Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dărăbănean inclus în topul inovatorilor europeni ai anului

Google a anunţat publicarea listei celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, în cadrul celei de a III-a ediții a proiectului New Europe 100 (NE100). România are zece nominalizări în acest an. Domeniile în care s-au remarcat reprezentanții României sunt diverse: de la educație și advertising, inginerie, administrație publică sau securitate, scriu cei de la start-up.ro. Alături de un consilier al primului-ministru al României şi un secretar de stat, se află şi Andrei Avădănei, originar din Darabani, cel care la 23 de ani a apărut şi în paginile Forbes România.
NEWEUROPE 100 este o platformă care își propune promovarea inovării și dezvoltării în Europa de Est. Programul este susținut Res Publica, Google, International Visegrad Fund si Financial Times. Programul își propune să evidențieze persoanele care s-au remarcat dezvoltând programe cu impact major în societate. De asemenea, NE100 se dorește a fi un loc de întâlnire a ideilor cu inițiativa. Anual, cei de la NE100 publică o listă de o sută de persoane din Europa Centrală şi de Est care s-au remarcat prin activitatea lor. Anul acesta, pe listă se află și zece români, printre care şi dărăbăneanul Andrei Avădănei. „Nominalizarea a fost o surpriză neaşteptată, mai ales că s-a suprapus aproape perfect cu finalul conferinţei. (n.r.-DefCamp). Mă bucur şi e o onoare să mă aflu în acelaşi clasament cu aceste persoane speciale, ce construiesc proiecte care ajung să contribuie major în diverse industrii. Mai mult, nominalizarea vine şi ca o confirmare a importanţei şi deschiderii pentru inovaţie în domeniul securităţii cibernetice” a declarat pentru Darabaneni.ro, Andrei Avădănei.
„DefCamp e practic ca un ring”

Deși foarte tânăr, Andrei este deja un nume cunoscut pentru cei din domeniul IT. Apreciat ca unul dintre cei mai buni specialiști în securitate cibernetică, dărăbăneanul este director general al Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR). Acestă organizație non-guvernamentală organizează anual cea mai mare conferință de securitate cibernetică şi hacking din Europa Centrală şi de Est, DefCamp. În 2015 Andrei Avădănei împreună cu Alexandru Andrei au lansat RO Hacked, un registru al atacurilor cibernetice din România. CV-ul său este unul impresionant, dacă ne gândim că are peste 60 de participări la concursuri naționale și internaționale de algoritmi și dezvoltare produse software. Includerea sa pe lista celor mai importanți inovatori din Europa de Est în anul 2016 se datorează activității sale în domeniul promovării securității cibernetice. Andrei ne-a explicat: „DefCamp a început în 2011 ca un eveniment între pasionaţi de securitate IT & hacking, iar anul acesta a adunat în Bucureşti peste 1100 de participanţi din aproape 40 de ţări de pe toate continentele. E practic ca un ring. Pe de o parte există specialiştii ce încearcă să vina cu soluţii la probleme şi ameninţări cibernetice de actualitate, pe partea cealaltă există tineri şi specialisti ce îşi îmbunătăţesc cunoştintele în domeniul securităţii cibernetice ofensive şi ajung să identifice noi abordări pentru a evita măsurile de securitate”
Lista românilor nominalizaţi pe lista NE100 2016:
Andrei Avădănei (Darabani/Botoşani) – CEO Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR) – Andrei este unul dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică și IT din România. CCSIR, ONG-uul al cărui președinte este organizează cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est, DefCamp.
Andrei Dunca – fondator LiveRail: Andrei a fondat LiveRail, o platformă de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari.
Dumitru Popescu – CEO și fondator ARCA Space Corporation: Compania a dezvoltat ArcaBoard, o mașină electrică zburătoare, disponibilă pentru achiziționare. ArcaBoard a fost lansată în decembrie 2015.
Andras Lenard, Attila Bustya – co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce oferă servicii de monitorizare și securitate cu ajutorul dronelor.
Raul Popa – co-fondator și CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană.
Dan Nechita – consilier al primului-ministru al României – Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platformă guvernamentală dezvoltată împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei
Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) – fondatori Clepsisoft CyberFog – Clepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajută protecția unei organizații prin crearea a mii de computere și servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potențiale atacuri.
Roxana Rugină – fondator fundația Simplon România – Fundația oferă tinerilor cursuri de programare și pregătire pentru a deveni dezvoltatori de software. Din 2014, Simplo România a organizat peste 40 de evenimente, cu aproape 2000 de participanți.
Andreea Hanganu – co-fondator Institute for Digital Government (IDG) – IDG este o organizație românească a cărei obiectiv principal este modernizarea instituțiilor publice și non-profit din România prin dezvoltarea comunicării digitale.
Radu Puchiu – secretar de stat în guvernul României – Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile constante de a aduce administrația din România mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale și tehnologiei – parteneriate, internship-uri, etc.
„Vrem să prezentăm oameni întreprinzători din Europa Centrală și de Est, a căror povești inspiră, sunt pline de creativitate și implicare socială. Regiunea noastră poate fi mândră de ai săi dezvoltatori, întreprinzători, oameni de știință sau cultură. Ei reprezintă forța motrică a inovației și viitorului”, a declarat Wojciech Przybylski, președintele fundației Res Publica, inițiatorul proiectului, conform start-up.ro.(foto: facebook Andrei Avădănei)
Citiţi pe aceeaşi temă: Un dărăbănean supranumit „hackerul alb” uimeşte lumea IT-ului
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”