Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Mahalagismul din functiile inalte

Săptămâna aceasta care stă să se încheie, a răsunat presa de câteva cazuri de corupţie, având ca personaje principale oameni suspuşi în ierarhia socială. Ce-i drept, lovindu-ne mereu, ca societate, de problema intereselor şi a şpăgii nu am fost foarte surprinşi să vedem oameni a căror meserie are probitatea morală drept axiomă, acuzaţi de însuşirea de foloase necuvenite. Mereu îţi pui un semn de întrebare atunci când vezi oameni care ieri dădeau directive din înaltul sfidător al funcţiei lor, iar azi au ajuns pe cea mai de jos treaptă a societăţii, fiind urcaţi în dube de către mascaţi cu cătuşile pe mână. Dintr-o dată, aceştia sunt coborâţi de pe postamentele pe care i-au urcat funcţiile, justificat sau nu, şi sunt trecuţi prin furcile caudine ale oprobriului public.

Au pus un pariu cu viaţa şi au pierdut, dar refuză să recunoască acest lucru. Anii de pregătire profesională şi intelectuală, experienţa de viaţă nu le-a oferit onoarea de a accepta o înfrângere. Arestaţi, puşi sub acuzare, cei care altădată vorbeau răspicat din funcţia de director în nu ştiu ce  instituţie sau înalt judecător, astăzi miorlăie din boxa acuzaţilor, aruncă cu noroi, fac pe-a victimele, ameninţă.
Fără a-şi pregăti o apărare onestă şi fără a-şi juca rolul de mare funcţionar până la capăt, cei mai mulţi dintre ei reuşesc să ne convingă de vinovăţia lor doar prin schimonoselile pe care le fac în faţa camerelor de filmat şi prin declaraţiile lor belicoase care trădează un mahalagism latent existent în fiecare dintre ei. Dar românul este puternic, are „şapte vieţi în pieptu-i de aramă”, prin urmare nimic nu i-ar putea opri pe aceşti infractori sus puşi să se întoarcă în propriile fotolii calde şi să pretindă acelaşi respect şi aceiaşi gratitudine din partea celor din jur.Până la urmă, de ce s-ar simţi prost un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că a fost plimbat cu cătuşele pe mână, dacă în cele din  urmă şi-a recăpătat funcţia, salariul, privilegiile. Alţii, în culmea nesimţirii, chiar dacă au sentinţe definitive de condamnare pe numele lor tot îşi mai poartă semeţ pe holurile Palatului Parlamentului statura de parlamentar. Revolta unor funcţionari care au fost stârniţi din cuibul lor nu poate smulge din parte opiniei publice decât o profundă repulsie şi un real dispreţ. Ce alte sentimente mai poţi avea faţă de cineva care, supus unei anchete, se răzbună pe colegii de breaslă pentru că aceştia au avut nesimţirea să-i trimită pe cap organele de anchetă. Săptămâna aceasta ni s-a confirmat, dacă mai era nevoie că balanţa din justiţie este încă departe de a fi echilibrată. (Alexandru D. Aioanei)
10:24 pm Sambata, 15 Octombrie, 2011

1 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Mahalagismul din functiile inalte ”

  1. constantin spune:

    Un politician de succes este acela,care nu are nici un fel de scrupule.

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare