Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dr. Nicolae R. Daramus, un invitat de exceptie la Festivalul Zilele Nordului FOTO & VIDEOUltima zi a Festivalului Zilele Nordului l-a adus la Darabani pe medicul Nicolae Romulus Dărămuș, un foarte cunoscut publicist și ecologist. Renumit în mass-media pentru articolele sale sau pentru emisiunile tv pro-natura, medicul clujean este legat de Darabani chiar prin propria biografie. În anii 1987-1988 acesta a profesat medicina în orașul de pe malul Prutului. Pe atunci, pasionat de vânătoare, astăzi este unul dintre cei mai incomozi activiști împotriva distrugerii mediului, cărțile sale fiind publicate și peste hotare.

La Darabani a venit însoțit de soția sa, și cu portbagajul mașinii plin cu fotografii și pachete cu ultima sa carte intitulată „Inocenții marii terori”. Medicul clujean a vorbit audienței despre ce înseamnă respectul față de natură şi despre ce pericole poate genera distrugerea sistematică a mediului înconjurător. Pe parcursul prelegerii, lectorul a făcut referire și la tăierile ilegale de pădure, la retrocedările masive, la restrângerea habitatului animalelor sălbatice și a implicațiilor ce le pot avea aceste lucruri pe viitor. Fotografiile expuse în sala de ședință a Primăriei aveau  fiecare povestea lor. Unele au fost dezvăluite, altele pot fi găsite în ultima carte prezentată de autor.Deși aveam mari reticențe când am venit, la Darabani am descoperit că intri într-un timp care îți aparține. Este mare lucru să depinzi de timpul tău. Aici, la Darabani, am întâlnit oameni care fac. Am mers la Suceava și am întâlnit oameni care iau. De unde? De unde este, din pădure luau cei mai mulți, mai ales după 1989. După ce am plecat la Gura Humorului am început să constat că se umplea cabinetul meu de oameni cu afecțiuni rezultate în urma unor activități din sectorul umplerii găleții. Începuse epoca marilor gatere, a retrocedărilor. Peste tot se putea servi carne de vânat (căprioară, cerb, urs). Am plecat în Bucovina fascinat de munte cu tot corolarul său, dar am observat că oamenii sănătoși nu fac altceva decât să distrugă natura. Am văzut cum animalelor li se restrânge mereu habitatul și uneori chiar li se iau de la gură sursele de hrană” a afirmat, printre altele, Nicolae R. Dărămuș în cadrul conferinţei.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Citiţi şi:
EXCLUSIV Adrian Despot: „Sigur voi veni si la anul...vreau sa ne vedem si la a zecea editie”

Te-ar mai putea interesa si:  Zilele NorduluiNicolae Daramus
4:52 pm Miercuri, 13 August, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare