Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sfinţirea Mănăstirii Eşanca, „mireasă a lui Dumnezeu, podoabă a Împărăţiei Cerurilor” GALERIE FOTO & VIDEO


În Ziua aflării moaştelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, a avut loc sfinţirea Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Eşanca, lăcaş sfânt ctitorit de Serafim Grigoraş, fiu al satului Eşanca, în prezent protosinghel la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. La slujba oficiată de cinci ierarhi plus diaconi şi preoţi au luat parte şi reprezentanţi ai clasei politice precum primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, prefectul Costică Macaleţi, senatoarea Doina Federovici sau directorii Costel Lupaşcu şi Marius Budăi plus preşedintele PNL Darabani, Liviu Hrimiuc.

Puhoi de lume la slujba de sfinţire a Mănăstirii de la Eşanca, în ciuda vremii caniculare de duminică. În jurul orelor 10:00, maşinile parcate se întindeau pe aproximativ un kilometru de drum prăfuit din Eşanca. Totul a decurs conform planului: ierarhii au fost întâmpinaţi la 8:15 şi au fost cinci la număr, nu patru: IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, PS Macarie, episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord, PS Varlaam Ploieşteanul, vicar patriarhal, Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor şi PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului care au oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului monahal.

Sfânta Liturghie a debutat cu o rugăciune de dezlegare, citită de IPS Teofan care a hirotonit şi un tânăr preot. „Aceasta este ziua în care Dumnezeu a binecuvântat lucrarea săvârşită în această sfântă mănăstire din acest binecuvântat loc…Mănăstirea este locul în care prin slujbele de zi şi de noapte se încearcă alungarea puterilor întunericului din mănăstire şi din lume…Mănăstirea este locul libertăţii într-u dreptate, pace şi iubire…Mănăstirea este locul în care se află rezervele ascunse de credinţă ale lui Dumnezeu…Mănăstirea este locul în care oamenii încearcă să se alipească de cer.., în opoziţie cu ceea ce se întâmplă în general în lume, unde oamenii se despart de cer şi se golesc de duh”  a spus IPS Teofan în cuvântul său.





„Suntem în mijlocul unei opere spirituale care însumează peste 15 ani de muncă jertfelnică” le-a transmis credincioşilor protosinghelul Serafim Grigoraş, unul dintre ctitorii mănăstirii, care a enumerat obstacolele pe care le-a întâmpinat în construirea lăcaşului sfânt şi a mulţumit celor care au contribuit la această mare realizare. Serafim Grigoraş a primit de la IPS Teofan, Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei în semn de gratitudine şi pentru „încurajare, ca să devină acest loc mireasă a lui Dumnezeu, podoabă a Împărăţiei Cerurilor”, a afirmat Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Maica stareţă Petronia Ilaş a primit şi ea o cruce „frumoasă şi grea” şi o distincţie de vrednicie, fiindu-i conferit rangul de stavroforă.

Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei a ajuns şi la foştii preoţi parohi de la Eşanca, Dumitru Avîrvărei, Vlad Drob şi Claudiu Ghebac. IPS Teofan a avut dificultăţi în a pronunţa numele preotului paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” din Darabani, Dumitru Avîrvărei glumind cu mitropolitul, în momentul în care a spus mai explicit numele său: „A lu’ Vîrvara”. În final, cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească şi la un spectacol folcloric organizat în curtea şcolii din Eşanca. Oamenii uitaseră şi de mâncare şi de apă pentru că erau aproape de Dumnezeu. (Lucian BĂLĂUCĂ)

VIDEO



Click pe prima fotografie pentru a viziona 70 de imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieCostică MacaleţiCostel LupascuLiviu HrimiucPS Calinic BotosaneanulIPS TeofanDoina FederoviciMarius BudaiManastirea EsancaSerafim GrigorasPS MacariePS Varlaam PloiesteanulPS Ioachim Bacauanul
11:54 pm Duminica, 19 Iulie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare