Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Final de SCOALA ALTFEL GALERIE 35 FOTOGRAFII


Prima săptămână de „şcoală altfel” din istoria învăţământului din România a luat sfârşit. Un binemeritat „respiro” la jumătatea semestrului II care, comparativ cu semestrul I, este destul de disproporţionat. Activităţile la care au luat parte toţi elevii şcolilor dărăbănene au fost care mai de care mai variate şi mai interesante pentru participanţi. Oraşul a fost „cotropit” de „popoarele migratoare” de elevi sau preşcolari, care astfel au mai ieşit din monotonia zilelor obişnuite de şcoală. Ultimele două zile de şcoală altfel (joi şi vineri), au stat şi ele sub semnul diversităţii. Astfel, preşcolarii au fost angrenaţi în activităţi gospodăreşti sau spirituale („Omul sfinţeşte locul”, joi la Grădiniţa 2), în cadrul cărora cei mici au făcut curăţenie generală la locurile de joacă din interiorul şi exteriorul grădiniţei, au sădit flori, au organizat manifestări artistice dedicate sărbătorilor de Paşti, au învăţat să vopsească ouă roşii şi să confecţioneze decoraţiuni pentru masa pascală.

„Start”, la lansare

Vineri, s-au vizitat bisericile, copiii primind binecuvântarea părintelui protopop Constantin Pânzaru, iconiţe şi cuvinte de învăţătură pentru perioada foarte importantă din anul bisericesc ce urmează săptămâna viitoare. Colegii lor mai mari de la Grupul Şcolar s-au îndeletnicit cu activităţi la fel de interesante. Joi, a fost organizată o sesiune de lecturi urbane, în cadrul căreia elevii de la Grupul Şcolar au ascultat pasaje citite de persoane care erau în trecere prin centrul oraşului. Începând cu orele 11, un număr mare de elevi şi profesori au participat la Biblioteca Orăşenească la lansarea primului număr din revista START, editată de Bibliotecă în parteneriat cu elevii Grupului Şcolar.A fost prezentat colectivul de redacţie, lucrările lor, cu acest prilej celor prezenţi fiindu-le adresate câteva cuvinte de către poetul Victor Teişanu, de primarul oraşului Ghiorghi Burlacu, şi de coordonatorii proiectului prin care a luat fiinţă această publicaţie destinată elevilor, bibliotecarul Ionel David şi prof. Lăcrămioara Pilipăuţanu. Vineri, activitatea preconizată de plantare de puieţi în zonele destinate împăduririi din jurul oraşului nu s-a mai putut desfăşura, în schimb elevii liceului au fost mobilizaţi la o acţiune de curăţenie generală în curtea instituţiei de învăţământ, în cadrul căreia s-au văruit pomii, s-au curăţat aleile şi terenurile din curţile celor trei corpuri ale şcolii. Această săptămână a fost încheiată cu succes de cadrele didactice şi elevii aflaţi la prima experienţă de acest gen, constituindu-se într-o adevărată săptămână de „Şcoală a vieţii”.

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto9:15 pm Sambata, 07 Aprilie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare