Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

„Santaj politic”... sau centru de sanatate multifunctional?

Şansele ca oraşul Darabani să mai aibă o unitate spitalicească de stat sunt din ce în ce mai mici. Dărăbănenii încă mai speră ca fostul Spital Orăşenesc să devină secţie exterioară a Spitalului „Mavromati” Botoşani. Consilierii locali au solicitat primarului Ghiorghi Burlacu să intensifice demersurile în acest sens. „Dacă managerul Mimor este român, nu cred că nu se poate rezolva această problemă. O afacere nu se face decât între patru ochi”, i-a spus consilierul Dinu Gîrbaci edilului şef. Primarul a dezvăluit faptul că acest lucru va fi posibil doar în urma unor presiuni politice la nivel judeţean. „Am discutat cu consilierii PNL şi PSD care vor bloca, în caz de necesitate, şedinţa Consiliului Judeţean. Va fi un şantaj politic la nivel de judeţ. V-am spus acest lucru, chiar dacă nu trebuia s-o fac” a declarat primarul Burlacu în ultima şedinţă a CL Darabani. Lucian Irimia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc, a spus că este foarte greu ca Spitalul Judeţean să cedeze la Darabani în jur de 50 de paturi. „Ca să dea Mimor 50 de paturi este ca şi cum Primăria Conceşti ar ceda Primăriei Darabani 4 consilieri, o parte maşinile din curtea proprie şi un număr de angajaţi”, a spus Irimia.În cazul în care acest proiect nu se va concretiza, Darabaniul are posibilitatea înfiinţării unui centru de sănătate multifuncţional. Ministerul Sănătăţii a emis la sfârşitul lunii mai un proiect de act normativ, conform căruia consiliile judeţene sau locale pot înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi. Acestea vor funcţiona ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale şi vor fi formate din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 de paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică. Problema unui astfel de centru la Darabani este că laboratorul de analize medicale al fostului Spital Orăşenesc nu este acreditat, iar cel de radiologie imagistică nu mai are autorizaţie de funcţionare deoarece emite radiaţii mult mai mari decât prevede legea, iar reabilitarea acestora necesită investiţii de peste 100.000 de euro.   
2:53 pm Marti, 07 Iunie, 2011

1 Comentarii la “„Santaj politic”... sau centru de sanatate multifunctional?”

  1. stefan spune:

    eu zic ca mai bine va construiti un spital modern ca la iasi si toata lumea o sa fie multumita:D

  2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare