Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
Filip: „Eu nu vand tigari si nici izmene… Ne vedem in 2013!”

Negocierile dintre consilierii locali dărăbăneni şi reprezentanţii SC Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti, „salvatorii” Spitalului Orăşenesc Darabani, au uşuat lamentabil. Chiar dacă bucureştenii susţinuţi de primarul Burlacu aproape că îi implorau, la un moment dat, pe consilieri să le acorde votul lor, aleşii locali au refuzat proiectul de HCL, susţinând că nu au avut la dispoziţie un contract foarte serios în ce priveşte viitorul unităţii spitaliceşti din localitate. Astfel, Spitalul Orăşenesc Darabani nu-şi va relua activitatea la 1 iunie, aşa cum a promis dr. Filip. Imediat ce a intrat în sala de şedinţe, până să-şi aşeze geanta pe masă, neurochirurgul Constantin Filip i-a întrebat pe consilieri dacă au votat deja proiectul de HCL, fapt ce a nemulţumit asistenţa. Soţii Filip au fost din start deranjaţi de prezenţa numeroasă a dărăbănenilor în sală, solicitând la un moment dat să rămână doar consilierii. „Noi nu putem negocia în aceste condiţii. Eu nu am venit cu toţi anagajaţii firmei”, a spus Cristina Filip, manager general al Clinicii Dr. Filip.
Familia Filip a încercat să-i convingă pe dărăbăneni că aceasta este ultima şansă acordată Spitalului Orăşenesc, ultima unitate din lanţul de spitale desfiinţate pe care le preia societatea din Bucureşti. „Dorim ca prin această activitate să dăm o palmă Ministerului Sănătăţii. Noi preluăm funcţia Ministerului. Partea noastră este de administrare servicii medicale ”, a spus Cristina Filip, care a accentuat gestul umanitar de care dă dovadă prin acţiunea firmei sale şi sacrifiiciile pe care le face în acest sens. „Nu câştig nimic din această afacere. Vin de la înmormântarea socrului meu. Nu dorm, conduc noaptea, ca să fim ziua alături de oameni. Credeţi că eu am nevoie de lucrurile astea? Noi am venit aici pentru oameni. Îmi consumaţi energia şi sănătatea” s-a adresat Cristina Filip celor prezenţi. Aceasta a fost vizibil iritată de intervenţiile oamenilor din sală: „Eu nu am străbătut atâţia km să mă întrerupeţi d-voastră”.

Dr. Viorica Nor le-a întrerupt discursul. „Aceasta este pledoaria politică. Lăsaţi poliloghia”, a spus medicul ginecolog. Dr. Filip a fost chiar enervat de următoarea afirmaţie a dr. dărăbănean. „Vă felicit că aţi ales afacerea şi nu medicina, pentru că în medicină se câştigă mult mai greu” a spus dr. Nor . „Conduc o clinică cu 25 de medici şi acolo desfăşor şi activitate medicală. Eu nu vând ţigări şi nici izmene”, a fost replica lui Constantin Filip. Soţia sa a adăugat: „Nu este obligatoriu să încheiem acest contract. Sunteţi ultimul spital din România la care venim. Suntem aici ca să ne unim forţele pentru a redeschide acest spital, dar nu văd nici un efort din partea d-voastră în acest sens”. Propunerea CL Darabani de a încheia un prim contract cu firma bucureşteană până la sfârşitul anului 2011, cu posibilitatea prelungirii în fiecare an, a fost respinsă de soţii Filip. Aceştia au prezentat un contract încheiat cu CL Anina pe o perioadă de 15 ani, susţinând că şi contractul cu CAS se face pe doi ani de zile plus actul adiţional de un an, şi astfel un contract pe doar 6 luni de zile cu CL Darabani este exclus.
Consilierul Dinu Gîrbaci a venit cu o propunere care a fost împărtăşită de toţi dărăbănenii prezenţi în sală. „Noi nu vă acuzăm că aveţi intenţii rele, dar nu putem ca în 5 minute să decidem soarta atâtor oameni. Faceţi un contract, noi îl vom studia, şi apoi ne întâlnim peste câteva zile. Nici mama nu i-a dat lui tata nimic degeaba”, a spus consilierul democrat liberal. Managerul Cristina Filip a dat o replică foarte tăioasă: „În acest caz, ne vedem în 2013! Vi s-a deschis o uşă, dar d-voastră aţi închis-o”, sugerând ideea că până în 2013 Spitalului Orăşenesc Darabani nu i se va mai oferi nici o şansă. Consilierii locali şi foştii angajaţi ai spitalului au părăsit sala, iar încercările disperate ale primarului Burlacu şi ale familiei Filip de a-i aduce înapoi au fost sortite eşecului.
1 Comentarii la “Filip: „Eu nu vand tigari si nici izmene… Ne vedem in 2013!””
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
la aşa consilieri aşa rezultate
Ultimele articole
50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »
Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »
Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »
Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »
După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »