Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Peste 8.000 de participanţi din ţară şi străinătate, prezenţi la ZN anul acesta8.000 de participanți a numărat ediția din acest an a Zilelor Nordului, a patra de la debutul festivalului. Dintre cele aproape 40 de concerte și evenimente de pe agenda ediției, de cele mai mari audiențe s-au bucurat concertele Coma, Taraf de Caliu și Moonlight Breakfast, care au adus câte 1.500 de oameni în Poiana Teioasa, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

„S-a văzut cu ochiul liber și s-a și simțit în atmosfera generală o întinerire a publicului nostru și o creștere importantă a numărului de turiștilor veniți la festival. Numărul de corturi din camping s-a dublat față de anii trecuți, iar din formularele de înscriere la diversele activități am putut vedea că la festivalul din acest an au venit participanți din Botoșani, Suceava, Iași, Chișinău, Timișoara, București, Bistrița, Mureș, Bacău, Vaslui, Siret, Rădăuți, Cluj, Baia Mare și Brașov. Ne-am bucurat să aflăm că, pe lângă dărăbănenii din diaspora care au revenit acasă pentru festival, am avut la această ediție și turiști străini: grupuri din Italia, Spania, Columbia și Țara Galilor au venit să ne salute. Estimăm că 10% din total participanților din acest an au fost turiști veniți din țară și din străinătate”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Noutățile ediției s-au bucurat de importante succese de audiență. La conferința Întâlnirile Nordului, avându-i ca invitați pe Doina Melinte, Iulian Rotariu, Mona Prisacariu și Theodor Șoptelea, au participat 100 de persoane, în timp ce fiecare dintre Filmele de la miezul nopții, oferite de Festivalul Internațional de Film Transilvania și proiectate în cinematograful în aer liber instalat în centrul Darabanilor, au participat câte 150 de privitori.

În acest an festivalul a propus trei scene de muzică – Poiana Teioasa, curtea Conacului Balș și amfiteatrul de la Pomârla – și patru noi destinații pentru Tururile Nordului: Delta Prutului de la Horodiștea, Trasele armenești și evreiești din Botoșani, Vechea Capitală de la Siret și Duminicile Nordului de la Pomârla și Hilișeu.

La Pomârla, festivalul a dat startul unei noi ediții a MTB Maratonul Nordului, cu participarea a peste 100 de cicliști din toată țara. Tura scurtă, de 31 de km, și cea scurtă, de 51 de km, i-au dus pe participanți pe dealul Ibăneștilor, pădurile întinse de lângă localitățile Pomârla și Hilișeu, în apropierea izvoarelor râului Jijia (la granița cu Ucraina).

De la Hilișeu, 15 fotografi din țară și din străinătate au pornit în fiecare zi, chiar de la răsărit, în căutarea poveștilor Codrilor Herței, în cadrul unui workshop de fotografie coordonat de Sorin Onișor. Festivalul a mai propus expoziții de pictură, spectacole de magie, ventrilocie și statui vivante, ateliere pentru elevi și profesori, workshop-uri de voluntariat, turnee de tenis și fotbal și tururi ghidate ale Darabanilor.

Campania „100 pentru Nord” a mobilizat până în prezent 60 de donatori pentru Școala Veche de la Darabani, unde sunt necesare urgente lucrări de reparații.

Școala, reclădită de mai puțin de 10 ani cu fonduri internaționale, prezintă grave neconformități de construcție, care pun în pericol viața celor 200 de elevi și profesori care învață sau predau acolo. Campania continuă până la începerea anului școlar, iar organizatorii speră să mobilizeze cel puțin 100 de donatori din Nord, care să contribuie cu fondurile sau cu materialele de construcții necesare.

Festivalul Zilele Nordului a avut loc în perioada 17-20 august și a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, Primăriei Darabani, Primăriei Pomârla și Primăriei Hilișeu-Horia, Bergenbier, Almdudler, Radio Guerrilla, Cadasplan Solutions, Betty Ice, Compania Transilvană de Tipar, Galaxy Design, Pirania, Sagrod, Symmetrica și Suhardo.
Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuZilele Nordului
10:22 am Marti, 22 August, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare