Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Unde sunt cei care nu mai sunt… susținătorii lui Grindeanu?

În contextul protestelor de la începutul anului, în general, parlamentarii puterii și-au pus pe profilurile de Facebook, imagini sau bannere cu mesaje de susținere a Guvernului Grindeanu. Spuneau ei atunci că, în acel context, în care forțele oculte voiau să distrugă România pură, era de datoria lor să facă zid în jurul omului ales să pună în aplicare programul de guvernare. Cu toții susțineau și înșirau tot felul de cifre, de la creșteri butaforice de salarii, la construcții magice de grădinițe. Apropo de grădinițe, nu fac obiectul textului de astăzi, dar după evaluarea miniștrilor, am dori să știm măcar câte temelii s-au turnat.
Toți pesediștii botoșăneni, încercau să convingă poporul să lase guvernul în pace, să-și vadă de guvernare, unii chiar și la telefon încercau să ne convingă de faptul că Soroș este peste tot și vrea să distrugă țara. Nici nu îndrăzneai să întrebi pe vreo unul unde se află Botoșaniul în programul de guvernare sau în listele de investiții majore, că te și bănuiau că vrei să dai jos guvernul. Cu o infatuare vecină cu nesimțirea, parlamentarii proveniți din învățământ mai ales, din Botoșani și nu doar, lansau tot felul de promisiuni ditirambice, se ipostaziau într-un fel de vindecători ai marilor răni sociale, în singurii apărători ai dascălilor, aproape că îți pierdeai răbdare și îți doreai să ajungi în viitor, să vezi noua epocă de aur.
Oamenii le-au înțeles până la urmă disperarea și i-au lăsat în pace să-și aplice programul de guvernare. Piesa principală a acestui manifest al partidului... a fost legea salarizării, de mult gândită, rapid schimbată în comisii, peste noapte modificată și intenționat molestată pentru ca, unele categorii sociale să depindă exclusiv de șefii lor, care prin natura funcției sunt numiți politic. Legea acesta mult trâmbițată a produs mai multe convulsii sociale decât a liniștit. O lege unitară ar trebui, cel puțin teoretic, și dacă este gândită și creată de oameni de bună credință și profesioniști, nu de către DUBLUȚE, să aducă o anumită liniște în societate. În realitate, partidul care teoretic ar trebui să se bazeze pe sindicate, care a promis creșteri spectaculoase la medici și profesori s-a trezit contest chiar de către aceste categorii socio-profesionale. În fond, prima grijă a puterii a fost să-și fidelizeze liderii din teritoriu, acolo au și fost primele creșterii salariale semnificative. Iar a doua grijă a fost ca, din prea mare iubire pentru aleși, profesorii să mai fie lăsați puțin deoparte, oricum au prea multe vacanțe, vorba lui Tăriceanu, și să se crească salariile parlamentarilor.
Da, acolo era problema, la oamenii care pot să cheltuie lunar, fără să justifice, o sumă mai mare decât salariul unui profesor gradul I cu 30 de ani de experiență. Dascălii, acești anonimi ai unui sistem abandonat, au fost lăsați la urmă, pentru că, tot felul de secretari și secretare, plagiatori, impostori, oameni care și-au creat academii și universități fantomă, ajunși pe fotolii de parlamentari, de care țin și cu dinții și cu unghiile, și-au mărit propriile lefuri.
Unde sunt acum susținătorii lui Grindeanu, unde este doamna Huncă, de ce nu vine să le explice foștilor ei colegi motivația pentru care ea și-a mărit salariul de parlamentar iar ceilalți trebuie să mai aștepte? De ce nu umblă prin județ să explice de ce taberele școlare nu sunt renovate iar copiilor din sate li se interzice dreptul de a fi scoși odată pe an din mediu lor, în timp ce parlamentarii pot să cheltuie peste 5 000 de lei fără să aducă o chitanță? Unde sunt ceilalți, Federovici, Trufin sau Ciofu? De ce pentru demnitari sunt bani, dar pentru ambulanțe nu? De ce nu au distribuit știrea cu aprobarea legii salarizării pe paginile lor de facebook? Le era frică că îi va întreba lumea de ce nu își respectă promisiunile? De ce în iarnă repetau la infinit niște cifre; pentru ca ulterior să nu să se țină de cuvânt? Au uitat astăzi de susținerea lui Grindeanu, le-a spus șeful că trebuie să plece, și au aprobat? Unde sunt cei care nu mai sunt? Unde sunt susținătorii lui Grindeanu? Vreau să-i văd, să aibă curaj, să iasă în față, să bifeze obiectele îndeplinite: drumul Botoșani-Târgu Frumos, drumul Rădăuți Prut-Manoleasa, Teatrul Național „Mihai Eminescu”etc. Oare ce vor distribui zilele acestea parlamentarii botoșăneni: manifeste cu mesajul „Susțin trântirea guvernului Grindeanu”? (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”