Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
COMENTARIUL SAPTAMANII BAC-ul, ultima frontiera?

De ce între o filieră şi alta există diferenţe foarte mari, de ce s-a picat aşa de mult la o disciplină, sau de ce în oraşe promovabilitatea e mai mare ca în mediul rural? Dacă s-ar răspunde la aceste întrebări, atunci cred că şi soluţiile ar fi mai uşor de găsit. Una peste alta, dincolo de titlurile exagerate uneori sub care jurnalele tv prezentau rezultatele de la Bacalaureat vina este una colectivă. Pe de o parte se constată o creştere a dezinteresului elevilor şi lipsa lor de pregătire, pe de altă parte examenul maturităţii a arătat imaturitatea celor din minister. Este inadmisibil ca la disciplina matematică să dai subiecte cu acelaşi grad de dificultate fără a ţine cont de profil sau de specializare. Acest lucru este o greşeală care anulează legitimitatea rezultatelor din acest an. Chiar dacă procentele poate nu sunt departe de adevăr, dar o eroare ca aceasta pune lângă acel 43% un mare semn de întrebare. Trist este faptul că nimeni din minister nu ieşit în faţă cu o demisie. Toată presa vorbea de o generaţie ratată, dar nimeni nu a cercetat să vadă cine se face vinovat de o asemenea greşeală.
În plus, dincolo de a vorbi de propria responsabilitate, fostul ministrul al Educaţiei, Liviu Pop, a venit cu ideea, pe cât de nouă pe atât de penibilă ca la televiziunea publică să se ţină meditaţii pentru elevii care nu au promovat examenul. Dacă se merge în ritmul acesta în care pregătirea elevilor şi greşelile celor din minister vor menţine promovabilitatea sub 50%, se va ajunge la situaţia în care elevii vor ridiculiza acest examen, iar nepromovarea lui va deveni un fapt banal. Elevii nu se vor pregăti mai mult dacă pleacă de la ideea că oricum vor pica examenul. Cauzele acestei situaţii sunt mult mai profunde, dar noi ne-am obişnuit să discutăm doar la modul superficial. Prima iniţiativă ar fi ca în primul rând acest examen să nu mai fie un experiment, aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace. Dacă nu se dezvoltă o strategie durabilă în domeniul educaţiei, care să nu sufere modificări la fiecare schimbare de ministru, vom fi martorii unei perpetue concurenţe între elevi şi politicieni, care să ofere cele mai tari perle.(Alexandru D. Aioanei)
1 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII BAC-ul, ultima frontiera?”
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
rezultatele de anul acesta de la bac sunt de groaza...oricum nu se astepta nimeni la rezultate mai bune avand in vedere vestea proasta ca"se vor instala camere de supraveghere la bac",trist dar adevarat.bafta la gasirea unei solutii privind remedierea acestei probleme-bacalaureatul.
Ultimele articole
Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »
Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »
PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »
Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »
Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »