Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Mica Unire, sarbatorita si la Darabani FOTO & VIDEO


Tradiţia sărbătoririi zilei de 24 ianuarie nu a fost ignorată nici în acest an de dărăbăneni. Începând cu orele 14:30, sala de şedinţe a Primăriei din localitate a devenit neîncăpătoare. Evocarea importanţei acestei zile a început cu expunerea prof. Lucian Florea, care a punctat momentele decisive ale Micii Uniri, şi personalitatea proeminentă a domnitorului Alexandu Ioan Cuza. Apoi, elevii şcolilor dărăbănene au ţinut să îşi arate recunoştinţa faţă de faptele înaintaşilor prin diferite forme artistice, începând de la expoziţia de pictură dedicată momentului istoric şi până la dansurile moderne sau populare. Un grup de eleve de la Şcoala Generală ”Leon Dănăilă” au interpretat imnului naţional şi alte cântece patriotice, predând apoi ştafeta unui grup de dansatori şi interpreţi populari de la Clubul Copiilor din Darabani, discipolii prof. Mirel Dascălu.

Lăcrămioara Jar, profesor-coordonator la Clubul Copiilor a asigurat coregrafia unui dans avându-i ca protagonişti pe mai vechile noastre cunoştinţe de la Școala „Leon Dănăilă”, care în decembrie anul trecut au lansat un CD cu colinde sub îndrumarea înv. Violeta Ungureanu. Programul artistic a fost încheiat de trupa de aerobic din cadrul Clubului Copiilor pregătită de prof. Mirel Dascălu, care pe lângă trupa de dansuri populare pregătește o nouă generație de muzicanți, care acum sunt la o vârstă fragedă, unul dintre ei fiind Denis Guceanu de doar 9 ani, care a „asigurat” acompanierea la orgă a tuturor cântecelor și dansurilor. O altă „tânără stea” a fost Erika-Daria Zgîrdău în vârstă de numai 4 ani şi jumătate care a recitat o poezie dedicată tricolorului românesc.

După programul artistic a urmat tradiţionalul concurs pe teme de istorie, la care au participat 6 echipe de la şcolile dărăbănene formate din elevi de clasa a VIII-a: Muşatinii de la Şcoala Corneşti, Vulturii de la Şcoala „Gheorghe Moroşanu” Teioasa, Voicăuţi de la Şcoala Bajura, Spartanii şi T&A de la Şcoala „Leon Dănăil㔺i Licuricii de la Şcoala Lişmăniţa. În faţa unui juriu format din cadre didactice, aceştia au avut misiunea de a răspunde la întrebările din istoria României, în finală calificându-se T&A şi Vulturii. După „prelungiri” şi „penalty-uri”, cei mai pregătiţi s-au dovedit a fi Vulturii de la Teioasa, mai precis Marcu Andreea Cătălina şi Ilaş Marian. Aceştia au primit din partea Primăriei şi Consiliului Local marele premiu în valoare de 200 de lei. Ocupanţii locului II, T&A au primit 150 de lei. De asemenea,  Voicăuţi care s-au clasat şi ei pe podium au primit 100 de lei, iar ocupanţii locurilor IV, V şi VI au primit premii de consolare în cuantum de 50 de lei fiecare.După terminarea manifestărilor din Sala de şedinţe a Primăriei, în faţa Casei de Cultură s-au prins în marea horă a Unirii autorităţile locale, consilieri locali, copii şi concitadini care au participat la sărbătoare. Apoi, în împământenita tradiţie dărăbăneană a urmat retragerea cu torţe a celor prezenţi, traseul urmat de purtătorii de făclii cuprinzând Pietonalul şi Parcul Mihai Eminescu. Şi, ca totul să fie în ton cu evenimentele din ţară, au fost scandate şi lozinci împotriva guvernanţilor. Evenimentele au fost supravegheate de către Jandarmerie, Poliţia Locală şi o echipă ISU  Botoşani în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. (Ionel David)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto

Vizionaţi ale secvenţe la
Clipul Săptămânii

VIDEO9:30 pm Marti, 24 Ianuarie, 2012

11 Comentarii la “Mica Unire, sarbatorita si la Darabani FOTO & VIDEO”

 1. monyk spune:

  mai multe pozeeee...si cu cei a domnului mirel dascalu..<3<3<3fr frumos..

 2. wikibrasov spune:

  Ce zici? A fost infiintata „Asociatia Protestatarilor – ianuarie 2012” :-) http://wikibrasov.wordpress.com/2012/01/25/a-fost-infiintata-%E2%80%9Easociatia-protestatarilor-ianuarie-2012/

 3. camelia spune:

  Felicitari organizatorului si tuturor celor implicati in derularea programului

 4. NOOp.xD spune:

  nai pus multe poze trebuia mai multe!

 5. vasile spune:

  Camelia, Te mai numești și Vasile?

 6. claudiuu spune:

  Am asistat la o activitate cu caracter istoric cu totul deosebită. Felicit profesorii şi elevii implicaţi în această acţiune. Aş dori, dacă se poate, şi swecvenţe din discursul prof. Florea.

 7. maria spune:

  Frumos. Dorim insa mai multe evenimente de acest gen in orasul nostru.

 8. Dima spune:

  Si eu creau mai multe secvente cu discursul Domnului Florea sau Cicero al zilelor noastre.....

 9. diana spune:

  Slabă calitatea fotografiilor şi a filmuleţului de la retragerea cu torţe. Altădată poate vă luaţi treaba în serios.

 10. profesor spune:

  Felicitari domnului prof. Florea. Ar face o echipa buna cu d-nul Dascalu la "cârma" scolii Leon Danaila.

 11. lucian florea spune:

  Mulţumesc pentru aprecieri, însă Şcoala "Leon Dănăilă" are acum un director coordonator, care manageriază foarte bine întreaga activitate. Mai important este ceea ce îţi doreşti să faci cu adevărat, în cazul meu, meseria de profesor fiind în prim plan.

 12. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Zeci de botoșăneni stau la rând pentru a-și cumpăra bucatele de Paști, o imagine mai des întâlnită în vremurile de mult apuse. Să fie acesta un semn că pandemia este la final sau este acesta chiar rezultatul crizei sanitare?


Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare