Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMUNICAT DE PRESA  Deputatul Costel Soptica anunta taxe si impozite mai mici pentru producatorii agricoliLa nici jumătate de an de la data preluării mandatului de deputat al Colegiului Darabani, Costel Şoptică se remarcă drept unul dintre cei mai activi parlamentari botoşăneni, se precizează într-un comunicat de presă emis de Biroul parlamentar al deputatului originar din Suharău. Venind în sprijinul celor care i-au acordat încrederea pentru a accede în această demnitate publică, deputatul liberal a avut două luări de cuvânt, o declaraţie politică, două interpelări şi a  iniţiat patru propuneri legislative. Şoptică este secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României.
 
La sugestia producătorilor agricoli din judeţul Botoşani, dar şi din restul ţării, iniţiativa sa legislativă care vizează reducerea substanţială a cotelor de impozit datorate statului, s-a materializat în această săptămână prin adoptarea ei de către Comisia pentru Agricultură şi transmiterea spre aprobare în Camera Deputaţilor. Proiectul de lege al deputatului liberal, privind aprobarea O.G. nr. 8/2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, este rezultatul unei intense activităţi în teritoriu. Numeroasele vizite în mediul rural botoşănean întreprinse de Preşedintele Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu, însoţit de specialişti din domeniul agriculturii, s-au soldat, printre altele, cu o cunoaştere corectă a problemelor referitoarea la nivelul impozitelor agrare, cu care se confruntă producătorii agricoli, fapt materializat prin această iniţiativă legislativă prin care nivelul impozitării a fost redus semnificativ, după cum reiese din tabelul de mai jos:


PROPUNERE GUVERN

PROPUNERE DEPUTAT

 

Produse vegetale

Suprafaţa destinată producţiei vegetale/cap animal/familie albine

 

Norma de venit

- lei -

 

Produse vegetale

Suprafaţa destinată producţiei vegetale/cap animal/familie albine

 

Norma de venit

- lei -

Cereale

Peste 2 ha

449

Cereale

Peste 2 ha

449

Plante oleaginoase

Peste 2 ha

458

Plante oleaginoase

Peste 2 ha

458

 

Cartof

 

Peste 2 ha

 

3488

Cartof timpuriu

 

Peste 2 ha

2000

Cartofi toamnă

2500

Sfeclă de zahăr

Peste 2 ha

697

Sfeclă de zahăr

Peste 2 ha

697

Tutun

Peste 1 ha

1060

Tutun

Peste 1 ha

1060

Hamei pe rod

Peste 2 ha

1483

Hamei pe rod

Peste 2 ha

1483

Legume în câmp

Peste 0,5 ha

4001

Legume în câmp

Peste 1 ha

2326

Legume în spaţii protejate

 

Peste 0,2 ha

 

8033

Legume în spaţii protejate

 

Peste 1 ha

 

5117

Leguminoase pentru boabe

Peste 1,5 ha

801

Leguminoase pentru boabe

Peste 1 ha

801

Pomi pe rod

Peste 1,5 ha

4709

Pomi pe rod

Peste 1 ha

3800

 

Vie pe rod

 

Peste 0,5 ha

 

1385

Vie pe rod

Peste 1 ha

1385

Arbuşti fructiferi

Peste 1 ha

1385

Flori şi plante ornamentale

Peste 0,3 ha

11773

Flori şi plante ornamentale

Peste 0,3 ha

11773

Animale

Animale

Vaci şi bivoliţe

Peste 2 capete

453

Vaci

2 capete

200

 

Ovine şi caprine

10-50 capete

23

 

Ovine şi caprine

 

75 capete

 

47

Peste 50 capete

65

 

Porci pentru îngrăşat

6-10 capete

56

 

Porci pentru îngrăşat

 

Peste 6 capete

 

56

Peste 10 capete

177

 

Albine

50-100 familii

70

 

Albine

 

Peste 75 familii

 

40

Peste 100 familii

98

 

Păsări de curte

100-500 capete

3

 

Păsări de curte

 

Peste 200 capete

 

3

Peste 500 capete

2


Tot urmarea discuţiilor avute cu producătorii agricoli din judeţ de echipa Preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu este şi un alt demers important al deputatului liberal Costel Şoptică, respectiv prelungirea cu un an a taxării inverse pentru TVA la cereale, până la 31.05.2014. Iniţiativa este foarte importantă pentru evitarea evaziunii fiscale în domeniul prelucrării şi comercializării cerealelor, după preluarea acestora de la fermieri.

După trecerea a aproape jumătate de an de activitate parlamentară, deputatul Costel Şoptică îşi declară disponibilitatea totală de a răspunde la solicitările botoşănenilor, activitatea intensă pusă în slujba acestora fiind o datorie de onoare, pe care şi-a însuşit-o din prima zi de mandat, conform sloganului „Oamenii noştri, la dispoziţia dumneavoastră”, se arată în încheierea comunicatului de presă.

Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăFlorin ŢurcanuParlamentul Romaniei
5:03 pm Joi, 25 Aprilie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare