Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dupa „...unde-i damb punem pamant, unde-i groapa punem apa”, Tirniceru lauda acum MAREA ASFALTARE FOTO

Consilierul independent Dan Tîrniceru Ifrim a fost sceptic în momentul în care primarul Corneliu Aroşoaie a prezentat pentru prima dată proiectul CNADNR de asfaltare a DN 29A care traversează oraşul Darabani, însă la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local, Tîrniceru i-a mulţumit public edilului şef pentru că imaginea oraşului de pe malul Prutului s-a schimbat în bine după ce principala arteră a urbei a fost asfaltată.
„Bănuiesc că n-o să fie asfaltarea aia: unde-i dâmb punem pământ, unde-i groapă punem apă” afirma Dan Tîrniceru Ifrim la şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna martie a.c. Atitudinea alesului local s-a schimbat radical la finele lunii septembrie, după ce Andrei Budianu, inspectorul Biroului Achiziţii publice şi Implementare Proiecte-Programe din cadrul Primăriei Darabani a prezentat indicatorii tehnico-economici ai lucrării de modernizare a infrastructurii din centrul oraşului Darabani. Astfel, în urbea de pe malul Prutului s-au creat 117 locuri de parcare, suprafaţa carosabilă s-a extins cu 1020 mp, s-au montat 1450 metri liniari de borduri noi şi s-au făcut 2 guri de scurgere, conform raportului inspectorului Budeanu. „Ţin să mulţumesc pe această cale primarului Aroşoaie pentru asfaltarea oraşului Darabani. S-a schimbat un pic imaginea oraşului...Am o întrebare: Unde-s alea două guri de scurgere că eu nu le-am văzut, poate le-au astupat cei care au asfaltat?” a spus Tîrniceru, consilierul independent precizând că ar fi fost nevoie de o gură de scurgere şi în parcarea din faţa celor două market-uri din centrul oraşului.
„Injecţii” Tîrmiceru vs. Aroşoaie: „Hai să nu confundăm a injecta cu a lovi sub centură”

Corneliu Aroşoaie a replicat că în realitate sunt 4 guri de scurgere, iar proiectul lucrării a fost realizat de o firmă de renume în domeniu. Edilul şef al oraşului Darabani a spus că asfaltarea oraşului este rezultatul efortului conjugat al administraţiei publice locale şi parlamentarilor USL. Tîrniceru şi Aroşoaie s-au gratulat reciproc. „Este o ambiţie care este înspre bine, chiar dacă mai este câte un consilier ca mine care injectează” a afirmat Dan Tîrniceru Ifrim. „Hai să nu confundăm a injecta cu a lovi sub centură...Nu este meritul numai al meu, este al conducerii Primăriei, d-voastră aţi aprobat lucrarea, este meritul d-lui Mihăilescu, al d-lui Şoptică, al d-lui Andrei (n.r-Dolineaschi). Noi am beneficiat prin conjunctura d-lui Mihăilescu de acest covor asfaltic care s-a făcut, iar proiectul aparţine CNADNR. Că sunt mici scăpări, nu este nici o problemă...Au trecut vremurile când se făceau măsurătorile din birou, când se completau titluri de proprietate la crâşmă. Orice se face se face în baza unor măsurători, a unor selecţii de oferte, pentru că nimeni nu are chef să dea cu subsemnatul în faţa Curţii de Conturi” a precizat Corneliu Aroşoaie. Profitând şi de faptul că şedinţa aleşilor de joi, 26 septembrie, a început cu câteva minute de întârziere, edilul şef a inspectat asfaltarea parcărilor din faţa Primăriei, unde lucrau muncitorii coordonaţi de ing. Constantin Irimia (foto jos).



Citiţi pe aceeaşi temă:
Arosoaie anunta MAREA ASFALTARE. Tirniceru: „Banuiesc ca n-o sa fie...: unde-i damb punem pamant, unde-i groapa punem apa”
Sedinta de Consiliu Local cu “bobarnace” intre Dan Tirniceru Ifrim si Corneliu Arosoaie
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”