Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Până unde poate merge ipocrizia

Este clar pentru toată lumea că actuala guvernare este un eșec. În cei trei ani și câteva luni am fost martorii unei propagande continue. Nimic concret, nimic de durată. În schimb, ultima ședință de Consiliu Local ne-a arătat că pot foarte ușor să dărâme. Nu credeam că vom primi de la „lupii tineri” din PSD o așa „lecție” de ipocrizie lipsită de scrupule. Recunosc faptul că nu i-am crezut în stare de așa ceva. Chiar trebuie să ai curaj, și să fii suficient de tulbure cognitiv încât să crezi că vei fi director de școală o veșnicie, și în consecință să tragi sfori pentru a-ți crește „moșia”. După ce am văzut ce s-a întâmplat în ședința Consiliului Local din 30 iulie, ținută într-o anexă a Primăriei, nu pot să nu mă întreb: Ce trebuie să faci pentru partid și până unde poate merge obediența, încât să primești drept răsplată un corp de clădire cu tot cu elevi și cadre didactice de la o altă școală? Și până unde poate merge obrăznicia încât să te uiți în ochii colegilor tăi de breaslă și de generație, și să le spui că o parte din școala lor o să intre sub administrația ta pentru că așa vrei tu și partidul tău?
Aceste situații ne duc cu gândul spre epoci de mult apuse în care partidul și Comitetul Central decideau cine, ce, și unde. Nu mai contează faptul că părinții au optat pentru o instituție de învățământ, nu mai contează tradiția liceului de a avea clase primare, și nici măcar faptul că acel corp de clădire a fost primul sediu al liceului. Partidul a decis ca toate acestea să fie mutate administrativ către o altă instituție de învățământ locală, până la urmă știu ei mai bine acolo sus ce este benefic pentru popor. Ceilalți nu contează atâta timp cât unii tineri pesedici sunt flămânzi, iar pentru a sta câteva luni într-o funcție de șef sunt în stare să devoreze instituții.
În final, poziția primarului Corneliu Aroşoaie a fost una normală, după ce a încercat să se impună prin subterfugii birocratice. Totuși, la fel de normal era ca acest circ să fie evitat iar copiii să rămână cu tot cu învățători și săli de clasă la școala la care și-au dorit să învețe. Opoziția vehementă a cadrelor didactice de la Liceul „Dimitrie Cantemir” arată că totuși în Darabani mai sunt oameni care au forța și curajul de a se opune impertinenței. Cel mai probabil, dărăbănenii s-ar fi așteptat ca administrația locală, în ședința din iulie, să-i felicite public pentru rezultatele de la Bacalaureat, inclusiv pentru singurul zece din județ, nu să le ia elevii, învăţătorii și o parte din școală. (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”