Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Academicianul Mihai Cimpoi a devenit cetăţean de onoare al comunei Păltiniş



După comuna Mihai Eminescu și municipiul Botoșani, a venit rândul unei alte localități botoșănene să acorde onorantul titlu de Cetățean de Onoare academicianului basarabean Mihai Cimpoi. Drept pentru care la Căminul Cultural al comunei Păltiniș, comună condusă de primarul Costel Romanescu, a fost mare sărbătoare în ziua de sâmbătă 26 septembrie.

Așa cum reiese și din expunerea de motive a primarului Costel Romanescu anexată la Hotărârea Consiliului Local al comunei Păltiniș, „Văzând invitaţia Fundaţiei Nicoară Botoşani, reprezentată de preşedintele Ştefan Dodiţă, în colaborare cu Fundaţia Culturală Literatura şi Arta Chişinău, reprezentată de preşedintele Nicolae Dabija, prin care se artă buna colaborare şi prietenie dintre instituţiile de educaţie şi cultură din judeţul Botoşani şi cele similare din Republica Moldova…, propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare domnului academician Mihai Cimpoi”.

Iar în deschiderea manifestării de pe 26 septembrie, consilierii locali din comuna Păltiniş au acordat titlul menţionat distinsului om de cultură din Republica Moldova ale cărui rădăcini se trag din zona Păltinişului. Pentru că Ilie Cimpoi, tatăl academicianului, este născut în satul Cuzlău din comuna Păltiniş.

Invitaţi de onoare ai sărbătorii au fost, printre alţii, poeta şi scriitoarea botoșăneană Lucia Olaru Nenati, o mai veche cunoştinţă a academicianului care a prezentat un laudatio, profesorul Dănuţ Huţu, directorul Direcţiei de Cultură a judeţului Botoşani, Ştefan Dodiţă, iniţiatorul proiectului, şi alţii. Printre numeroasele titluri şi distincţii primite de-a lungul vremii, în palmaresul basarabeanului Mihai Cimpoi, cunoscut şi ca un reputat eminescolog, se numără: membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Organizaţiei Mondiale a Scriitorilor PEN, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, membru de onoare a Academiei Române.





Festivitatea comunităţii din Păltiniş a fost întregită de un superb spectacol susţinut de elevii Şcolii Generale „Doctor Partenie Ciopron”, eveniment care a cuprins recitarea de cântece şi poezii aparţinând regretaţilor: Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Grigore Vieru, Adrian Păunescu. Susținut sub genericul „Aducem Basarabia acasă!”, spectacolul a scos în evidenţă clipele tragice prin care a trecut şi încă mai trece această parte de pământ românesc.

La final, cu generozitatea-i cunoscută, Mihai Cimpoi a donat Bibliotecii din Păltiniş câteva dintre lucrările sale de referinţă, a acordat autografe şi a promis o revenire pe locurile natale ale tatălui său. (Gabriel BALAŞA)


sursa: BTOnline
VEZI AICI cine este Mihai Cimpoi, conform Wikipedia



Te-ar mai putea interesa si:  Costel Romanescucomuna PaltinisScoala Generala „Doctor Partenie Ciopron”Mihai Cimpoiacademician Mihai Cimpoi
11:56 pm , 27 Septembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare