Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Şi tinerii din Darabani au adus un omagiu victimelor din capitală. Un gest nobil, ce învăţăm din el? FOTOÎn aceste zile România este în doliu. Tragedia care a avut loc în capitală a îndoliat zeci de familii și a întristat alte sute. Facem excepție de politicienii confuzi şi lași, și vedem o țară care știe să ofere lecții de solidaritate, care se mobilizează, o lume care nu poate rămâne indiferentă. Cozile de la centrele de transfuzii demonstrează acest lucru.

În toate orașele țării au fost amenajate instantaneu locuri în care oamenii aduc un ultim omagiu victimelor din clubul Colectiv, depun flori și lumânări și se roagă pentru tinerii care au avut un sfârșit nedrept. Drama tinerilor din capitală i-a sensibilizat și pe dărăbăneni. Trei liceeni: Ceică Bogdan, Beșliu Emanuel și Bârsan Daniel au lansat un apel pe o rețea de socializare, în care îi invitau pe oameni ca luni, în jurul orelor 18, să se întâlnească în Parcul Central din oraș pentru a aduce un ultim omagiu celor decedați în incendiul din clubul bucureștean. Apelul tinerilor nu a fost în zadar, astfel încât luni seară, până la orele 18:30, s-au adunat 60 de persoane, majoritatea tineri care au aprins fiecare câte o lumânare. Un gest nobil făcut de elevii dărăbăneni, care arată nu doar emoția momentului ci și maturitatea cu care se raportează la realitate.Dacă drama tinerilor din București i-a sensibilizat pe adolescenții dărăbăneni, același eveniment trebuie să-i facă să-și pună o serie de întrebări. Dincolo de emoție, fiecare tânăr trebuie să se gândească dacă este în siguranță atunci când își petrece noțile de week-end în localurile din oraș? De asemenea, părinții ar trebui să înțeleagă faptul că dincolo de corupția autorităților sau de neglijența administratorilor, totuși, locul unui copil de 15 sau 16 ani nu este în club. Oare după evenimentele tragice din capitală vor fi controale și la localurile din Darabani? Mă îndoiesc, deși în câteva se poate întâmpla oricând un accident asemănător. Darabaniul este un oraș în general ferit de ochii autorităților, nici ANAF-ul nu prea și-a făcut simțită prezența în zonă. Acesta este și motivul pentru care nu vom avea cluburi închise, deși cel puțin în două sau trei cazuri s-ar impune acest lucru.Aceste localuri au fost și vor fi tolerate, cu toate că nu puține au fost accidentele grave generate de violență. Nu mai vorbsc aici despre corupția și nepăsarea autorităților, despre lipsa de responsabilitate și inconștiența unor funcționari. Am văzut cum consecințele unor astfel de practici pot căpăta domensiuni dramatice.Voi, tinerilor, care ați ieșit din case mișcați de drama celor din București, pentru a aprinde o lumânare, gândiți-vă că atunci când intrați seara într-un astfel de local, prin banii lăsați acolo îi îmbogățiți pe niște oameni pentru care integritatea voastră fizică nu valorează nimic. Gestul vostru trebuie în primul rând să vă transmită un mesaj vouă înșivă! (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  darabaneniorasul Darabaniliceeni darabaneniClubul Colectivcluburi Darabanitineri darabaneniParcul Central din Darabani
12:21 am Miercuri, 04 Noiembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare