Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Zilele Nordului, all inclusive show GALERIE FOTO & VIDEO

Zilele Nordului s-au încheiat en fanfare duminică, chiar dacă programul de muzică populară a fost dat peste cap datorită întârzierii unor interpreţi şi a absenţei lui Dan Decebal Chitic. Ucrainenii de la Haydamaky au reprezentat revelaţia festivalului care s-a încheiat cu prestaţia „naţionalei de muzică electronică a României”, aşa cum i-a numit directorul festivalului, Ştefan Teişanu, pe cei de la Şuie Paparude.

Ultima zi a Festivalului Zilele Nordului, care a fost şi Ziua oraşului Darabani, a avut parte de cel mai încărcat program muzical. De dimineață, în Poiana Teioasa au răsunat acorduri de muzică populară. Lumea multă care se adunase căuta umbra copacilor, astfel că în fața scenei a fost mai mereu gol, cu toate că prezența la spectacol a fost numeroasă. Recitalul a fost deschis de Ansamblul Stejărelul din cadrul Clubului Copiilor Darabani și a fost continuat de artistul local Mitică Hapliuc. Au urcat apoi pe scenă Ansamblul Perla din Cernăuți și a Orchestra Noua Generație a Școlii Populare de Arte Botoșani.Seara a fost dedicată din nou muzicii rock care a răsunat în Poiana Teioasa. Tonul a fost dat de cei de la Les Ex care abordează genul indie pop-rock. Apoi au urmat muzicienii de la Haydamaky, o trupă din Kiev înființată imediat după căderea Uniunii Sovietice. Inițial, formaţia era cunoscută cu numele Aktus, apoi au adoptat această denumire, după liderul unei grupări militare ucrainene care a luptat împotriva dominației polonezo-lituaniene din secolul al XVIII-lea. Muzica lor este influențată de folclorul din zone de interferență etno-culturală cum sunt Bucovina sau Transcarpatia. Acordurile grave, trompeta și saxofonul, influențele folclorice evidente şi unele riffuri gen Sepultura (albumul „Roots”, pe care îl cunosc cei mai înrăiţi dintre rockeri) au electrizat publicul de la Darabani. De-a lungul carierei, trupa a lansat 8 albume și a susținut concerte în Olanda, Germania, Polonia, Cehia sau Lituania.Când au urcat pe scenă Oleksander Iarmola, Andrij Slepcow, Dmytro Kirichok, Dmytro Kushnir, Roman Dubonos, Maksym Boyko, cei șase membri ai trupei au dezlănțuit efectiv energiile celor prezenți în Poiană. Surpriza de anul acesta a Zilelor Nordului, cei de la Haydamaky, prin spectacolul oferit, au arătat că se simt bine în România și cu siguranță vor repeta această experiență. Show-ul a fost încheiat de cei de la Șuie Paparude, care au menținut gradul de distracție. Atmosfera de duminică seară din Poiana Teioasa nu arăta nici pe departe cu un final de festival, atât publicul cât și artiștii care au urcat pe scenă s-au comportat ca și cum ar fi fost în mijlocul evenimentelor.


Duminică nu au lipsit din Poiana Teioasa nici politicienii locali sau județeni. Alături de primarul Corneliu Aroşoaie și consilieri au fost prezenți prefectul Costică Macaleț, senatorul Viorel Grigoraş, dar şi deputatul Colegiului Darabani, Costel Șoptică, acesta venind însoțit de preşedintele PNL Darabani, Liviu Hrimiuc, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu şi consilierul local Adrian Meţler. Sorescu a fost cel mai grăbit, fiind așteptat și la zilele comunei Dobârceni. Întâmplător sau nu, cu toții au stat la aceeași masă.

 

Primarul oraşului Darabani a urcat pe scenă şi a mulţumit dărăbănenilor, organizatorilor Zilelor Nordului şi inclusiv subordonaţilor săi din Primărie care au contribuit la bunul mers al lucrurilor în aceste zile de sărbătoare. Edilul şef al urbei a promis că dărăbănenii vor avea parte în fiecare an de un asemenea eveniment grandios. Ştefan Teişanu, directorul Festivalului Zilele Nordului, a mulţumit sponsorilor în frunte cu BCR, voluntarilor şi tuturor celor implicaţi în organizare, aproximativ 100 de persoane. El a anunţat petrecerea voluntarilor pentru prima seară a săptămânii în curs. În concluzie, spectacol la superlativ şi Jos pălăria în faţa fraţilor Tei(o)şanu care au principalul merit în organizarea Zilelor Nordului în oraşul de pe malul Prutului. (A.D.A, L.B., video: BotosaniExclusiv)
 
Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieCostică MacaleţiLiviu HrimiucStefan TeisanuAdrian MetlerZilele NorduluiGheorghe SorescuSuie PaparudeHaydamaky
11:40 pm Luni, 10 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare