Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Fundația NOI ORIZONTURI caută voluntari în județul BotoșaniFundația „Noi Orizonturi” este o organizație non-profit care activează în România din anul 2000, fiind înființată de câțiva tineri, în Lupeni. Doi ani mai târziu erau deschise primele cluburi Impact. Fundația derulează proiecte care promovează modele de educație prin experiență, care să-i facă pe tineri să se implice mai mult în dezvoltarea proprie și a comunității lor.

În toată țara funcționează 180 de cluburi Impact, în 26 de județe. Anul acesta, mulțumită unei finanțări acordate de Black Sea Trust, Fundația Noi Orizonturi  (noi-orizonturi.ro), își propune să deschidă în primăvara, acestui an 4 cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri – IMPACT, în județul Botoșani. Deschiderea acestor cluburi face parte dintr-un proiect derulat în România, județul Botoșani și în Republica Moldova, proiect în care Fundația Noi Orizonturi și partnerii din Moldova – Academia Nicolae Dumitrescu și EcoVision vor deschide 14 cluburi pentru tineri.

Cum funcționează un club IMPACT?

Un club este condus de 2 lideri, care se întâlnesc cu tinerii o data pe săptămână și învață, prin joc și poveste, despre cum să fie mai buni cetățeni, despre diversitate, mediu, relații, cum să deschizi o afacere și multe altele. În plus, tinerii vor implementa proiecte în comunitate, din care vor învăța ce înseamnă management de proiect, lucru în echipă, controlul emoțiilor, comunicare în public. În România, avem cluburi care s-au înființat acum 10 ani și care încă funcționează, cu acceeași lideri.

Proiectele implementate de cluburi sunt diverse, de la igienizarea unor locuri publice până la proiecte de punere în valoare a obiectivelor importante din comunitate. În Panaci, Suceava, 15 membri de club IMPACT au reușit să scoată din uitare cele 17 izvoare de apă minerale din comunitate, izvoare care nu erau deloc valorificate. Au mobilizat toata comunitatea în jurul acestui proiect și astăzi, la intrarea în sat există o hartă mare pe care sunt marcate cele 17 izvoare, iar Panaciul este denumit acum Tărâmul Izvoarelor.

 

Pentru deschiderea cluburilor, Fundația caută 8 persoane – 4 echipe a cîte 2 persoane/club – profesori, lucrători de tineret, voluntari, membri ONG, cu vârsta peste 20 de ani, care doresc să ofere tinerilor cu vârsta 13-18 ani din comunitățile lor un altfel de context de învățare. Cei 8 participanți vor primi toate informațiile de care au nevoie nevoie pentru a deschide și coordona cluburile, în cadrul unui curs de formare care va avea loc în Republica Moldova, între 5 – 10 martie. În plus, fiecare club va beneficia de mentorat din partea Fundației Noi Orizonturi.ÎNSCRIERE

Pasul 1: până în 24 februarie (inclusiv). Înscriere pentru participarea la proiect, pe https://goo.gl/forms/IL6OtYcBr5CnRNuk2
Pasul 2:  25 - 26 februarie. Interviul telefonic cu cei selectatí 
Pasul 3: 27 februarie – Vom afișa rezultatele selecției. În aceeași zi veți primi detalii despre participarea la cursul din Republica Moldova.
Pasul 4: 5-10 martie – Participarea la cursul din Republica Moldova. Costurile sunt acoperite în totalitate de către organizatori
Pasul 5: Martie – Septembrie 2019 Formarea și implementarea activităților la club, incluzând și un Hackathon organizat pentru 4o membri ai celor 10 cluburi IMPACT, în Republica Moldova.

CE PARTICIPANȚI SE CĂUTĂDin județul Botoșani
Care cred în puterea tinerilor de a schimba lumea
Care ar putea deschide un club de tineri în orașul/satul în care locuiesc
Dornici să experimenteze noi metode şi activităţi de învăţare.
Dornici să facă schimbări pozitive în comunitatea lor și capabili să ofere 4-5 ore pesăptămână pentru asta, ca voluntari

CE SE OFERĂ

Oportunitatea de a-și dezvolta competențe avansate în educația experiențială și proiecte în serviciul comunității
Resurse educaţionale utile pentru coordonarea cluburilor
Sprijin și formare pentru a deveni lider IMPACT
Oportunitatea de a fi parte dintr-o mișcare națională și internațională care împuternicește tinerii pentru a deveni agenți ai schimbării (foto: Noi Orizonturi)

Cei interesați să se implice și doresc să afle mai multe informații pot afla de la darabaneanca Monica Prisacariu la adresa de mail: monica_prisacariu@noi-orizonturi.ro.
Te-ar mai putea interesa si:  Mona PrisacariuFundatia Noi Orizonturi
5:51 pm Joi, 14 Februarie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare