Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Leon Dănăilă: ”Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria...Virusul nu va dispărea niciodată”

Vineri, 01 Mai, 2020

Într-o bună zi, regele David, învingătorul uriașului Goliat, a chemat bijutierul și i-a poruncit: Ai trei zile să îmi faci un inel, dar când mă voi uita la el, dacă sunt trist să devin vesel, iar sunt vesel să mă întristez. Dar dacă nu îmi împlinești dorința o să plătești cu viața. Bietul bijutier a plecat supărat. Ce să facă? Trecând prin curțile împărătești a întâlnit un copilandru care nu era altul decât Solomon, chiar fiul regelui David. ...  continuare »

Fara comentarii »

IPS Teofan, în scrisoarea pastorală: ”Trecem printr-un moment de cernere… Creștinul adevărat este om al Învierii”

Duminica, 19 Aprilie, 2020

Dumnezeu să ne îmbrățișeze pe toți cu iubirea Sa! El să ne ierte pentru tot păcatul, necredința, pentru toată micimea de suflet și pierderea cumpătului de care dăm adesea dovadă. Lumina Învierii lui Hristos să ne cuprindă pe toți în brațele Sale! Cuprinși de mângâierea și pacea acestei Lumini să mărturisim tuturor celor vii și celor plecați dintre noi că „Hristos a înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând, și celor din ...  continuare »

Fara comentarii »

Și polițiștii au împărțit Lumina Sfântă FOTO

Duminica, 19 Aprilie, 2020

Polițiștii botoșăneni au venit în sprijinul voluntarilor de la biserici și au dus Lumina Sfântă la centrele care nu au parohie proprie din Botoșani. Peste 350 de polițiști, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, au fost la datorie în Noaptea de Înviere pentru prevenirea si combaterea oricăror fapte care ar fi condus la tulburarea ordinii și liniștii publice.   ”Astfel, pe lângă activităț ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănenii primesc Lumina Sfântă acasă ”Paștele Domnului este izbăvirea de întristare”

Sambata, 18 Aprilie, 2020

Pentru a spori măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus, și dărăbănenii vor primi Lumina Sfântă acasă, ca urmare a acordului încheiat între Patriarhia Română și MAI. Acest lucru se va întâmpla între orele 20:00 și 24:00. Lumina Sfântă a ajuns joi la Darabani, fiind trimisă de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Câte 5 voluntari ai fiecărei parohii se vor deplasa în această seară pe la casele dărăbă ...  continuare »

Fara comentarii »

Ajută la achiziționarea unui ventilator pentru Spitalul ”Mavromati”! „Chemăm alături de noi companiile din Darabani și din județ...”

Miercuri, 15 Aprilie, 2020

După ce au donat material medicale pentru mai multe instituții din județul Botoșani, cei de la Zilele Nordului continua lupta împotriva COVID-19, asumându-și noi obiective. Dărăbănenii care organizează Festivalul Zilele Nordului au pus organizarea evenimentului între paranteze și și-au concentrat toate eforturile pentru a ajuta instituțiile din județul Botoșani în lupta cu noul coronavirus. Aceștia și-au propus să achiziționeze ...  continuare »

Fara comentarii »

În lupta împotriva coronavirusului a fost lansată platforma Moldova Solidară

Marti, 14 Aprilie, 2020

Moldova Solidara este o platformă online care integrează inițiativele societății civile, ale mediului de afaceri și ale administrațiilor publice locale din regiunea Moldovei, prin care se încearcă limitarea efectelor pandemiei de coronavirus. Dezvoltată de asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, din a cărei conducere face parte și istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu, Moldova Solidară adună într-un singur loc informații utile din toată regiunea pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Solidaritate și ipocrizie

Marti, 14 Aprilie, 2020

România, la fel ca întreaga lume, trece zilele acestea printr-un examen foarte greu. Dificultatea nu vine  de la proba în sine, ci de la faptul că trecem prin această încercare ca echipă. Iar ca în orice echipă, mereu există câte un jucător, doi sau mai mulți care trag echipa în jos. În cazul nostru, acești jucători sunt politicienii și pletora de funcționari cu poziții de conducere pe care ei i-au numit la șefia unor instituții cruciale în aceste ...  continuare »

Fara comentarii »

O firmă din Păltiniș donează produse lactate pentru personalul sanitar și pacienți ”Împreună putem câștiga această luptă!”

Marti, 07 Aprilie, 2020

De asemenea, conducerea General Suhardo s-a oferit să le ofere produsele lor și persoanelor aflate în carantină la Botoșani, dar răspunsul Prefecturii județului nu a venit, încă. ”Nu donăm cantități foarte mari, că nu putem nici noi, dar cât de cât să facem și noi ceva” a declarat pentru Darabaneni.ro, Neculai Bejinariu, care dorește să continue colaborarea cu Ștefan Mandachi, patronul Spartan, și după încheierea crizei provocate de coronavirus. ...  continuare »

Fara comentarii »

STAREA DE URGENȚĂ va fi prelungită. Măștile de protecție sunt acum OBLIGATORII

Luni, 06 Aprilie, 2020

- în mijloacele de transport în comun din județul Botoșani, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice, șantiere, gări, autogări etc) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului este OBLIGATORIE. (măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare). Aceste mijloace de protecție sunt menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi ...  continuare »

Fara comentarii »

VOLUNTARI împotriva Covid-19. Ajută-l pe Vasile să ajute! VIDEO

Duminica, 05 Aprilie, 2020

Vasile Postolachi nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un tânăr din Bajura (Darabani), profesor de religie, doctorand în teologie al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, care a inițiat și derulat numeroase campanii umanitare și culturale în zona de nord a județului Botoșani. În contextul stării de urgență și a restricțiilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, Vasile s-a oferit voluntar să ajute persoanele în ...  continuare »

Fara comentarii »

Asociația Nord lansează campania #7deAcasă

Miercuri, 01 Aprilie, 2020

Cu sprijinul partenerilor săi și a comunității sale, Asociația Nord și-a propus să strângă fonduri pentru achiziționarea de ventilatoare și de echipamente de protecție necesare în această perioadă. „Suntem în contact cu spitalele și autoritățile, dar și cu grupuri civice din toată țara, încercăm să ne sincronizăm eforturile cu ale celorlalte inițiative civice din Botoșani și ale autorităților. Alături de echipa Nord au venit și alți botoșăneni ...  continuare »

Fara comentarii »

Polițiștii de frontieră au donat sânge pentru botoșănenii aflați în suferință FOTO

Marti, 31 Martie, 2020

Deşi în această perioadă suntem concentaţi pe realizarea misiunilor specifice, am răspuns pozitiv la solicitarea Centrului Regional de Transfuzii Sangvine şi, timp de două zile, poliţiştii de frontieră au donat sânge. Şi cu acest prilej am dovedit că suntem alături de cetăţeni, şi mai ales de cei aflaţi în suferinţă. Poliţiştilor de frontieră nu le este teamă să doneze, ştiu că s-au luat măsuri de protecţie şi îi îndeamnă pe toţi să vină să ...  continuare »

Fara comentarii »

Ordonanța militară nr. 6 Municipiul Suceava și 8 comune în CARANTINĂ

Marti, 31 Martie, 2020

Consiliul Județean Suceava împreună cu primarii și consiliile locale din unitățile administrativ-teritoriale situate în zona de carantinare și zona de protecție vor lua măsuri de a asigura funcționarea serviciile de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice, precum și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la ...  continuare »

Fara comentarii »

Dacă ați văzut această persoană sau cunoașteți date despre ea, anunțați polițiștii sau sunați la 112!

Marti, 31 Martie, 2020

Motiv urmărire:  La data de 28.03.2020, orele 15:50, lucrătorii SPR 7 Darabani au fost sesizați telefonic prin S.N.U.A.U. 112 de către numita Chiriac Virginia, din sat Ghireni, com. Coțușca, jud. Botoșani, despre faptul că la data de 25.03.2020, orele 15:30, concubinul acesteia, Prodan Trăian, în vârsta de 60 ani, a plecat de la locuința comună și nu s-a mai întors, motiv pentru care a solicitat efectuarea de verificări pentru identificarea acestuia. ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI ce prevede noua ordonanță militară nr. 4 în contextul pandemiei de coronavirus

Duminica, 29 Martie, 2020

Pentru protejarea cetățenilor care locuiesc în zonele aglomerate, autoritățile locale vor monta, începând cu 31 martie, dispozitive cu soluții dezinfectante la intrarea în blocuri și vor dezinfecta scările de bloc și alte spații comune. Cei care încalcă regulile autoizolării vor intra în carantină, a căror costuri vor trebui să o suporte. Totodată, cei care ies din carantină înainte de expirarea celor 14 zile, vor fi reintroduși în carantină tot pe ...  continuare »

Fara comentarii »

ÎN AL 12-LEA CEAS Costel Lupașcu: ”Obligatoriu!!! Pensiile speciale trebuie tăiate imediat!’’

Duminica, 29 Martie, 2020

”Este momentul să facem ceva concret în ajutorul oamenilor, să acționăm! De aceea este obligatoriu ca pensiile speciale să fie tăiate imediat, iar banii economisiţi să meargă de urgență la sănătate! România trece prin momente destul de grele, atât din punct de vedere medical cât și economic, iar o astfel de măsură va veni în sprijinul bugetului statului. În această perioadă grea, NU mă voi opri și voi propune măsuri prin care vreau să îi ajutăm pe ...  continuare »

Fara comentarii »

ROMÂNIA STĂ ACASĂ VEZI ce prevede ordonanța militară 3. DESCARCĂ NOUL model de declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator pentru a ieși din casă

Marti, 24 Martie, 2020

În aceste condiții MAI a emis ordonanța militară nr. 3, în care se precizează că se interzice circulația tuturor persoanelor, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, deplasarea pentru asistență medicală, depasări pentru îngrijirea copilului sau asistența persoanelor bolnave, deplasări pentru sport în apropierea locuinței, deplasarea pentru donarea de sânge, ...  continuare »

Fara comentarii »

STAȚI ÎN CASĂ! Polițiștii transmit botoșănenilor principalele metode de prevenire a răspândirii Covid-19 VIDEO

Luni, 23 Martie, 2020

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier transmit începând din această săptămână mesaje prin intermediul cărora le amintesc cetățenilor principalele reguli pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 1. Respectați toate recomandările autorităților! 2. Stați în casă! 3. Ieșiți din locuință numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe! 4. Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră! anu ...  continuare »

Fara comentarii »

Primăria Darabani a desemnat persoanele care vor livra produse de bază la domiciliul celor aflați în autoizolare

Sambata, 21 Martie, 2020

Pentru sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, impus de evoluția infecției cu Covid-19, în vederea procurării de alimente, produse de igienă sau medicamente care nu necesită prescripție medicală, se va asigura livrarea la domiciliul solicitantului a produselor necesare, se precizează într-un comunicat al autorităților locale. Astfel, persoanele desemnate și numerele lor de telefon sunt: 1.    Barbacaru Mar ...  continuare »

Fara comentarii »

Istoria epidemiilor și conspirațiile care ne îmbolnăvesc mai tare „Să nu dăm mâna astăzi, ca să ne putem îmbrățișa mâine”

Vineri, 20 Martie, 2020

De-a lungul secolelor, aceste meleaguri au fost lovite de nenumărate ori de epidemii. La aceste molime s-au adăugat dezastre naturale sau războaie, situații limită pe care strămoșii noștri le-au depășit fără a avea infrastructura medicală de astăzi, paleta largă de medicamente sau mijloacele de informare de care beneficiem acum. Cu secole în urmă, oamenii se raportau la aceste molimi ca la niște pedepse divine, de fiecare dată imaginându-și că urmează ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare