Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători de Iarnă fără incendii

Botoşănenii care şi-au făcut cumpărăturile în supermarketurile şi pieţele din judeţ au fost învăţaţi de pompierii militari şi voluntari cum să prevină producerea unor situaţii de urgenţă acasă, dar şi la locul de muncă, în perioada premergătoare şi pe timpul Sărbătorilor de Iarnă. Recomandările preventive au ajuns şi la cetăţenii din mediul rural, care au fost vizitaţi de inspectorii de prevenire şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.
Timp de trei săptămâni, au fost organizate puncte mobile de informare preventivă în locuri cu aglomerări de persoane, cu distribuiri de materiale informative cu recomandări pentru prevenirea incendiilor, specifice campaniilor “F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc” şi “Vreau să fiu voluntar”. Activităţile derulate în această lună au ca obiectiv principal cunoaşterea de către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării specifice sezonului rece şi Sărbătorilor de Iarnă. Totodată, localnicii au aflat cum pot deveni pompieri voluntari, precum şi rolul şi importanţa voluntariatului în situaţii de urgenţă, în speranţa că va creşte numărul solicitărilor din partea cetăţenilor pentru intrarea într-un serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Sfaturi de la pompieri pentru un Crăciun Fericit
Pentru ca sfârşitul de an să fie unul fericit, vă rugăm să daţi dovadă de responsabilitate, înţelegere şi foarte mare atenţie. Vacanţa şi sărbătorile de iarnă trebuie să fie prilej de bucurie, iar amintirea acestor clipe să nu fie umbrită de tragedii, motiv pentru care ISU Botoşani vă recomandă:
nu folosiţi pentru decorarea bradului de Crăciun lumânări, artificii, instalaţii de lumini cu improvizaţii sau alte obiecte care ar putea genera incendii;
nu amplasaţi brazii de Crăciun lângă sursele de căldură (sobe, reşouri, maşini de gătit, etc);
nu lăsaţi închişi în casă minorii, nici măcar pentru câteva minute. Un singur minut în care aceştia nu sunt supravegheaţi poate fi fatal;
eliminaţi din jocul lor ARTIFICIILE, PETARDELE sau POCNITORILE (interzise, de altfel!);
convingeţi-i că fumatul este un viciu nociv nu numai sănătăţii, care poate provoca şi INCENDII, în condiţiile în care, din dorinţa de a nu fi văzuţi fumând, copiii îşi aleg cele mai ferite locuri, cum ar putea fi: poduri, fânare, adăposturi pentru animale etc.;
supravegheaţi cu atenţie colindătorii pentru că o ţigară aruncată la întâmplare de aceştia, uneori chiar intenţionat, poate provoca adevărate tragedii.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a dispus pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă măsuri de creştere a capacităţii operaţionale pentru gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă, prin suplimentarea persoanelor din serviciul operativ” se precizează într-un comunicat emis de ISU Botoşani.
Adauga un comentariu
Ultimele articole
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Despre schimbare, utopii și ipocrizie

Duminică, 18 mai, s-a încheiat un ciclu electoral prelungit, după anularea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024. A fost, fără îndoială, anul în care societatea românească a transmis cel mai clar semnal de respingere a partidelor tradiționale. Lipsa reformelor reale, corupția în expansiune, haosul economic și promovarea liderilor incompetenți au împins PSD și PNL către un minim istoric al încrederii publice. Să ratezi de două ori intrarea în turul al ... continuare »
DRUMUL DE LA DARABANI SPRE COTROCENI Simion câștigă, la limită, și turul doi

Pe 18 mai 2025, românii au fost chemați pentru a-și alege președintele, după ce în urma rezultatelor din 5 mai s-au calificat în turul doi Nicușor Dan (independent) și George Simion (AUR). Campania electorală a căpătat uneori forme absurde după ce candidatul AUR a participat doar la o dezbatere electorală cu contracandidatul său deși a promis că va merge la toate televiziunile. Prezența la vot în județele Moldovei a ... continuare »
VEZI cine a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale la Darabani

Pe 4 mai 2025, românii au fost chemați din nou la urne pentru a-și alege președintele, după ce alegerile din toamna anului 2024 au fost anulate. Campania electorală a fost una foarte tensionată și a căpătat uneori accente grotești. Aceasta poate fi una din explicațiile prezenței scăzute la urne, mai ales în județe altădată fruntașe. Prezența la vot în județele Moldovei a fost foarte redusă. La Botoșani s-au ... continuare »
Mențiune pentru Darabani la Olimpiada Națională de Istorie

În perioada 14-18 aprilie 2025, la Piatra Neamț a avut loc Olimpiada Națională de Istorie, care a reunit în orașul de sub Pietricica 350 de elevi și 49 de cadre didactice din toată țara. Școala dărăbăneană a fost din nou la înălțime, elevii întorcându-se acasă cu o mențiune și cu dorința de a continua să performeze.Marți, 15 aprilie, la Colegiul Național „Pentru Rareș” din Piatra Neamț era mare forfotă. Elevi din toată țară așteptau să dea ... continuare »
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Nu salvăm democrația votând mediocritatea

În ultimele patru luni, România a intrat într-un tumult electoral din care pare că nu mai are puterea să iasă. Cauzele sunt multe, unele punctuale, legate direct de situația geopolitică din regiune, altele mai profunde, ținând de modul în care am evoluat în ultimii 35 de ani ca societate, de respectul pe care l-am acordat educației, de relația complicată pe care o avem cu trecutul comunist. Democrația noastră firavă este mai amenințată ca oricând în ... continuare »

Câteva imagini mai strălucite de la prima ediție a Maratonul Nordului din Botoșani.

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!