Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Mica Unire, mare sarbatoare la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO


Ziua de 24 ianuarie a intrat de mult în calendarul dărăbănenilor ca un prilej de sărbătoare, chiar dacă foarte mulţi dintre cei care participă la această manifestare nu asimilează această dată decât cu „Hora Unirii şi retragerea cu torţe”. În 2013, după ce am trecut cu bine de apocalipticul 2012 şi de sărbătorile ţinute pe stil nou şi pe stil vechi, ziua „Micii Uniri” de la 1859 dintre Moldova şi Ţara Românească a fost sărbătorită cu fastul cuvenit. La acest eveniment au participat şi parlamentarii Şerban Mihăilescu şi Costel Şoptică

Directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, prof. Lucian Florea, a deschis festivităţile cu o provocare adresată autorităţilor: „Dată fiind importanţa acestei zile, am în vedere faptul să reiau apelul lansat şi în anii precedenţi în această sfântă zi pentru naţiunea română, apel lansat către autorităţile diriguitoare ale statului român, şi anume de a da Cezarului ce este al Cezarului prin transformarea zilei de 24 Ianuarie în sărbătoare naţională, alături de cea de 1 Decembrie”. Pe scena Casei de Cultură au urcat şi primarul Corneliu Aroşoaie însoţit de cei doi parlamentari USL de Darabani, senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Costel Şoptică. În discursurile lor, aceştia au subliniat importanţa zilei de 24 Ianuarie.



Deputatul Costel Şoptică, fost profesor, a dovedit o  bună cunoaştere a istoriei locale din vremea Micii Uniri, mărturisind că pe linie maternă este rudă cu delegatul Savin din Tătărăşeni, care a făcut parte din adunările ad-hoc ale acelor vremuri. După discursurile politicienilor, elevii profesorilor Lăcrămioara Jar şi Mirel Dascălu, din cadrul Clubului Copiilor, au încântat asistenţa. Au fost prezentate dansuri moderne, de societate, dans popular stilizat, dar şi stiluri neaoşe: horă, ţânţăraş, coasă sau braşoveancă.



Spectacolul s-a încheiat cu tradiţionalul concurs pe teme istorice, la care au participat 6 echipe: Atena, Junona, Minerva şi Sparta de la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”, Muşatinii de la Şcoala „Gheorghe Moroşanu” din Teioasa şi Voicăuţi de la Şcoala Bajura. Combatanţii, elevi ai claselor a VIII-a, au fost departajaţi doar cu întrebări de baraj, scorul fiind foarte strâns până la final. Câştigătoare au fost declarate Evelina Dănăilă şi Nicoleta Nazare, componentele echipei Voicăuţi, fiind urmate în ordine de Atena, Junona, Minerva, Sparta şi Muşatinii. Toţi participanţii au primit premii „după buget, coane Fănică”, din partea Primăriei oraşului. Momentul culminant al serii a fost Hora Unirii, încinsă în faţa Casei de Cultură „Theodor Balş”, şi retragerea cu torţe în acordurile fanfarei (video). Cei prezenţi au servit, la final, fasole cu ciolan, pregătită de angajaţii Primăriei din localitate. (I.D.)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto



Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăŞerban MihăilescuCorneliu AroşoaieŞcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Lucian FloreaMica UnireScoala „Gheorghe Morosanu”
6:28 pm Vineri, 25 Ianuarie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare