Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

10.000 de oameni la ZILELE NORDULUI GALERIE FOTO & VIDEO

Aproape 10.000 de participanți s-au bucurat de cele 50 de concerte, spectacole și evenimente culturale ale acestei ediții a Zilelor Nordului, în zece localități din regiune. Evenimentele ZN care au suscitat cea mai mare atenție din partea publicului larg în acest an sunt concertele Alternosfera și Omul cu Șobolani din Poiana Teioasa, Maratonul Nordului la ciclism și seria de călătorii Tururile Nordului, au anunţat organizatorii celui mai mare eveniment cultural-artistic din nordul Moldovei.

Numărătoarea oficială arată că obiectivul de 500 de turiști veniți pentru festival a fost depășit: 150 la maraton, 300 la concerte, 50 la ateliere și tururi, peste 100 de voluntari, colaboratori și artiști din alte regiuni.

„Marea bucurie din acest an este faptul că am spart gheața în mai multe comunități din Nordul nostru, la a căror activare vom putea contribui și mai mult de acum înainte. Cu siguranță că vom continua activitățile din Ipotești, Cernăuți, Horodiștea, Hilișeu, Pererîta și alte locuri pe care le-am descoperit sau redescoperit împreună cu prilejul Zilelor Nordului. De asemenea, ne dorim să ajungem cu ZN și în localități noi în fiecare an”, a declarat Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.1.500 de euro strânși pentru Școala Populară de Arte și Civilizație Românească de la Cernăuți

40 de donatori au „cumpărat” până acum kilometri în valoare de 1.500 de euro. Banii merg spre susținerea activității Școlii Populare de Arte și Civilizație Românească de la Cernăuți. Mecanismul strângerii de fonduri este inovator: Gabriel Lazăr, prieten al Nordului, pedalează 2016 km, iar donatorii sunt invitați să „cumpere” kilometri, cu o donație recomandată de 2 euro per kilometru. Harta kilometrilor „cumpărați” e disponibilă pe site: http://www.zilelenordului.ro/blog/100-pentru-nord/. Campania continuă până în 30 septembrie, când organizatorii își propun să trimită la Cernăuți suma de 4.032 de euro pe care vor să o adune în total.

În anii anteriori comunitatea ZN a sprijinit înființarea Muzeului Nordului în Conacul Balș de la Darabani, crearea unui parc în Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare, dar și salvarea Casei Enescu de la Mihăileni. „În fiecare an suntem tot mai mulţi. Ne bazăm pe voi să faceţi echipă împreună cu noi ca să ne ajutaţi să ne îndeplinim visul: acela de a avea în Nord un oraş mai viu, mai frumos şi mai bun pentru noi toţi…Suntem foarte mândri de ce reuşim să facem împreună în Nord. Vă invităm să ţineţi aproape… Mi-aş da jos pălăria în faţa voastră” a spus în încheierea festivalului, Ştefan Teişanu.

Planuri pentru anii următori

„La Darabani am ieșit din era entuziasmului general de la începutul de drum, acum oamenii încep să-și asume poziții active în proiectul nostru. Sunt tot mai mulți cei care vin cu inițiative proprii sau pun umărul la ideile noastre de dezvoltare a comunității, în timp ce, așa cum e și firesc, sunt mulți cei care rămân pasivi, pe margine, neinteresați să depună eforturi. E un fenomen firesc, festivalul și comunitatea sa se maturizează, își regândesc identitatea. Sunt bucuros că orașul nostru natal este pionierul unui asemenea proces în regiune și că va putea fi un model de urmat pentru alte comunități locale”, a mai spus Teișanu.

Urmează consolidarea colaborărilor în regiune, pentru a putea replica festivalul și inițiativele sale în mai multe comunități. De asemenea, Asociația Nord își propune să inițieze Platforma Culturală Nod, un proiect de dezvoltare a capacităților și a colaborării în sectorul cultural din regiune.
 
Despre Asociația Nord

Asociația Nord contribuie la dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți) prin proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială. Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere.

Proiectul-fanion al Asociației este Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, pe colțul celor trei frontiere.

Partenerii oficiali ai Zilelor Nordului 2016 sunt BCR și Bergenbier. Festivalul a fost organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Darabani și finanțat de Consiliul Județean Botoșani, Ministerul Tineretului și Sportului și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Botoșani.


Click pe prima fotografie pentru a viziona peste 60 de fotografii de la concertele din cadrul Zilelor Nordului


Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuAsociatia NordZilele Nordului
10:00 pm , 04 Septembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare