PASTILA LUI BOBI Trista filiera a votului meu...

Sincer vă mărturisesc ... Îmi vine greu să mai cred în politic.”Atâta pagubă!” Ar spune un ales de-al nostru. “De ce ?“... Ar întreba unul din afară. Şi răspunsul nu se lasă aşteptat...Va curge multă apă pe Prut până când oamenii îşi vor recăpăta încrederea în aleşi: oameni selectaţi prin procesul electoral să creeze mecanisme capabile să dinamizeze naţiunea, să capete valenţe normale. Deziluzia unei naţiuni care se zbate în sărăcie şi nesiguranţă capătă conotaţii deosebite prin faptul că doar această criză economică a oprit “umflarea balonului de săpun” de către aleşii noştri, prin descoperirea prăpăstiei din imediata vecinătate. Vă rog, cu această ocazie, să nu vă lăsaţi influenţaţi de mine. Fiţi optimişti şi nu cedaţi îndoielilor!
În conceperea acestui articol plec de la drumul votului meu în procesul tehnologic politic către “Palatul De Cleştar Unde Nu Se Întâmplă Nimic Normal”. Munca grea a obţinerii voturilor începe de jos. Aici se munceşte pentru convingerea oamenilor. Aici există dăruire către ceva. Efervescenţa momentului este întreţinută de spectacole, cadouri , strângeri de mână, critici, dueluri, interviuri, promisiuni, excursii... Eforturi lăudabile, dar de scurtă durată....Vine apoi momentul în care electoratul muşcă din “mărul” oferit de toţi producătorii veniţi la “Bazarul Politic”! Unii muşcă mai mult, alţii mai puţin, o parte riscă să rămână cu mărul în gât. Cei care au avut mărul cel mai de soi câştigă! Din acest moment încep adevăratele probleme. Votul meu intră în “Palatul De Cleştar Unde Nu Se Întâmplă Nimic Normal”. Palat al capetelor înţelepte, al strategilor, ideologilor care se ridică, se scutură, şi începe cearta! O ceartă interminabilă! O ceartă de 21 de ani!... Motivul? “CINE SĂ CONDUCĂ MAI BINE ŢARA?”
În acel moment votul meu nu mai însemnă nimic. Nici nu mai am de ales. Este o altă etapă în procesul de producţie. “Dă-te la o parte!”, “Nu e treaba ta!” Nici nu mai prezintă vreo importanţă. Dacă cumva am ghinionul să fiu şi în opoziţie, am încurcat-o. De ce am muşcat din alt măr? Posibile consecinţe... austeritate maximă..Dietă... aşteaptă din nou ca merele să se coacă!... După atâtea încercări, mă întreb unde tot greşesc şi de ce devin din ce în ce mai sceptic? Nu prea îmi mai vine să muşc din mere de ocazie. Să mă duc la următoarele alegeri să-mi cumpăr eu nişte mere, din banii mei. Aş avea ocazia să le aleg pe cele cu adevărat bune! (text: Mihai Rusu, foto: ProTV )
10:38 pm Sambata, 23 Iulie, 2011
Adauga un comentariu
Ultimele articole
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Despre schimbare, utopii și ipocrizie

Duminică, 18 mai, s-a încheiat un ciclu electoral prelungit, după anularea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024. A fost, fără îndoială, anul în care societatea românească a transmis cel mai clar semnal de respingere a partidelor tradiționale. Lipsa reformelor reale, corupția în expansiune, haosul economic și promovarea liderilor incompetenți au împins PSD și PNL către un minim istoric al încrederii publice. Să ratezi de două ori intrarea în turul al ... continuare »
DRUMUL DE LA DARABANI SPRE COTROCENI Simion câștigă, la limită, și turul doi

Pe 18 mai 2025, românii au fost chemați pentru a-și alege președintele, după ce în urma rezultatelor din 5 mai s-au calificat în turul doi Nicușor Dan (independent) și George Simion (AUR). Campania electorală a căpătat uneori forme absurde după ce candidatul AUR a participat doar la o dezbatere electorală cu contracandidatul său deși a promis că va merge la toate televiziunile. Prezența la vot în județele Moldovei a ... continuare »
VEZI cine a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale la Darabani

Pe 4 mai 2025, românii au fost chemați din nou la urne pentru a-și alege președintele, după ce alegerile din toamna anului 2024 au fost anulate. Campania electorală a fost una foarte tensionată și a căpătat uneori accente grotești. Aceasta poate fi una din explicațiile prezenței scăzute la urne, mai ales în județe altădată fruntașe. Prezența la vot în județele Moldovei a fost foarte redusă. La Botoșani s-au ... continuare »
Mențiune pentru Darabani la Olimpiada Națională de Istorie

În perioada 14-18 aprilie 2025, la Piatra Neamț a avut loc Olimpiada Națională de Istorie, care a reunit în orașul de sub Pietricica 350 de elevi și 49 de cadre didactice din toată țara. Școala dărăbăneană a fost din nou la înălțime, elevii întorcându-se acasă cu o mențiune și cu dorința de a continua să performeze.Marți, 15 aprilie, la Colegiul Național „Pentru Rareș” din Piatra Neamț era mare forfotă. Elevi din toată țară așteptau să dea ... continuare »
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Nu salvăm democrația votând mediocritatea

În ultimele patru luni, România a intrat într-un tumult electoral din care pare că nu mai are puterea să iasă. Cauzele sunt multe, unele punctuale, legate direct de situația geopolitică din regiune, altele mai profunde, ținând de modul în care am evoluat în ultimii 35 de ani ca societate, de respectul pe care l-am acordat educației, de relația complicată pe care o avem cu trecutul comunist. Democrația noastră firavă este mai amenințată ca oricând în ... continuare »


Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!