Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Reînfiinţarea Ateneului Darabani bate pasul pe loc ”Este o chestiune de incapacitate”Proiectul Asociației Nord privind înființarea unui așezământ cultural cu personalitate juridică la Darabani se lovește de eterna birocrație, apatie, chiar incapacitate a autorităților locale, așa cum afirmă și Ștefan Teișanu, cel care a oferit mură-n gură aleșilor locali proiectul de hotărâre. Primăria și Consiliul Local și-au dat acordul de principiu, dar s-a rămas la stadiul de vorbe.

Proiectul de hotărâre nu a mai ajuns pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local din luna ianuarie pentru că întâlnirea inițiatorilor Memorandumului Darabani 100 cu autoritățile locale a fost un fiasco total. ”Am fost nemulțumit pentru că am discutat în nenumărate rânduri cu reprezentanții Primăriei în cadrul unor întâlniri formale și informale în care le-am explicat care este procedura legală pentru înființarea unui așezământ cultural la Darabani prin HCL, conform legii așezămintelor cu personalitate juridică. A fost o varză totală, nu am stabilit nimic. Am vorbit același lucru cu fiecare de 100 de ori. Mingea este acum în curtea Primăriei” a precizat pentru Darabaneni.ro, Ștefan Teișanu, care le-a transmis aleșilor locali: ”Din punctul meu de vedere este doar o chestiune de voință politică locală. Nu vor fi costuri suplimentare. Legea permite. Pentru organigrama instituției nu facem concursuri, ci detașări”. Emanuil Stoian, jurist în cadrul Primăriei Darabani, a precizat că pentru postul de manager al viitorului Ateneu Darabani este necesar un concurs de proiecte la care să participe absolvenți de studii superioare, dar Teișanu a oferit un contraexemplu de la Cluj. ”Legea prevede că postul se ocupă prin concurs de proiecte…Trebuie să vedem exact. Nu pot să-mi pun semnătura pe ceva care nu e clar” a spus Stoian, care a fost tachinat de consilierul Lucian Florea, unul dintre susținătorii proiectului, cu privire la facultatea pe care a absolvit-o juristul Primăriei, Stoian replicând sec că a terminat două facultăți. Între timp și Ionel David, persoana vizată pentru a coordona Ateneul de la Darabani, i-a amintit lui Stoian că au fost colegi de facultate.

”Nu cred că este rea voință, este o chestiune de incapacitate, pur și simplu…Ne spun că ne sprijină, dar de fapt noi le oferim sprijinul pentru că este pentru oraș. Manu’ a fost colegul meu, este prietenul meu, țin la el, dar experiența lui în a înființa și a gestiona instituții de cultură este limitată, și este normal să-i fie teamă și suflă și-n iaurt, dar deschizi google și citești, dacă te pasionează subiectul acesta” a mai declarat Ștefan Teișanu, care a concluzionat pentru portalul Darabaneni.ro: ”Autoritățile locale nu au nici o scuză dacă în februarie nu vor discuta acest proiect în ședința de Consiliu Local. Pe mine mă interesează să existe un cadru legal în Darabani care să ofere ceva acelui sfert de oraș (2300 de elevi din totalul de 10.000 de locuitori). Darabaniul este un oraș foarte tânăr și are nevoie de un cadru formal care să gestioneze toate aceste lucruri și care poate atrage resurse financiare și umane”.
Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuAsociatia NordMemorandum Darabani 100
1:13 am Marti, 06 Februarie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare