Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Activitate omagială a Micii Uniri organizată în parohia Oroftiana de Jos GALERIE FOTO

Aniversarea a 159 de ani de la Unirea Mică a Moldovei cu Țara Românească, petrecută în 24 ianuarie 1859, a fost marcată în parohia „Sf. Dimitrie” Oroftiana de Jos din protopopiatul Darabani printr-o activitate cu multiple semnificații, alcătuită din mai multe momente și realizată de grupul cateheză al copiilor și tinerilor de la nivelul parohiei, se arată într-un comunicat de presă.
 
Pe un ger demn de Gerar, însă cu bucurie și dedicare nemăsurată, participanții la activitate s-au reunit din toate zonele satului la ora 10 la biserica parohială, acolo unde au luat la cunoștință programul evenimentului și au adunat toate materialele necesare marcării momentului istoric.

Activitatea a debutat prin vizionarea unui material power-point cu titlul „Alexandru Ioan Cuza. Povestea unui domnitor”, realizat de către Alexandru Apostol, profesor de geografie-istorie la Liceul Tehnologic din Plopenii Mari, comuna Ungureni, Botoșani, la finalul căruia copiii și-au îmbogățit cunoștințele privitoare la viața, realizările și personalitatea domnitorului Unirii. Mai apoi, împărțiți pe două grupe, „Moldova” și „Țara Românească”, copiii participanți și-au folosit imaginația, precum și cunoștințele dobândite anterior și au realizat două planșe tematice, reprezentând dorul după unire al românilor din cele două Principate situate pe cele două maluri ale râului Milcov. După aprecierile și prezentarea reciprocă a creațiilor, cele două grupe s-au unit simbolic, marcând și în acest mod, scopul activității omagiale, aceea de a-i uni pe copiii în jurul valorilor naționale comune, credința, identitatea, limba și dragostea de neam.

După un moment de rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român, și întrucât orice zi de 24 ianuarie este nedeplină fără Hora Unirii, în exteriorul bisericii participanții au interpretat versurile cântecului patriotic și s-au prins în horă unul de celălalt, pe spațiul dinaintea Aghiazmatarului parohiei, bucurându-se precum au făcut astăzi toți românii de pretutindeni. Într-un final, am mers împreună pe pârtia de săniuș din apropierea bisericii și ne-am bucurat de binecuvântarea adusă de Dumnezeu prin zăpada așezată domol peste sat.





Încredințați că activitatea noastră se înscrie într-un firesc binevenit și conștienți de însemnătatea deosebită a zilei aniversare de 24 ianuarie, ne-am propus ca mica noastră activitate să marcheze simbolic Mica Unire, petrecută acum 159 de ani, să mărturisim prin cuvânt, imagine și faptă că și astăzi – la fel ca de fiecare dată, Biserica promovează și sprijină idealul de unitate și de coeziune socială, și, de asemenea, să demonstrăm că zicala celor din vechime „historia, magistra vitae” este pentru cei din zilele noastre mai mult decât actuală și necesară.

„Felicitări copiilor și tinerilor pentru lucrările realizate, pentru jertfă și pentru exprimarea bucuriei și mărturisirea unității românilor, și tuturor ostenitorilor activității noastre! La mulți ani!” a transmi pr. paroh Cosmin Constantin Pristavu, responsabil cu cateheza în Protopopiatul Darabani.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
 
 


Te-ar mai putea interesa si:  Parohia „Sf. Dimitrie” Oroftiana de Jos
10:23 pm Joi, 25 Ianuarie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare