Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Politica si infectarea cotidianului

Discutăm, analizăm, dezbatem, tragem concluzii, propunem soluţii… De fapt, acordăm atenţie unui domeniu şi unor persoane care de mult ne-au trădat interesele, ne-au minţit, ne-au ignorat. Uităm să răsfoim o revistă, să citim o carte sau să privim un film bun deoarece trebuie să fim la curent cu noutăţile din politică, să urmărim talk-show-urile de profil. Adeseori declaraţiile politicienilor ne reţin în faţa televizorului, chiar dacă ipocrizia, cinismul şi limbajul lor evidenţiază o sfidare cronică faţă de cetăţean. Politica noastră are gust, iar balcanismul, prefăcătoria şi duplicitatea atrag. Politicienii sunt actorii unui spectacol în care aplauzele sunt înlocuite cu huiduieli, iar intensitatea lor reprezintă dovada succesului de scenă. Acest spectacol este tot mai prezent în viaţa noastră, ne invadează cotidianul şi ne infectează viaţa de zi cu zi. Uităm de micile bucurii, uităm să zâmbim, să salutăm pe stradă pentru că ne lăsăm învrăjbiţi de politică.

Suntem cetăţeni cu spirit civic şi este normal să ne intereseze viaţa politică, dar trebuie să evităm a ne lăsa murdăriţi de mizeriile unui domeniu străin de onoare şi respect. Politicienii interpretează adeseori pe dos atenţia pe care le-o acordăm. Vorbim despre ei mult şi fără rost nedreptăţind pe cei care prin muncă, altruism şi seriozitate au ajuns pe cele mai înalte trepte ale carierei profesionale, fiind exemple de urmat. Pe aceştia nu-i aducem acasă pentru a învăţa din poveştile lor de viaţă, în schimb stăm cu ochii pe certurile din Consiliul Local şi importanţa pe care şi-o acordă politicienii noştri locali. Sacrificăm literatura, arta, istoria în favoarea politicii, o boală infecţioasă care ne mănâncă timp şi nervi. La un pahar de vorbă suntem cei mai aprigi critici, dar în faţa cabinei de vot capitulăm. Facem aceleaşi greşeli de zeci de ani încoace, promiţând de fiecare dată că nu se va mai repeta.Am investit deja un vot în nişte oameni şi idei care s-au dovedit efemere. Nu îi las să îmi fure timpul şi neuronii. Personal declar război politicii şi politicianismului local şi central. Aştept ca acest virus să sufere o mutaţie care să ne vindece de paralizie. Până atunci, îmi iau anticorpii din alte lumi, din alte ere…(text: Alexandru Aioanei, foto: mediafax.ro)
11:51 am Luni, 05 Septembrie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Zilele Nordului sub clar de lună...Cei 7 ani de acasă...LA MULȚI ANI!

Sondaj
Sunteți de acord ca ședințele Consiliului Local Darabani să fie transmise live de către televiziunea locală sau online?

   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare