Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

LA MULŢI ANI! Carla Dascălu şi vioara ei fermecată FOTO & VIDEOCe este mai frumos decât zâmbetul unui copil? Probabil zâmbetul acestuia pe muzica lui Mozart sau Bach. Carla Dascălu este cel mai bun exemplu în acest sens, copilul-minune al Darabanilor obţinând până acum cu vioara şi arcuşul ei de vis numai premii I la concursurile la care a participat. Cu ocazia Zilei Copilului, Carla a cântat „La mulţi ani” tuturor copiilor, mai mici… sau mai mari, ca noi.

Când cei mai mulţi dintre cei mici deprind primele litere şi cifre, Carla a început să cânte la vioară, la 5 ani şi jumătate, la început în joacă, aşa cum ne mărturiseşte tatăl său, prof. Mirel Dascălu, iar apoi „joaca” a devenit mai seriosă, de doi ani fiind pregătită de profesoara de muzică a Liceului „Ştefan Luchian”, Doiniţa Şobachi. Au urmat participările la festivalurile şi concursurile muzicale, pe care copila le-a câştigat cu brio. Ultimele sunt Festivalul Concurs „Jurjac” (numele din copilărie a lui George Enescu) din 24 mai sau Consursul de interpretare a Concertului de la Botoşani din 27 mai unde a fost acompaniată la pian de prof. corepetitor Marina Mihalenco.Fetiţa a obţinut la aceste concursuri premiul I, dar şi un premiu de excelenţă pentru interpretarea unei piese româneşti pe care Mirel Dascălu a cules-o din Republica Moldova de la prof. Chiril Paraschiv. De asemenea, Carla a câştigat şi Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”de la Piatra Neamţ şi i-a impresionat şi pe fraţii noştri din Republica Moldova la începutul lunii martie la Briceni, în cadrul concursului „Muzica adună prietenii”. Presa de peste Prut (ziarul „Meleag Natal”) a elogiat prestaţia micii dărăbănence pe care au catalagat-o „surpriza cea mai mare” a festivalului moldovean.

Tatăl micii artiste nu-şi aminteşte exact câte premii a obţinut fetiţa sa la cei doar 8 ani ai săi, dar poate preciza cu siguranţă că: „Mai puţin de premiul I nu a luat”. Mirel Dascălu este de fiecare invadat de emoţii când fiica sa urcă pe scenă. „La un concurs am filmat cu telefonul invers, trebuie să întorc calculatorul ca să mă pot uita” ne-a mărturisit profesorul de muzică care recunoaşte că fetiţa sa este doar la începutul unui drum foarte lung. Tatăl micii artiste ne-a spus că după fiecare piesă mai serioasă  pe care aceasta o finalizează, după aproximativ două luni de repetiţii, îi dăruieşte fiicei sale cel mai frumos leggo pe care şi-l doreşte. Cel mai probabil, cel din 1 Iunie va avea mult mai multe piese. Îl merită cu prisosinţă. Fiind provocată de Darabaneni.ro, copila cu privirea strălucitoare şi uneori prea serioasă le-a cântat la final tuturor copiilor La mulţi ani de ziua lor, reamintindu-ne tuturor că ei sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu. (L.B., I.G.)

 Te-ar mai putea interesa si:  darabaneniMirel DascaluCarla DascaluMarina MihalencoFestivalul Concurs „Jurjac”Doinita SobachiConcursul Internaţional de Interpretare Muzicală „
12:34 am Miercuri, 01 Iunie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare