Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Clopotelul suna a ingrijorareCa în fiecare an, începutul anului şcolar este însoţit de dezbateri aprinse despre situaţia sistemului educaţional. Televiziunile şi ziarele se întrec în a oferi exemple de şcoli care nu au finalizat lucrările de consolidare, care nu îndeplinesc condițiile sanitare de funcționare, dar care își deschid porţile în fiecare an pentru zeci, sute sau mii de elevi. Pe ecrane apar diverşi reporteri care se întrec în a oferi variante pentru a umple ghiozdanul copilului cu rechizite. Revine din nou în discuţie efortul financiar pe care trebuie să-l depună fiecare părinte pentru aşi trimite copii la şcoală. Din păcate, aceste discuții până la un punct necesare, acoperă problema de fond a situaţiei. Nu am văzut pe nici un post de televiziune o dezbatere despre educaţie şi obiectivele ei. Care este misiunea şcolii şi ce este ea menită să îndeplinească în acest an? Poate fi vorba despre un proiect naţional la care şcoala trebuie să ia parte, se întrevede o soluţie la problemele sistemului de învăţământ? Media nu catadicseşte să pună asemenea subiecte pe tapet. Mai importante sunt personajele care apar pe caietele sau pixurile elevilor.

Zâmbetul bobocilor, entuziasmul viitorilor liceeni, emoţiile adolescenţei contrastează puternic cu amărăciunea, crisparea şi chiar disperarea profesorilor. Clopoţelul parcă nu mai sună ca altădată, este parcă mai trist, lipsit de substanţă şi nu mai stârneşte nici un sentiment. Politizarea până la saturaţie, subfinanţarea și dispreţul faţă de dascăli au adus învăţământul românesc în situaţia de a ucide vise, de a spulbera speranţe, de a şterge zâmbetele cu buretele. Poate că ar trebui ca diverse ONG-uri să-şi dea mâna pentru a iniţia o campanie „Salvaţi învăţământul românesc”. În mintea acestor tineri stă viitorul nostru, dar noi suntem prea egoişti ca să ne desprindem de prezent. Sunt copii talentaţi la diferite sporturi care nu au posibilitatea să meargă la competiţii, care de altfel se organizează destul de rar. S-au dotat şcolile cu zeci de calculatoare, dar bibliotecile sunt din ce în ce mai sărace. Cu toate acestea, preoţii vor aduce din nou binecuvântarea divină, politicienii vor face iarăşi băi de mulţime printre elevi şi părinţi, iar discursurile vor avea toate un ton optimist.Cu speranţa că generaţiile care vin din urmă nu vor mai face obiectul unor experimente politice, urăm succes elevilor pe care mâine clopoţelul îi cheamă la şcoală. Clopoţel care de altfel sună a îngrijorare. (Alexandru Aioanei)
11:49 am , 11 Septembrie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare