Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Şi tinerii din Darabani au adus un omagiu victimelor din capitală. Un gest nobil, ce învăţăm din el? FOTO

În aceste zile România este în doliu. Tragedia care a avut loc în capitală a îndoliat zeci de familii și a întristat alte sute. Facem excepție de politicienii confuzi şi lași, și vedem o țară care știe să ofere lecții de solidaritate, care se mobilizează, o lume care nu poate rămâne indiferentă. Cozile de la centrele de transfuzii demonstrează acest lucru.
În toate orașele țării au fost amenajate instantaneu locuri în care oamenii aduc un ultim omagiu victimelor din clubul Colectiv, depun flori și lumânări și se roagă pentru tinerii care au avut un sfârșit nedrept. Drama tinerilor din capitală i-a sensibilizat și pe dărăbăneni. Trei liceeni: Ceică Bogdan, Beșliu Emanuel și Bârsan Daniel au lansat un apel pe o rețea de socializare, în care îi invitau pe oameni ca luni, în jurul orelor 18, să se întâlnească în Parcul Central din oraș pentru a aduce un ultim omagiu celor decedați în incendiul din clubul bucureștean. Apelul tinerilor nu a fost în zadar, astfel încât luni seară, până la orele 18:30, s-au adunat 60 de persoane, majoritatea tineri care au aprins fiecare câte o lumânare. Un gest nobil făcut de elevii dărăbăneni, care arată nu doar emoția momentului ci și maturitatea cu care se raportează la realitate.

Dacă drama tinerilor din București i-a sensibilizat pe adolescenții dărăbăneni, același eveniment trebuie să-i facă să-și pună o serie de întrebări. Dincolo de emoție, fiecare tânăr trebuie să se gândească dacă este în siguranță atunci când își petrece noțile de week-end în localurile din oraș? De asemenea, părinții ar trebui să înțeleagă faptul că dincolo de corupția autorităților sau de neglijența administratorilor, totuși, locul unui copil de 15 sau 16 ani nu este în club. Oare după evenimentele tragice din capitală vor fi controale și la localurile din Darabani? Mă îndoiesc, deși în câteva se poate întâmpla oricând un accident asemănător. Darabaniul este un oraș în general ferit de ochii autorităților, nici ANAF-ul nu prea și-a făcut simțită prezența în zonă. Acesta este și motivul pentru care nu vom avea cluburi închise, deși cel puțin în două sau trei cazuri s-ar impune acest lucru.
Aceste localuri au fost și vor fi tolerate, cu toate că nu puține au fost accidentele grave generate de violență. Nu mai vorbsc aici despre corupția și nepăsarea autorităților, despre lipsa de responsabilitate și inconștiența unor funcționari. Am văzut cum consecințele unor astfel de practici pot căpăta domensiuni dramatice.

Voi, tinerilor, care ați ieșit din case mișcați de drama celor din București, pentru a aprinde o lumânare, gândiți-vă că atunci când intrați seara într-un astfel de local, prin banii lăsați acolo îi îmbogățiți pe niște oameni pentru care integritatea voastră fizică nu valorează nimic. Gestul vostru trebuie în primul rând să vă transmită un mesaj vouă înșivă! (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”