1.884 locuri de muncă vacante în mai multe țări europene. Străinii caută muncitori în construcții, frizeri sau…ghizi caiac

Germania – 363 locuri de muncă: fierar – betonist, constructor componente din beton, constructor structuri din beton armat, șofer de autobuz, șofer camion, electrician, commis de rang, commis de cuisine, manipulant bagaje, faianțar, tehnician electronică- sisteme de comutație și control, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, instalator, tencuitor , lucrător în construcții din beton și beton armat, mecatronist vehicule, specialist CNC, zidar, constructor de acoperișuri, constructor structuri din metal, tâmplar, lucrător finisaje în construcții, personal în domeniul gastronomiei de sistem, cameristă /roomboy, mecanic precizie, lucrător în construcții, mecanic echipamente de prelucrare plastic și cauciuc, șef de tură, mecanic industrial, ospătar, bucătar, măcelar, personal curățenie, sudor, lăcătuș;
Marea Britanie – 340 locuri de muncă: muncitor industria piscicolă, curier liber profesionist, infirmier;
Olanda – 103 locuri de muncă: operator la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, culegător ardei, muncitor în grădinărit, muncitor în sera de flori, arboricultor, asistent manager;
Suedia – 46 locuri de muncă: mecanic mașini utilaje grele, operator CNC, culegător căpșuni;
Malta – 17 locuri de muncă: tehnician proces, instalator ELV;
Norvegia – 16 locuri de muncă: vopsitor auto/tehnician de reparații, tâmplar mobilă, frizer, ghid antrenor caiac, ghid caiac, vopsitor (lăcuitor) mobilă;
Slovacia – 13 locuri de muncă: sticlar, specialist în administrație;
Ungaria – 12 locuri de muncă: muncitor necalificat, agent vânzări, lăcătuș mecanic, manager vânzări;
Polonia – 10 locuri de muncă: zidar;
Slovenia – 2 locuri de muncă: șef administrare bază de date, inginer mecanic/energetician;
Danemarca – 1 loc de muncă: manager resurse umane.
Adauga un comentariu
Ultimele articole
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Despre schimbare, utopii și ipocrizie

Duminică, 18 mai, s-a încheiat un ciclu electoral prelungit, după anularea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024. A fost, fără îndoială, anul în care societatea românească a transmis cel mai clar semnal de respingere a partidelor tradiționale. Lipsa reformelor reale, corupția în expansiune, haosul economic și promovarea liderilor incompetenți au împins PSD și PNL către un minim istoric al încrederii publice. Să ratezi de două ori intrarea în turul al ... continuare »
DRUMUL DE LA DARABANI SPRE COTROCENI Simion câștigă, la limită, și turul doi

Pe 18 mai 2025, românii au fost chemați pentru a-și alege președintele, după ce în urma rezultatelor din 5 mai s-au calificat în turul doi Nicușor Dan (independent) și George Simion (AUR). Campania electorală a căpătat uneori forme absurde după ce candidatul AUR a participat doar la o dezbatere electorală cu contracandidatul său deși a promis că va merge la toate televiziunile. Prezența la vot în județele Moldovei a ... continuare »
VEZI cine a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale la Darabani

Pe 4 mai 2025, românii au fost chemați din nou la urne pentru a-și alege președintele, după ce alegerile din toamna anului 2024 au fost anulate. Campania electorală a fost una foarte tensionată și a căpătat uneori accente grotești. Aceasta poate fi una din explicațiile prezenței scăzute la urne, mai ales în județe altădată fruntașe. Prezența la vot în județele Moldovei a fost foarte redusă. La Botoșani s-au ... continuare »
Mențiune pentru Darabani la Olimpiada Națională de Istorie

În perioada 14-18 aprilie 2025, la Piatra Neamț a avut loc Olimpiada Națională de Istorie, care a reunit în orașul de sub Pietricica 350 de elevi și 49 de cadre didactice din toată țara. Școala dărăbăneană a fost din nou la înălțime, elevii întorcându-se acasă cu o mențiune și cu dorința de a continua să performeze.Marți, 15 aprilie, la Colegiul Național „Pentru Rareș” din Piatra Neamț era mare forfotă. Elevi din toată țară așteptau să dea ... continuare »
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Nu salvăm democrația votând mediocritatea

În ultimele patru luni, România a intrat într-un tumult electoral din care pare că nu mai are puterea să iasă. Cauzele sunt multe, unele punctuale, legate direct de situația geopolitică din regiune, altele mai profunde, ținând de modul în care am evoluat în ultimii 35 de ani ca societate, de respectul pe care l-am acordat educației, de relația complicată pe care o avem cu trecutul comunist. Democrația noastră firavă este mai amenințată ca oricând în ... continuare »


Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!