Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dărăbănean inclus în topul inovatorilor europeni ai anului



Google a anunţat publicarea listei celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, în cadrul celei de a III-a ediții a proiectului New Europe 100 (NE100). România are zece nominalizări în acest an. Domeniile în care s-au remarcat reprezentanții României sunt diverse: de la educație și advertising, inginerie, administrație publică sau securitate, scriu cei de la start-up.ro. Alături de un consilier al primului-ministru al României şi un secretar de stat, se află şi Andrei Avădănei, originar din Darabani, cel care la 23 de ani a apărut şi în paginile Forbes România.

NEWEUROPE 100 este o platformă care își propune promovarea inovării și dezvoltării în Europa de Est. Programul este susținut Res Publica, Google, International Visegrad Fund si Financial Times. Programul își propune să evidențieze persoanele care s-au remarcat dezvoltând programe cu impact major în societate. De asemenea, NE100 se dorește a fi un loc de întâlnire a ideilor cu inițiativa. Anual, cei de la NE100 publică o listă de o sută de persoane din Europa Centrală şi de Est care s-au remarcat prin activitatea lor. Anul acesta, pe listă se află și zece români, printre care şi dărăbăneanul Andrei Avădănei. „Nominalizarea a fost o surpriză neaşteptată, mai ales că s-a suprapus aproape perfect cu finalul conferinţei. (n.r.-DefCamp). Mă bucur şi e o onoare să mă aflu în acelaşi clasament cu aceste persoane speciale, ce construiesc proiecte care ajung să contribuie major în diverse industrii. Mai mult, nominalizarea vine şi ca o confirmare a importanţei şi deschiderii pentru inovaţie în domeniul securităţii cibernetice” a declarat pentru Darabaneni.ro, Andrei Avădănei.

„DefCamp e practic ca un ring”
 


Deși foarte tânăr, Andrei este deja un nume cunoscut pentru cei din domeniul IT. Apreciat ca unul dintre cei mai buni specialiști în securitate cibernetică, dărăbăneanul este director general al Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR). Acestă organizație non-guvernamentală organizează anual cea mai mare conferință de securitate cibernetică şi hacking din Europa Centrală şi de Est, DefCamp. În 2015 Andrei Avădănei împreună cu Alexandru Andrei au lansat RO Hacked, un registru al atacurilor cibernetice din România. CV-ul său este unul impresionant, dacă ne gândim că are peste 60 de participări la concursuri naționale și internaționale de algoritmi și dezvoltare produse software. Includerea sa pe lista celor mai importanți inovatori din Europa de Est în anul 2016 se datorează activității sale în domeniul promovării securității cibernetice. Andrei ne-a explicat: „DefCamp a început în 2011 ca un eveniment între pasionaţi de securitate IT & hacking, iar anul acesta a adunat în Bucureşti peste 1100 de participanţi din aproape 40 de ţări de pe toate continentele. E practic ca un ring. Pe de o parte există specialiştii ce încearcă să vina cu soluţii la probleme şi ameninţări cibernetice de actualitate, pe partea cealaltă există tineri şi specialisti ce îşi îmbunătăţesc cunoştintele în domeniul securităţii cibernetice ofensive şi ajung să identifice noi abordări pentru a evita măsurile de securitate”



Lista românilor nominalizaţi pe lista NE100 2016:

Andrei Avădănei (Darabani/Botoşani) – CEO Bit Sentinel Security și președintele ONG-ului Cyber Security Research Center from Romania (CCSIR) – Andrei este unul dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică și IT din România. CCSIR, ONG-uul al cărui președinte este organizează cea mai mare conferință de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est, DefCamp.

Andrei Dunca – fondator LiveRail: Andrei a fondat LiveRail, o platformă de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari.

Dumitru Popescu – CEO și fondator ARCA Space Corporation: Compania a dezvoltat ArcaBoard, o mașină electrică zburătoare, disponibilă pentru achiziționare. ArcaBoard a fost lansată în decembrie 2015.

Andras Lenard, Attila Bustya – co-fondatori Spider Drone Security: Spider Drone Security este o companie ce oferă servicii de monitorizare și securitate cu ajutorul dronelor.

Raul Popa – co-fondator și CEO TypingDNA: TypingDNA este un start-up care dezvoltă tehnologii de securitate cibernetică bazate pe tiparul de utilizare a tastaturii de către fiecare persoană.

Dan Nechita – consilier al primului-ministru al României – Dan Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, o platformă guvernamentală dezvoltată împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei

Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol (PL) – fondatori Clepsisoft CyberFog – Clepsisoft CyberFog este o companie de „ethical hacking”, care ajută protecția unei organizații prin crearea a mii de computere și servicii false, ascunzând astfel echipamentele reale de potențiale atacuri.

Roxana Rugină – fondator fundația Simplon România – Fundația oferă tinerilor cursuri de programare și pregătire pentru a deveni dezvoltatori de software. Din 2014, Simplo România a organizat peste 40 de evenimente, cu aproape 2000 de participanți.

Andreea Hanganu – co-fondator Institute for Digital Government (IDG) – IDG este o organizație românească a cărei obiectiv principal este modernizarea instituțiilor publice și non-profit din România prin dezvoltarea comunicării digitale.
Radu Puchiu – secretar de stat în guvernul României – Radu Puchiu a fost nominalizat pentru eforturile constante de a aduce administrația din România mai aproape de oameni, cu ajutorul lumii digitale și tehnologiei – parteneriate, internship-uri, etc.

„Vrem să prezentăm oameni întreprinzători din Europa Centrală și de Est, a căror povești inspiră, sunt pline de creativitate și implicare socială. Regiunea noastră poate fi mândră de ai săi dezvoltatori, întreprinzători, oameni de știință sau cultură. Ei reprezintă forța motrică a inovației și viitorului”, a declarat Wojciech Przybylski, președintele fundației Res Publica, inițiatorul proiectului, conform start-up.ro.(foto: facebook Andrei Avădănei)

Citiţi pe aceeaşi temă: Un dărăbănean supranumit „hackerul alb” uimeşte lumea IT-ului





Te-ar mai putea interesa si:  Andrei AvadaneiRes PublicaNE100
10:15 am Vineri, 18 Noiembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare