Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Reactie virulenta a presei botosanene la adresa parlamentarilor (ne)simtiti. Cel mai ignorat colegiu „Aceşti aleşi sunt de-o neruşinare fără limite. Timp de peste un an au stat dosiţi pe unde au apucat, ca nişte şobolani îmbuibaţi, lăsând să se înţeleagă că datoria lor este doar să ridice mânuţele în Parlament pentru votarea unor legi care să le asigure protecţie. Ştim foarte bine cu cât elan s-a votat legea supra-imunităţii parlamentarilor”, scrie Lucian Alecsa, editorialistul publicaţiei Botoşăneanul.

Racţia vine şi ca urmare a intenţiei recente a guvernanţilor de a închide Parchetul şi Judecătoria din Darabani. Vă prezentăm în continuare integral editorialul lui Lucian Alecsa, membru al Uniunii Scriitorilor din România:

Fără nici o urmă de îndoială, Colegiul Darabani - Săveni e un colegiu blestemat. Şi nu din 2012, de când useliştii sunt la putere, ci cu mult înainte. Este de ajuns să amintesc că în legislatura trecută, oraşul Darabani a avut în Parlamentul României doi indivizi: pe senatorul Liviu Câmpanu, zis Tamerlan, un haiduc politic sadea, fixat doar spre rezolvarea propriilor probleme, şi pe deputatul Stelică Strugaru, zis Măcelaru’, care, de asemenea,  a avut o singură preocupare; cum să-şi umfle teşchereaua pentru a prospera în afaceri. Timp de patru anişori nu s-a derulat nici un proiect în această zona, oraşul arată în continuare ca după bombardament. E drept, o parte de vină îi aparţine şi fostului primar de Darabani, Ghiorghi Burlacu. Bietul de el nici până azi nu ştie care-i  partidul care l-a aşezat pe fotoliul de edil. Dacă până în acest mandat acest colegiu avea doar un senator şi un doi deputaţi, începând din 2012 numărul lor a crescut, în total sunt cinci; trei deputaţi şi doi senatori.  Ar fi cazul să-i numim pentru ca electorii, cel puţin, să-şi  reamintească numele lor. Cei doi senatori se numesc: Şerban Mihăilescu de la USL şi Corneliu Popescu de la PP-DD, iar deputaţii sunt : Roxana Anuşca Ţurcanu, Liliana Mincă şi Costel Şoptică.

Unii dintre aceşti aleşi sunt de-o neruşinare fără limite. Timp de peste un an au stat dosiţi pe unde au apucat, ca nişte şobolani îmbuibaţi, lăsând să se înţeleagă că datoria lor este doar să ridice mânuţele în Parlament pentru votarea unor legi care să le asigure protecţie. Ştim foarte bine cu cât elan s-a votat legea supra-imunităţii parlamentarilor. La fel s-a întâmplat  şi cu legea privind graţierea şi amnistierea penalilor. Dacă în mandatul trecut Liviu Câmpanu a fost printre cei mai mari chiulangii ai Parlamentului, bătându-se cu Crin Antonescu, începând din 2012 i-a luat locul pe podiumul absenteismul tot un senator de pe Colegiul Darabani –Săveni. Este vorba de „senzaţionalul” (ne)simţit, pe numele lui creştinesc, Corneliu Popescu. Atitudinea lui faţă de cei care i-au dat votul, cu greu poate fi catalogată, depăşeşte orice grad de nesimţire, e culmea ignoranţei. Ca şi comportament politic, nu-i departe de el nici Liliana Mincă. A dat în câteva rânduri târcoale locului de naştere, aruncând în scârbă ceva ajutoare câtorva nevoiaşi şi unui grup de copilaşi câteva bomboane. Asta a fost tot.La fel de penibili şi ignoranţi sunt cei din USL, după ce s-au văzut cu sacii în căruţă, s-au scufundat în putina anonimatului. Sunt convins, Roxana Anuşca Ţurcanu nici nu-şi cunoaşte toate localităţile din Colegiul Săveni. Se poate că la ceas de taină,  într-o pauză de amor, să i le fi şoptit la ureche mai marele ei Florinel. Având mintea odihnită, există probabilitatea să le fi memorat, dar rămâne să ne demonstreze cum stă cu localizarea lor pe harta judeţului. Mai ales acum, când zeci de drumuri judeţene sunt sub zăpadă. Vorba aia: la chermeze DA, la deszăpezit BA. Costel Şoptică, mai nou, e simplu tăietor de panglici. Cum se finalizează câte un proiect început de pe timpul lui Ţâbuleac, hop şi el cu discursul şi cu setul de mulţumiri la adresa lui Florin Ţurcanu. C-aşa-i la noi, unii cu munca şi alţii cu roadele! Şerban Mihăilescu, zis Micky Şpagă, e asemenea senatorului Vârtosu din filmul lui Mircea Daneliuc „Senatorul melcilor”, un grobian fără pereche. E drept, se mai vede din când în când cu unii primari din colegiu, la câte un pocheraş şi la câte o partidă de vânătoare. Pentru el, cetăţenii care i-au dat votul nu-s decât nişte simpli hăitaşi.
(sursa: Botosaneanul.ro)
11:02 am Vineri, 07 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Imagini surprinse în timpul vizitei la Iași a Papei Francisc, Omul care a făcut să strălucească soarele peste tot unde a fost în România. (Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini)

Sondaj
Dacă mâine ar fi alegerile prezidențiale, ați vota cu:

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare