarat pentru Darabaneni.ro Cornelia Palamariu (foto dreapta), director al Şcolii „Leon Dănăilă”. Profesoara de franceză a dezminţit faptul că a fost numită la conducerea unităţii de învăţământ pe criterii politice. „Nu am adeziune la nici un partid politic” a spus Palamariu. Festivitatea de deschidere a continuat cu prezentarea cadrelor didactice ale şcolii, diriginţii şi locaţia fiecărei clase. Elevii au participat la tradiţionalul pod de flori, pe sub care au trecut bobocii. O parte din copii s-au aliniat cuminţi şi au mărşăluit împreună cu dascălii lor spre Şcoala Veche.„Succesuri!?"

Jumătate de oră mai târziu, la Grupul Şcolar Darabani ordinea de zi a fost cam aceeaşi. După intonarea imnului, preotul Dumitru Avîrvarei a făcut o baie de mulţime, dar nu cu tentă politică, ci pentru a stropi cu aghiazmă pe cei prezenţi. Alin Prisăcariu, directorul unităţii de învăţământ, a fost gazda manifestării. „Urez bun venit celor care au păşit pentru prima dată în acest liceu, iar celorlalţi bine aţi revenit!” a spus Prisăcariu. Profesorul care a fost cel mai aclamat de elevi a predat ştafeta coordonatorului educativ al liceului, prof. Lucian Sîrbu. Deputatul Stelică Iacob Strugaru i-a asigurat pe elevi că noua lege a învăţământului este pe placul lor. „Din partea Parlamentului României, Stelică Strugaru vă transmite de la doamna Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, multă sănătate, fericire, spor la învăţătură” a spus parlamentarul. Ghiorghi Burlacu, primarul oraşului Darabani, a afirmat: „Pentru mai multă ordine în oraş am adus în acest an şi o grupă de jandarmi pentru a spori liniştea şi ordinea publică”. Prof. Lucian Sîrbu a prezentat noile cadre didactice ale liceului, iar apoi au luat cuvântul reprezentanţii celorlalte instituţii din localitate şi alte cadre didactice.     

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
11:06 pm Luni, 12 Septembrie, 2011

3 Comentarii la “Boboci, flori si politicieni…A inceput anul scolar! GALERIE FOTO”

 1. OLY>>>>> spune:

  :)))))))))

 2. moromete spune:

  Cred ca aparitiile la aceste festivitati a parlamentarilor pe care NOI i-am votat ar fi trebuit sa fie intampinate cu huiduieli. Doar atat pot face ei pentru noi ???Sa vina cu mesaje de la alti oameni politici care, impreuna cu ei ne-au adus in situatia in care suntem. Poate ca d-na Palamariu nu are adeziune, dar sa nu ne vanda gogosi ca nu e sustinuta de actuala putere( dl Stelica ). Sper sa nu ne creada chiar atat de prosti. In fine asta e situatia, dar sper sa puna ordine in scoala, pt ca dupa plecarea d-lui Anechitoaie situatia de la Leon Danaila pare sa fie scapata de sub control. Daca pana acum elevii erau cei care nu prea veneau la ore acum au inceput si profesorii. Cred ca e molipsitor. Fara disciplina, atat din partea elevilor cat si din partea corpului profesoral, nu se poate face nimic. Faptul ca a ajuns in aceasta functie e deajuns de relevant, d-na Palamariu stie ce vrea. Daca si-a propus ridicarea calitatii invatamantului in scoala pe care o pastoreste nu pot decat sa ii urez succes si sa reziste presiunilor.

 3. super mario bros spune:

  Sunt ani buni de cand directorul de la Generala Darabani este numit in functie de culoarea politica...Stie d-l deputat Strugaru ce stie...un"prieten" sef pe la ape...alt "prieten" sef pe la scoala...lucrurile acestea nu sunt gratis....frate,frate,da branza e pe bani.

 4. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Imagini de seară din Darabani în timpul pandemiei de coronavirus. Este trist Darabaniul fără dărăbăneni, dar aceasta este principala condiție ca să ne putem bucura, din nou, împreună cu cei dragi. Fiți responsabili, stați acasă! Click pe fotomontaj pentru a viziona integral imaginile

Sondaj
Sunteți de acord ca ședințele Consiliului Local Darabani să fie transmise live de către televiziunea locală sau online?

   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare