Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Taraf de Caliu a făcut show la Darabani GALERIE FOTO&VIDEO

Lăutarii din Clejani cunoscuţi în lumea întreagă au animat Poiana Teioasa în seara zilei de sâmbătă în cadrul Festivalului Zilele Nordului. Dărăbănenii au cântat şi au dansat pe ritmuri de muzică lăutărească, artiştii răspunzând la două bisuri ale participanţilor la festivalul organizat de Asociaţia Nord.

Exact ca în reclama ”Dacă v-a plăcut cum ne-am acordat instrumentele, să vedem dacă vă place şi cum cântăm”, artiştii de la Taraf de Caliu au prelungit suspansul până s-au sincronizat cu sunetiştii. Şi aşteptarea a meritat, spectatorii nu au zăbovit prea mult până să încingă câteva hore.Deşi poate părea ciudat, lăuturii veniţi de la Clejani sunt artiştii cu cea mai mare popularitate internaţională care au participat anul acesta la Zilele Nordului. Descoperiţi la începutul anilor ‘90 de doi belgieni îndrăgostiţi de muzica lăutărească, lăutarii din Clejani au călătorit prin toată lumea şi au cântat aproape pe toate continetele, din SUA până în Japonia. Caliu, liderul tarafului prezent la Zilele Nordului, este cunoscut şi prin prezenţa în câteva filme celebre, Le Concert în care i-a prezentat actriţei Mélanie Laurent o lecţie de virtuzitate şi The man who cry în care a fost coleg de platou cu actorul Johnny Deep. Celebrul actor american i-a avut oaspeţi în casa sa pe lăutarii de la Clejani, iar când aceştia au fost premiaţi în 2002 la BBC Music Awards, Deep a fost cel care le-a înmânat trofeul. După ce au cântat la Paris, Berlin, Tokyo, Caliu şi ai săi lăutari din Clejani i-au încântat sâmbătă seara şi pe cei peste 1000 de participanţi la festivalul de pe malul Prutului. Directorul Zilelor Nordului, Ştefan Teişanu, a spus la finalul recitalului că nu a văzut atâţia dărăbăneni să danseze în horă de când era copil. 

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini
 Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuZilele NorduluiTaraf de Caliu
1:11 pm , 20 August, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare