Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Editorial

11 ani de Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?

Duminica, 17 Iulie, 2016

Tânăr și entuziast fiind, ai puterea și nebunia necesară de a te înhăma la proiecte care nu știi unde duc, nu știi cât vor consuma din tine, nu știi cât te vor răpi de lângă ceilalți. Însă după ani în care această nebunie a fost hrănită de un entuziasm greu de înțeles, vin momente în care este bine să te oprești puțin, să scoți cheia din contact și să te gândești la celebra replică a lui Ilie Moromete: „Nicolae, unde mergem noi domnule?”. ...  continuare »

Fara comentarii »

Ce ne aduce 2016? Alegeri... VEZI principalii pretendenţi la fotoliul de primar şi primele lor DECLARAŢII

Luni, 28 Decembrie, 2015

Teroare în Europa, a curs sânge pe Sena, zeci de tineri au murit la Bucureşti, poate ca să trăim noi mai bine, alţii şi-au pierdut vederea după arsurile de la Colectiv ca să vedem noi mai clar. După tragedia de la Colectiv, era de prost gust să vorbim noi de politică, poate încă mai e, dar se pare că acolo e viitorul copiilor noştri, în pătratul acela unde vom pune ştampila. Pentru cei care încă mai speră în România. Darabaneni.ro a discutat cu principalii ...  continuare »

Fara comentarii »

Oameni si ingeri. LA MULTI ANI, LEON DANAILA!

Luni, 01 Iulie, 2013

imentele tragice din ultimele două săptămâni au îndoliat România şi ne-au reamintit ce înseamnă să fim oameni. Distanţa dintre oameni şi îngeri s-a micşorat considerabil. Drapelul naţional a fost sărbătorit şi apoi a fost coborât în bernă, dar mai important este să ridicăm cortina uitării. Astăzi, 1 iulie 2013, îl sărbătorim pe cel care foarte mulţi oameni îl consideră înger. Pentru că le-a dat viaţă a doua oară. Este vorba despre neurochirurgul ...  continuare »

Fara comentarii »

Apocalipsa de ieri, de azi, si de maine…adica viata de zi cu zi a darabanenilor

Joi, 03 Ianuarie, 2013

Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din ...  continuare »

Fara comentarii »

Cei sapte ani de ACASA...si doi de Darabaneni.ro

Miercuri, 18 Iulie, 2012

În 17 iulie, Darabaneni.ro a împlinit doi ani de zile. Foarte puţini şi-au amintit de această aniversare, printre ei aflându-se şi jurnalista de prestigiu Simona Chiţan care ne-a făcut o „odă” pe care eu, personal, nu o merit. Cert este că am fost lângă dărăbăneni fizic şapte ani de zile, şi îmi doresc ca sufleteşte să fiu toată viaţa. 7 ani şi 17 iulie...Se spune că şapte este un număr sacru care simbolizează desăvârşirea creaţiei, măsoară ...  continuare »

3 Comentarii »

Spital, muzeu, sau spital-muzeu?

Sambata, 16 Iunie, 2012

Uniunea Social Liberală a înfipt adânc cuţitul în inima Mişcării pentru Botoşani, la alegerile locale din 10 iunie. Dărăbănenii, şi românii în general, i-au „lucrat la sentiment” pe democrat-liberali, învingându-i cu armele lor. Care inimă, care regret? Dragostea a fost şi de această dată digerată de stomacul gol al alegătorilor, profund dezamăgiţi de foştii guvernanţi. Doar noi am fost atât de „neinspiraţi”, încât să lansăm, atunci când ...  continuare »

2 Comentarii »

Furtuna dinaintea linistii?

Marti, 29 Mai, 2012

Am trecut de jumătatea maratonului electoral pentru alegerile locale, şi suntem cu toţii în viaţă, slavă Domnului, cel puţin deocamdată. În unele cazuri, interesele politice au depăşit orice bariere, politicul invadând şcolile şi chiar bisericile. Inevitabil, şi publicaţia noastră a fost atinsă de acest „virus”. În cadrul comentariilor la articolele de pe Darabaneni.ro s-au aruncat jigniri fără precedent la adresa unor candidaţi, şi laude la adresa ...  continuare »

2 Comentarii »

Darabaneni punct...si de la capat

Duminica, 26 Februarie, 2012

Ecoul colindelor mai răsună încă surd la Casa de Cultură „Theodor  Balş”, fiind apoi acoperit de „Cântecul pentru Alexandra”, fetiţa din Dorohoi care suferă de leucemie acută mieloblastică. Mai frig în Casa de Cultură, mai multă căldură în sufletul dărăbănenilor...Aceşti oameni care sunt din ce în ce mai trişti deoarece au pierdut şcoli, spitale, unii chiar şi speranţa... Singurul lor câştig acordat în ultimul an de către guvernanţi este ...  continuare »

Fara comentarii »

Un pahar din Cupa fericirii

Marti, 11 Octombrie, 2011

Cupa Darabaneni.ro a debutat ca o provocare şi a devenit apoi o tradiţie, o obligaţie morală a publicaţiei noastre şi o speranţă pentru unii dărăbăneni. Este îngemănarea mingii de fotbal cu fericirea. Când o ai lângă tine dai cu şutul în ea, iar când se îndepărtează alergi după ea. Am trăit din nou la intensitate maximă fiecare fază, fiecare gol, fiecare fault. I-am spus şi lui Ovidiu Ştefănucă, minutele acelei finale au fost cele mai lungi din viaţa ...  continuare »

3 Comentarii »

Tricoul „lui Grumezescu”

Joi, 22 Septembrie, 2011

„Nu vezi că ei joacă cu inima!?” este remarca pe care a făcut-o, în vara anului 2005 la Darabani, renumitul antrenor băcăuan Gheorghe Poenaru, care era atunci la timona echipei CFR Paşcani. Cu foştii divizionari A în echipă, Solomon şi Axinia, păşcănenii au câştigat la limită (scor 1-0) împotriva echipei CS Darabani, în Cupa României. La finalul acelei partide, Gheorghe Poenaru a intenţionat să-i ia cu el în autocar pe Doruţu Ştefănică, Răzvan ...  continuare »

4 Comentarii »

Darabaneni.ro - Ocolul Pamantului in 365 de zile

Vineri, 15 Iulie, 2011

Darabaneni.ro a păşit prima bornă a vieţii. Am început acum un an dintr-o glumă a microbiştilor, dar viaţa ne-a demonstrat încă o dată că nu este o glumă. Încet, încet am câştigat respectul a peste 12000 de vizitatori unici care ne citesc lunar, iar 400 dintre aceştia accesează zilnic Darabaneni.ro şi le mulţumim tuturor pentru încrederea acordată. Chiar dacă ni s-a imputat că nu avem înalte studii de jurnalism modern, am învăţat cu ce se mănâncă ...  continuare »

13 Comentarii »

O stea a rasarit din Prut

Miercuri, 01 Iunie, 2011

Prutul a ieşit din matcă şi a revărsat peste oraş râuri de lacrimi. Duminică seară, din Prut s-a ridicat o stea pe cer. Legenda spune că râul ia tribut în fiecare an un suflet de om şi îl trimite la Dumnezeu. Orice realizare măreaţă necesită sacrificiu. Doar că de această dată, Dumnezeu a fost mult mai exigent. L-a luat la el pe „cel mai iubit dintre pământeni”, aşa cum îl numeşte prietenul său, Marian Aionesei. Nu întâmplător Sfântul Andrei este ...  continuare »

13 Comentarii »

Comportament de „darabanean”

Miercuri, 25 Mai, 2011

„Domnilor, avem în faţa noastră nişte oameni străini şi noi ne manifestăm ca nişte… dărăbăneni” a fost intervenţia primarului Ghiorghi Burlacu în şedinţa „de foc” care a pus pe tapet  privatizarea Spitalului Orăşenesc Darabani. Cei drept, lucrurile au cam scăpat de sub control în anumite momente şi s-au finalizat cu gestul consilierilor locali care au declarat forfait. În sală au mai rămas doar oamenii care îşi plângeau amarul. David ...  continuare »

1 Comentariu »

Moartea Sanatatii

Duminica, 10 Aprilie, 2011

În 7 aprilie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii. La mai puţin de o săptămână după ce Spitalul Orăşenesc Darabani a fost închis împreună cu alte 66 unităţi spitaliceşti din ţară. În aceeaşi perioadă  două persoane îşi pierd viaţa pentru că nu au primit ajutor de urgenţă în spitalele din localităţile lor, care tocmai fuseseră desfiinţate. În aceste condiţii, ce le-ar putea ura guvernanţii acestor oameni de Ziua Sănătăţii? Ce ...  continuare »

3 Comentarii »

Flori…din mucegaiul caracterului

Duminica, 23 Ianuarie, 2011

e-am întrebat, în ultimul timp, care este unitatea de măsură a caracterului, pentru a determina cantitativ caracterul fiecărui dărăbănean. Şi a avea certitudinea că respectivul merită să fie inclus în cadrul site-ului „dărăbănenilor cu caracter”, sau trebuie ignorat în continuare şi împins încet, încet către groapa de gunoi a uitării. Ni s-a reproşat în ultima perioadă că am scris despre X, Y, sau Z, care nu îşi merită statutul de „dărăbănean ...  continuare »

1 Comentariu »

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dărăbăneni!

Miercuri, 01 Decembrie, 2010

Au trecut peste două decenii de la aşa zisa Revoluţie română, dar nu se întrevede nimic bun în ce priveşte traiul nostru actual. În continuare suntem sfidaţi de clasa politică, dar asta este probabil şi din vina noastră. Pasivitatea, resemnarea, egoismul, dorinţa de a distruge ceea ce construieşte cel de lângă noi, ne-au adus în situaţia în care suntem în prezent. Academicianul Florin Constantiniu afirma că „un popor de oi naşte un guvern de lupi” şi ...  continuare »

2 Comentarii »

Recunoştinţa...după moarte

Vineri, 05 Noiembrie, 2010

În momentul în care am început să scriu aceste rânduri, viaţa poetului Adrian Păunescu atârna de un fir de aţă.  Bardul Cenaclului Flacăra recita ultima strofă a vieţii sale. Nu o să uit niciodată imaginea paradoxală a lui Adrian Păunescu în 1999, când îl implora aproape în genunchi pe Hagi să revină la naţională pentru meciul cu Ungaria. Se întâmpla în studioul Antenei 1, unde era prezent şi regretatul profesor Traian Tomescu, autor al ...  continuare »

4 Comentarii »

Mulţumim, Cătă’!

Vineri, 08 Octombrie, 2010

Zâmbim în momentul în care auzim multe bancuri cu poliţişti, care fac aluzie la o valoare a IQ-ului mai scăzută a acestei categorii de funcţionari publici. De această dată, balanţa înclină de cealaltă parte. Vorbim despre o inteligenţă remarcabilă, un bun simţ ieşit din comun şi un caracter desăvârşit. Un OM, în primul rând şi apoi, poliţist. Student emerit al Academiei de Poliţie, a fost detaşat la Darabani acum cinci ani, spre ghinionul său şi ...  continuare »

2 Comentarii »

România s-a mutat în Moldova

Miercuri, 08 Septembrie, 2010

Echipa naţională a României alege să joace primul meci din preliminariile Campionatului European de Fotbal pe ”tărâmul folcloristelor”, păstorit de Gheorghe Ştefan ”Pinalti”, la Piatra Neamţ. Echipa ”tricolorilor” mici a lui Emil Săndoi, descalecă la Botoşani, pentru a disputa meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Tineret de anul viitor. Primirea de care au avut parte în Moldova a fost una peste aşteptări. Zeci de mii de oameni ...  continuare »

2 Comentarii »

Cel mai frumos cadou... viața!

Vineri, 23 Iulie, 2010

Fiecăruia dintre noi îi place să primească cadouri.  Unora ne place, mai mult să dăruim: o floare, un mărțișor, o mașină, o casă,  fiecare după posibilități. Diferă doar prețul și omul. Egali suntem doar în fața lui Dumnezeu, care ne dăruiește fiecăruia, câte o viață. Important este să știm să o prețuim. Personal, am primit cadou o VIAȚĂ,  acum aproximativ șase luni. La  rândul meu mă simt dator să ofer ceva, în schimb. Nu, ...  continuare »

1 Comentariu »

Pagina 1  2 
Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare