Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

UN OM ÎNTRE OAMENI „Ultimul miliţian din Poliţia Darabani”

Se autointitulează „ultimul miliţian din Poliţia Darabani”, „pozarul târgului” sau simplu, „un om între oameni”. Apelative pe care nu le-a renegat niciodată, dimpotrivă. Vechiul sistem l-a pregătit profesional foarte bine, devenind un criminalist renumit al judeţului Botoşani şi l-a format, în primul rând, ca OM. Este vorba despre Vasile Amitroaiei(foto dreapta), agent şef principal în cadrul Poliţiei Darabani. „Amprenta” sa numărul unu a fost întotdeauna înalta ţinută morală. Şi nu au fost culese numai „fragmente de urmă”, „probatoriul” fiind complet în acest caz. „Dosarul” său a fost construit într-un sfert de secol de când activează în acest domeniu. La cât a suferit acest om în viaţă şi câte a văzut în cariera sa, ar trebui să fie un monument al tristeţii, dar nu este aşa. Nea’ Vasile este persoana care îţi înseninează întotdeauna ziua. Şi-a pierdut ambii părinţi în doar două luni de zile, când avea mai puţin de şapte ani. A crescut la căminele de copii din Botoşani şi Truşeşti. A absolvit liceul cu profil agro-industrial din Şendriceni şi a devenit tehnician agronom. Este recrutat în cadrul fostei Miliţii în anul 1985, după ce participă la cursul de şase luni cu profil criminalist de la Slatina. În acel an, în judeţul Botoşani activau doar şase criminalişti, iar oraşele Săveni şi Darabani nu aveau specialişti angajaţi în acest domeniu. Este angajat sergent major la Postul de Miliţie Drăguşeni, iar după un an de zile este mutat la Darabani, unde desfăşoară activităţi pe linie de criminalist şi astăzi.


„E uşor să ajungi în cenuşă, mai greu este să te ridici din ea”


Din iunie 1987, Vasile Amitroaiei pune lupa pe infracţionalitatea din Darabani. Consideră oraşul destul de liniştit, fiind un „norocos” din acest punct de vedere. Nu acelaşi lucru poate spune familia sa, poliţistul beneficiind de concediu de odihnă doar în ultimii trei ani, iar programul său de lucru a fost indus întotdeauna de evenimentele produse. Ajungea pe litoralul românesc în special datorită detaşărilor pe linie de serviciu. În întreaga sa carieră s-a întâlnit doar cu două infracţiuni de omor la nivelul oraşului Darabani, iar timpul a demonstrat că a fost un accident în unul dintre cazuri. Cel mai negru moment a fost „carnagiul de la Hudeşti”-explozia de la exploatarea minieră Hudeşti, în care şi-au pierdut viaţa şapte oameni. „Este uşor să ajungi în cenuşă, mai greu este să te ridici din cenuşă”, ne împărtăşeşte nea’ Vasile din experienţa sa. Chiar dacă a devenit unul dintre cei mai valoroşi criminalişti ai judeţului Botoşani, Amitroaiei nu îşi arogă merite deosebite. Se consideră doar personajul din umbra cercetărilor. „Eu sunt implicat în activitatea nevăzută a Poliţiei. Sunt considerat de multe ori pozarul târgului.  Nu există un caz rezolvat doar de criminalist, aici se cumulează munca unei echipe. Eu nu am treabă cu o anumită persoană, am treabă cu o faptă care conduce la acea persoană. Important este să probezi vinovăţia reală a unui om”, ne-a spus poliţistul.
„Cea mai mare bogăţie a unei familii sunt copiii”


La aproape 50 de ani, Vasile Amitroaiei se gândeşte că va pune punct, la un moment dat, carierei de poliţist. În acest caz, va preda ştafeta băiatului său. Are doi copii foarte reuşiţi: Alina şi Andrei. „Cea mai mare bogăţie a unei familii sunt copiii. Pentru ei muncim şi ne sacrificăm”, ne-a spus Amitroaiei. Fiul său a optat de asemenea pentru meseria de poliţist. Fost şef de  promoţie al Liceului Militar „Neagoe Basarab” din Buzău, Andrei Amitroaiei(foto stânga) va absolvi anul acesta Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi va lucra într-un domeniu foarte sensibil, combaterea crimei organizate. „Prefer, copilul meu să lucreze în acest domeniu, decât să fie victima lui”, ne vorbeşte nea’ Vasile despre un sistem care se dezintegrează pe zi ce trece. Nu uită să dea o palmă şi presei care pune de multe ori profesia în faţa OMULUI. Un sistem din care facem cu toţii parte şi care cerne OAMENII dintre oameni. Unul dintre ei este Vasile Amitroaiei. Să trăiţi! (Lucian BĂLĂUCĂ)

  Te-ar mai putea interesa si:  Vasile Amitroaiei
9:50 pm Joi, 24 Martie, 2011

12 Comentarii la “UN OM ÎNTRE OAMENI „Ultimul miliţian din Poliţia Darabani””

 1. costica spune:

  Sa traiti ,domnule agent principal sef Vasile Amitroaie . Iti doresc succes in meserie si iti doresc sa pui mana cat mai repede pe raufacatorii care se inmultesc destul de repede.

 2. IONEL IORDACHI spune:

  postarile despre astfel de oameni,cum e nea'Vasile,sunt bine venite,cat despre D-l Amitroaiei,nu a-ti adus nici un compliment gratuit,om de o modestie rar intalnita la alti colegi de ai domniei sale,merita tot respectul nostru al darabanenilor,respect pe care si l-a castigat prin felul lui de a fi si de a relationa cu diferite categorii sociale,sa fii sanatos nea'Vasile si sa te bucuri de cei dragi de care nu vei fi dezamagit niciodata.ionel(TARSIN)

 3. vecinul spune:

  Salut prin ecran şi numai de bine la toţi ai tăi !

 4. Ana-Maria spune:

  va admir si va felicit ...

 5. Bejinariu Gabriel spune:

  Un profesionist in adevaratul sens al cuvantului.Toata stima!

 6. Gică Contra spune:

  Cei care vă considerați colegi cu nea Vasile, nu mai postati critici nefondate. Rautăcioșii să aștepte că domnul Bălăucă are grijă să le prezinte și lor meritele.

 7. H Cristi spune:

  Să ne trăieşti nea Vasile !!!

 8. dan ilcu spune:

  Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui nae Vasile ,daca toti "militenii" ar fi ca el Romania ar arata altfel Intradevar un om deosebit!Sa fii sanatos si la mai mare dar sa te fereasca Dumnezeu ,pe tine muritorule de rind sa-ti faca dumnealui o poza!

 9. ovidiu spune:

  tot respectul.un om care stie sa aprecieze pe cei din jur si care este un exemplu real pt politia darabani si pentru comunitatea darabani..multa sanatate

 10. mirela spune:

  cu stima și respect d-l Vasile,este omul care a stiut mereu sa comunik cu orik persoana,si chiar daca a avut meseria de care se mandreste o dat dovada de respect,fata de semenii d-lui,este un om deosebit k statut si valoare, mirela darabani,

 11. Adrian spune:

  salutare vasea.....

 12. flory spania spune:

  un exemplu pt multi care nu stiu ce inseamna omenia respectul si bunul simt sa fii sanatos si mereu cu zimbetul pe buze ca pina acum

 13. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare