Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII A plecat pentru a fi un simbol

 

Există oameni care trec prin viața noastră fără a lăsa o urmă importantă, însă, există și persoane care odată intrate în sufletul nostru, atunci când pleacă rup o parte din el. Acest lucru nu îl realizezi decât atunci când, în urma despărții, personalitatea ta nu mai este aceiași – nu mai ai la cine să te raportezi. Căutăm mereu modele în personalități, în oameni care au ajuns pe înaltele culmi ale succesului. Uităm adesea că lângă noi trăiesc adevărate repere morale și comportamentale. Oamenii din jurul nostru, relațiile care ne leagă de ei, ne educă și ne formează ca personalitate. Nu putem trăi fără aceste relații și fără prieteni. Ei, știindu-ți slăbiciunile te ajută să le depășești, îți pun în valoare calitățile întărindu-ți credința în propriile forțe. Există asemenea persoane, cu o influență mare asupra celor din jur al căror cuvânt este ascultat și aplicat în tocmai. Există oameni care după ce pleacă lasă în urmă pofta lor de viață, sfaturile lor, optimismul și încrederea în sine. Sunt oameni care trăind în vremuri foarte grele au ridicat modestia la rang de lege, și au căutat să nu iasă din litera ei, întreaga lor viață fiind un exemplu pentru ceilalți. Unii dintre noi reușesc, sfidând lumea din jur și vremurile, să dea dovadă de o reală sensibilitate interioară mascată adesea de dârzenie, tenacitate și spirit de luptă. Unii dintre noi sunt înzestrați cu cea mai eficientă armă împotriva problemelor și deznădejdii, zâmbetul, dorința de a descoperi adevărata esență a vieții. Sufletul unor oameni este atât de mare, încât, are loc și pentru problemele altora, la care nu ezita să caute soluții.De asemenea, există oameni pentru care gândurile lui Cicero, exprimate acum două mii de ani sunt dureros de actuale: „Ce să mai vorbesc despre caracterul lui deosebit de prietenos, despre dragostea faţă de mama sa, (…) despre bunătatea faţă de ai săi, despre dreptatea lui faţă de toţi? Toate acestea vă sunt cunoscute. Iar cât de drag a fost concetăţenilor săi a arătat-o jalea de la înmormântarea lui. Aşadar, ce bucurie i-ar fi putut aduce câţiva ani de viaţă mai mult?(…) Căci sunt mişcat, lipsit de-un astfel de prieten cum, după părerea mea, nu va mai fi nimeni vreodată şi, după cum pot afirma, n-a mai fost cu siguranţă nimeni”.
Cred că l-ați descoperit pe ANDREI în rândurile de mai sus, care a plecat dintre noi pentru a fi simbolul unei generații. Andrei, a fost mai mult decât un frate, mai mult decât un prieten, a fost o parte din noi. Cei din generația lui avem pe lângă datoria de a-i păstra memoria, aceia de a fi mai uniți, mai apropiați, așa cum eram când Andrei dădea viață întâlnirilor noastre. Te-am plâns când ai plecat dintre noi, insă am meritat oare să fim prietenii tăi? (text: Alexandru D. Aioanei, foto: Ionel Bichir)
4:17 pm Sambata, 04 Iunie, 2011

5 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII A plecat pentru a fi un simbol”

 1. FAMILIA MOROSANU spune:

  ... Multumim tuturor persoanelor care au fost alaturi de noi la aceasta grea incercare. Sa nu fiti tristi, deoarece EL nu-si dorea acest lucru, sa va amintiti mereu, mereu, chipul sau vesel si zimbetul lui cald. Dumnezeu sa te odihneasca in pace, scumpul nostru ANDREI - VICTOR !

 2. marius ciobanu spune:

  cu toate k nu l-am cunoscut am plans pentru el in noaptea tragediei

 3. qqq spune:

  draga familia Morosanu imi pare rau pentru Andrei

 4. adinuzza spune:

  Inca o data felicitari pentru articol, desi tare mult mi-as dori sa il fi scris cu Andrei printre noi...cata dreptate ai cand spui "există și persoane care odată intrate în sufletul nostru, atunci când pleacă rup o parte din el"...

 5. Anna spune:

  Ma numesc Anna sunt din satu Mamaliga (Ucraina). Andrei ami este verisor...Dar cu parere de rau nu am putut niciodata sa ne cunoastem fiindca eram deperte unul de altul dar inima mea simte ca a fost un om nemaispus de bun, dar pre degraba sia lasat parintii, fratioru, rudele si prietenii...Sper ca voi avea ocazia sa plec la Romania macar la mormantul lui((((((

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare