Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Înalte feţe bisericeşti prezente la Hramul de iarnă al Mănăstirii Eşanca18 preoţi şi peste 100 de creştini ortodocşi au participat luni, 2 ianuarie 2012, la Hramul de iarnă al Mănăstirii Sfânta Treime Eşanca, credincioşii sărbătorindu-l pe Cuv. Serafim de Sarov, unul dintre sfinţii ocrotitori ai lăcaşului sfânt. La acest eveniment au participat PS Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, arhim. Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane Iaşi, protos. Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin, arhim. Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Popăuţi şi exarhul zonei Botoşani, protos. Teofil Temisag, stareţul Mănăstirii Gorovei, maica Teofana Scântei, stareţa Mănăstirii Vorona, preotul dărăbănean Vlad Drob de la Lişmăniţa, dar şi protos. Serafim Grigoraş, unul dintre ctitorii Mănăstirii din Eşanca.

Oamenii au nevoie de lumina lui Hristos şi de pace, iar mănăstirile sunt locurile sfinte de unde porneşte lumina şi pacea, sunt şcoli ale Duhului Sfânt” a spus în cuvântul său arhim. Dosoftei Şcheul. „Oamenii nu se nasc sfinţi, ei devin sfinţi” s-a adresat PS Calinic Botoşăneanul (foto dreapta) celor prezenţi cărora le-a arătat macheta viitoarei Case de oaspeţi din curtea Mănăstirii. „Împărăţia lui Dumnezeu costă foarte puţin. Să transformăm şi casele noastre în adevărate sanctuare” a mai spus PS Calinic Botoşăneanul. (Redacţia mulţumeşte fam. Zahariea)  


2:18 pm Marti, 03 Ianuarie, 2012

2 Comentarii la “Înalte feţe bisericeşti prezente la Hramul de iarnă al Mănăstirii Eşanca”

  1. andrei spune:

    Da,este adevarat ca noi toti avem nevoie de lumina lui HRISTOS.Este foarte adevarat ca cea mai mare porunca a lui DUMNEZEU este aceea de a-L IUBI PE EL din toata inima noastra si din tot cugetul nostru si pe aproapele nostru ca pe noi insine si deasemenea este f.adevarat ca EL a mai poruncit sa NU AI ALTI DUMNEZEI IN AFARA DE MINE. Sa ne cercetam asadar pe noi toti sa vedem daca gresim daca pazim CU ADEVARAT PORUNCILE LUI,daca santem cu adevarat pe calea mantuirii!!

  2. raluca spune:

    ,,IMPARATIA LUI DUMNEZEU COSTA FOARTE PUTIN ?.. HMM ADEVARAT, ADEVATAT VA SPUN CA LARGA SI MARE ESTE CALEA CARE DUCE LA PIERZARE SI STRAMTA ESTE CALEA CARE DUCE LA MANTUIRE SI PUTINI VOR MERGE PE EA.( CUVINTELE MANUITORULUI)

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare